km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Megyei I. osztály: otthon szenvedett vereséget a Király SE, a Celldömölké az egyetlen hazai győzelem

Megyei I. osztály: otthon szenvedett vereséget a Király SE, a Celldömölké az egyetlen hazai győzelem

A szombati játéknapon négy mérkőzésen is egygólos vendég siker született, a Táplán, a Jánosháza, a Vép, valamint a Sárvár is nagy küzdelemben tudta begyűjteni a három bajnoki pontot. A Haladás-Zanat a Vasvár otthonában tudott nyerni, a Körmend és Rábapaty megosztozott a pontokon.

 

Igazi nagyüzem volt szombaton a megyei I. osztályban, hét mérkőzéssel folytatódtak a bajnokság küzdelmei, ugyanis az Egyházasrádóc-Répcelak párosítás kívételével mindegyik találkozót ezen a napon rendezték. 

 

Vasvár VSE - Haladás VSE-Zanati SE 2-4 (1-2)  Vasvár, vezette: Szabó

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga, Horváth, Berta (Márton 76.) , Vincze, Elekes, Dávid, Réfi, Pálla, Czövek (Schermann 84.)

Edző: ifj. Sziffer István

Haladás-Zanat: Luisser - Buzás (Péter 51.) , Nagy, Simon (Németh E. 78.) , Pap, Szenczi, Németh G. (Kiss 78.) , Szőts, Baumgartner, Varga, Ferencz

Edző: Szenczi Imre

Gólszerzők: Pálla 39., Varga 67., ill. Ferencz 2 (7., 33.), Pap 53., Szenczi 55.

 

Az összecsapás elején egy ritkán látható nagy góllal szerezte meg a vezetést a vendég alakulat, majd egy hasonlóan szépségdíjas találattal növelni is tudta előnyét. A Vasvárnak még a  szünet előtt sikerült szépíteni, ennek köszönhetően pedig nyílt maradt a mérkőzés. A fordulást követően aztán két alkalommal is ki tudta használni a Haladás-Zanat a hazaiak hibáját, így begyűjtötte a három pontot, ám a vasváriak dicséretet érdemelnek, mert nagyott küzdöttek, mindent kiadtak magukból.

 

Király SE - Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 1-2 (1-0)  Szombathely, vezette: Vass

Király: Király - Szalay, Auer, Subicz, Fábián (Tamás 81.) , Kudron (Marton 74.),  Reseterits, Kiss (Takács 63.) , Devecseri (Németh 58.) , Halmosi, Schimmer

Edző: Hegyi László

Táplán: Gyécsek - Vidák, Farkas, Németh (Somlai 82.) , Gyurcsányi (Varga 78.) , Polyák, Huszár, Manganelli A., Polgár, Manganelli Zs., Markó (Fürdős 92.) 

Edző: Borbás János

Gólszerzők: Auer 23., ill. Vidák 2 (57., 75.)

 

Az első félidő derekán a hazaiak megszerezték a vezetést, majd el is dönthették volna a mérkőzést, a fordulást követően azonban a vendégek két kontratámadás után is be tudtak találni, így elvitték a három pontot az egyik bajnokaspiránstól.

 

Kőszegi Lóránt FC - Jánosháza VSE 1-2 (1-2)  Kőszeg, vezette: Sebesi

Kőszeg:  Németh M. - Lintner, Kovács, Csuka (Fehér A. 83.) , Szabella (Csák 65.) , Prán, Keresztes (Molnár 75.) , Rákhely, Kiss, Rácz (Németh O. 65.) , Fehér D.

Edző: Őri Gábor

Jánosháza: Pethő - Péter, Szabó, Virág, Binder (Benkő 90.) , Laczi, Ambrus, Büki, Balázsi, Székács, Horváth

Edző: Vágusz Arnold

Gólszerzők: Fehér D. 17., ill. Büki 2., Binder 7.

 

Ahogy azt futballnyelven mondani szokták, a hazaiak bent maradtak az öltözőben a mérkőzés elején, ugyanis már a 7. percre kétgólos előnybe került a Jánosháza együttese. Az első találat a hazaiak szavaival élve meglehetősen véleményes körülmények között született, de így sem esett össze a Kőszeg, feljavult a házigazda játéka, ennek pedig szépítés lett az eredménye, méghozzá a 17. percben. A szünetet követően is lendületben maradtak a hazaiak, a Jánosháza átadta a területet, nagy erőket mozgósított a Kőszeg az egyenlítés érdekében. A vendégek többször is a gólvonalról kellett, hogy tisztázzanak, és volt olyan eset is, hogy a házigazda szerint a labda már túljutott azon, a játékvezető azonban nem jelzett gólt. A Jánosháza nem érdemtelenül vitte el Kőszegről a három pontot, a hazaiak nagy küzdelemben maradtak alul. 

 

Szentgotthárdi VSE - Vép VSE 0-1 (0-1)  Szentgotthárd, vezette: Bagoly

Szentgotthárd: Kapui - Fábián, Papp (Báger 46.) , Nyári (Sömenek 90.) , Nagy, DANCSECZ, Laczó (Korpics 80.) , Gécsek, Komáromi, SIPOS (Holecz 80.) , GYÉCSEK

Technikai vezető: Robert Kercmar

Vép: Bezdi B. - Németh, Varga O. (Berta 78.) , Viszket, Szalai (Pogácsás 83.) , Bezdi Sz. (Auer 87.) , Illés (Szijártó 72.) , Czeglédi, Varga B., Balikó, Takács

Edző: Simon Miklós

Gólszerző: Balikó 39.

