km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Megyei I. osztály: nyerni tudott Rábapatyon a Király SE

Megyei I. osztály: nyerni tudott Rábapatyon a Király SE

A vendégek a második félidőben döntötték el a három pont sorsát.

 

Rábapatyi KSK - Király SE 0-2 (0-0)  Rábapaty, vezette: Sebesi

Rábapaty: Király - Csonka, Balhási, Horváth, Dugovics, Vajda, Csupor, Kovács, Piros, Németh (Illés 65.) , Könczöl (Varga 25.)

Edző: Nagy Dániel

Király SE: Horváth - Szalay, Auer, Takács (Kalmár 87.) , Subicz, Kudron (Kovács 81.) , Reseterits (Kiss 87.) , Halmosi, Németh D. (Németh G. 85.) , Vigh (Vargyas 90.) , Schimmer

Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Halmosi 58., Németh D. 80.

 

Egy jó formában lévő Király SE látogatott Rábapatyra a megyei I. osztály 22. fordulójának egyetlen vasárnapi mérkőzésén. A találkozó első félidejében kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét oldalon akadtak lehetőség, gól viszont nem esett, így 0-0-ás állásról várhatták a csapatok a folytatást. A második felvonást a vendégek kezdték jobban, az 58. percben Halmosi révén pedig a vezetést is sikerült megszerezniük. A folytatásban is Király SE futballozott veszélyesebben, több alkalommal is bravúrt kellett bemutatnia a hazaiak hálóőrének. Az utolsó tíz perchez érkezve aztán még egy alkalommal be tudtak találni a szombathelyiek, akik így 2-0-ás győzelemmel térhettek haza Rábapatyról.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.