km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Megyei I. osztály: óriási végjátékot hozó, kilencgólos mérkőzést nyert meg a Vép Söptén

Megyei I. osztály: óriási végjátékot hozó, kilencgólos mérkőzést nyert meg a Vép Söptén

A Király SE a Sárvár, a Táplán a Körmend otthonából távozott három ponttal. A Szentgotthárd az első vereségét szenvedte el, a Jánosháza pedig az első győzelmét szerezte meg az idei kiírásban.

 

Öt mérkőzésre került sor szombaton a megyei I. osztályú bajnokság ötödik fordulójából. A tavalyi pontvadászat első két helyezettje Sárváron csapott össze egymással, a bronzérmes Celldömölk a Szentgotthárdot fogadta, míg a negyedik pozícióban záró Vép Söptére látogatott. A Jánosháza a Bük együttesét látta vendégül. 

 

Sárvár FC - Király SE 0-2 (0-1)  Sárvár, vezette: Imre

Sárvár: Velladics - Németh, Fülöp, Takács, Tokaji, Toldi, Károlyi, Fider, Taródi, Sinka (Czirók, 81.) , Szemes

Edző: Nagy Dániel

Király SE: Horváth Al. - Kalmár (Baranyai, 90.) , Verasztó (Velekei, 70.) , Reseterits (Czingráber, 90.) , Németh (Kudron, 70.) , Rózsás, Horváth An., Halmosi, Csákvári, Vigh, Schimmer

Edző: Hegyi László

Gólszerző: Halmosi 2 (33., 85.)

 

A bajnokság egyik esélyesét fogadta a Sárvár együttese, amely egyáltalán nem illetődött meg, jól kezdte a mérkőzést és a 2. percben rögtön egy kapufával jelezte, hogy komoly szándékai vannak. A hazaiak lendületesen, jól futballoztak, újabb kapufát szereztek, előnybe viszont a Király gárdája került egy Halmosi-lövésnek köszönhetően. A sárváriak a szünet előtt még egy nagy ziccert elhibáztak, így maradt a 0-1-es eredmény. A fordulás után kiegyenlítettebb lett a játék, ezúttal már többet birtokolták a labdát a vendégek, de a házigazda is nagy erőket mozgósított az egyenlítésért. A találkozót végül egy bal oldali támadást követően Halmosi Péter zárta le, így alakult ki a 0-2-es végeredmény. A Sárvár valamennyi játékosa dicséretet érdemel.

 

CVSE-Vulkánfürdő - Kiswire Szentgotthárdi VSE 6-0 (3-0)  Celldömölk, vezette: Ódor

CVSE: Hujbert (Osvald, 24.)  - Marsai Mi. (Berecz, 46.) , Enyingi, Göntér, Marsai Má., Keszei T. (Tóth D., 68.) , Gábor, Galovich (Gorácz, 38.) , Czöndör, Keszei R., Németh (Tóth Z., 68.)

Edző: Kovács Balázs

Szentgotthárd: Kapui - Bedi, Gyécsek, Osvald (Laczó, 46.) , Sipos B., Nagy, Takács, Dancsecz, Gécsek (Korpics, 71.) , Sulics, Sipos G. (László, 64.)

Edző: Robert Kercmar

Gólszerzők: Keszei T. 5., Czöndör 12., Enyingi 2 (30., 80.)  Keszei R. 65., Gorácz 86.

 

Szervezett, jól szereplő Szentgotthárdot fogadott a celli csapat. A hazaiak az elejétől fogva jól álltak bele a mérkőzésbe és jól, helyenként látványosan futballozva megérdemelt győzelmet arattak. A csapat a sikert súlyos sérülést szenvedett kapusának, Hujbert Lászlónak ajánlja. 

 

Jánosháza VSE - Büki TK 3-1 (2-1)   Jánosháza, vezette: Mónos

Jánosháza: Pethő - Szabó T. (Boldizsár, 57.) , Szép, Lempeg, Vágusz (Sebestyén, 70.) , Piri, Szabó K., Kiss, Péter, Benkő, Székács

Edző: Bodor Tibor

Bük: Viczmándi - Fehér, Kostyál, Wágner, Vamper, (Papp, 75.)  Györe, Szabó, Kocsis (Komjáthy, 75.) , Tóth, Kovács (Nagy, 67.) , Somlai (Tóth, 55.)

Edző:

Gólszerzők: Szép 19., Vágusz 45., Székács 57., ill. Tóth 36.

 

A Jánosháza egy sportszerű csapat ellen aratott győzelmet, a hazaiak sok sikert kívánnak a Büknek.

 

Körmendi FC - Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 1-2 (0-0)  Körmend, vezette: Szabó

Körmend: Balogh Á. - Berning, Lakosi, Buti (Krajczár, 58.) , Karvalics, Molnár, Belső, László, Sipos (Bita, 78.) , Nagy (Majczán, 65.) , Németh (Balogh A., 58.)

Edző: Kurucz Ádám

Táplán: Gyécsek - Farkas, Németh, Polgár, Dala (Gombos, 82.) , Rosner, Markó (Mercs, 68.) , Manganelli, Szakasics, Polyák, Vidák

Edző: Borbás János

Gólszerzők: Karvalics 85., ill. Vidák 46., Farkas 90.

 

Küzdelmes mérkőzést játszott egymással a két csapat. A főként mezőnyben zajló játékból két gólt szerzett a vendég együttes, a hazaiak pedig egyszer találtak be. A döntetlen szinezetű meccsen elvitte a hàrom pontot a Táplán Körmendről. Pozitívum a körmendi fiatalok agilis, jó játéka.

 

Söpte SE - Vép VSE 4-5 (0-2)  Söpte, vezette: Héra

Söpte: Gáspár - Leidli (Horváth, 73.) , Kovács, Molnár (Biró, 73.) , Németh, Hujber, Kondákor, Koronczai (Lengyel, 73.) , Vámos, Varga (Marton, 36.) , Fogl

Edző: Lengyel Miklós

Vép: Bezdi B. - Czeglédi, Szalai R. (Beke, 46.) , Szalay, Bezdi Sz., Niksz (Berta, 80.) , Szalai M. (Balikó, 84.) , Auer (Németh, 52.) , Szendrődi, Takács Á. (Illés, 80.) , Takács M.

Edző: Simon Miklós

Gólszerzők: Hujber 2 (73., 93.), Horváth 2 (88., 92.), ill. Takács Á. 8., Auer 42., Czeglédi 68., Beke 2 (76., 83.)

 

Egy tartalékos Söpte fogadta a bajnokságot nagyszerűen kezdő Vépet. Az első félidőben kissé megilletődötten játszott a hazai csapat, amely főként a támadásoknál volt passzív, valamint a labdaszerzések után sok pontatlanságot követett el, így komoly helyzetet sem tudott kialakítani. A fordulás után javult a Söpte támadójátéka, a cserejátékosok sokat lendítettek a csapaton, aminek következtében az utolsó percekben már az egyenlítésért játszott a házigazda. A söpteiek gratulálnak a Vép csapatának a győzelemhez.

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.