 

A vépiek kezdték agilisabban, lendületesebben a találkozót, ezt pedig egy kapufával is jelezték. A hazaiak szépen fokozatosan vették fel a mérkőzés ritmusát, irányítottak, több helyzetet is ki tudtak alakítani, ám a játékrész lefújása előtt egy büntetőnek köszönhetően a vépiek szerezték meg a vezetést. A második játékrészben mindent egy lapra feltéve támadott a Szentgotthárd, egy teljesen nyílt sisakos játék alakult ki, ám mivel már újabb gól nem esett, a vendégek örülhettek a győzelemnek, s a vele járó három pontnak. 

 

Körmendi Football Club - Rábapatyi KSK 1-1 (0-0)   Körmend, vezette: Mórocz

Körmend: Balogh - Zsoldos (Horváth 68.) , Buti, Karvalics, Köntés, Sály (Majczán 83.) , Majtényi, László, Sipos B., Osvald (Sipos M. 86.) , Tompa

Edző: Kurucz Ádám

Rábapaty: Király - Csonka, Balhási, Horváth, Tóth, Vajda, Kovács, Illés, Piros (Dugovics 56.) , Németh, Könczöl

Edző: Nagy Dániel

Gólszerzők: Karvalics 56., ill. Horváth 75.

 

Küzdelmes mérkőzést játszottak egymással a felek, ahol főként a kemény mezőnyjáték dominált. Összességében azt lehet mondani, hogy értékes pontokat engedett ki a kezéből a hazai együttes.

 

Büki TK - Sárvár FC 0-1 (0-0) Bük, vezette: Árpád

Bük: Kamondi - Czingráber, Németh T., Kovács (Czirók 67.) , Németh G., Csonka (Kostyál 81.) , Schimmer, Komálovics, Németh Z., Taródi (Wágner 76.) , Németh J.

Edző: Marton Róbert

Sárvár: Viganó - Kovács Bá., Illés (Fülöp 90.) , Potyi, Vass, Fider (Ódor 46.) , Tokaji (Szakos 93.) , Csákvári (Czöndör 82.) , Horváth, Szabó., Szemes

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerző: Ódor 52.

 

A tavalyi bajnok, illetve a középmezőny elején elhelyezkedő hazaiak remek, élvezhető mérkőzést játszottak egymással. Az első játékrészben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, ám ezekben a szituációkban vagy a kapusok jelentették a végállomást, vagy a támadók hibáztak. A Sárvár ugyan egy lepattanó labda után a kapuba talált, ám les miatt érvénytelenítették a találatot. A fordulás után sem lehetett panasz az iramra, színvonalra, az 52. percben pedig a csereként pályára lépő Ódort nem tudták szerelni a bükiek, aki így megszerezte a vezetést csapatának. A hazaiak rendületlenül mentek előre, szavaikkal élve egy tizenegyesgyanús szituációban néma maradt a játékvezető sípja, de még az utolsó percre is maradt egy hatalmas lehetőségük. Összességében egy kiváló mérkőzésen mindkét gárda megérdemelte volna a győzelmet, a Bük gratulál és sok sikert kíván a Sárvárnak.

 

CVSE-Vulkánfürdő - Schott Lukácsháza SE 4-1 (2-0)  Celldömölk, vezette: Kondor

CVSE: Osvald - Marsai Mi., Enyingi (Szabó K. 89.) , Göntér, Szabó R., Marsai Má. (Szuh 68.) , Keszei T., Horváth, Gábor, Galovich (Keszei R. 46.) , Piri (Tóth 74.)

Edző: Kovács Balázs

Lukácsháza: Bán - Bolfán, Szentkúti (Lévai 89.) , Gombás, Lengyel, Németh N., Vörös, Osztrosits, Gugcsó, Takács, Kondics

Edző: Mitterstiller Csaba

Gólszerzők: Keszei T. 26., Piri 30., Szabó R. 63., Szuh 86., ill. Vörös  61.

 

Álmosan, fásultan kezdett a hazai gárda, egy vendég helyzet fújt riadót számukra a játékrész derekán. A folytatásban már helyenként jól futballozva összeszedte magát a Celldömölk, s kétgólos előnyre tett szert a szünetre. A második játékrész kísértetiesen hasonlóan zajlott, mint az első, azzal a különbséggel, hogy ezúttal ajándékozott egy gólt ellenfelének a listavezető. Ezt követően aztán ismét megrázta magát Kovács Balázs csapata, helyzetei közül még kettőt értékesített, így megérdemelt győzelmet aratott. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

Fotó: Király Sportegyesület

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén
Bécsben spórolnak a díszkivilágítással karácsonykor
Az energiatakarékosság érdekében Bécsben a Ring az idei karácsonyi szezonban sötétben marad. A város és a kereskedelmi kamara is egyetértett ebben. Emellett a Rathausplatzon is korlátozásokat terveznek az ünnepi vásárkor. A spórolás, önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti, olvasható az orf.at-n.