km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Megyei I. osztály: mindkét vasárnapi mérkőzésen a vendégek örülhettek

Megyei I. osztály: mindkét vasárnapi mérkőzésen a vendégek örülhettek

A tabella első, valamint második helyezettje is pályára lépett. A Király SE az Egyházasrádócot, a Sárvár pedig a Rábapatyot győzte le.

 

Vasárnap is pattogott a labda a megyei pályákon, ugyanis két mérkőzéssel zárult a pontvadászat 28. fordulója. Az Egyházasrádóc a Király SE-t fogadta, a Rábapaty pedig a listavezető Sárvárral csapott össze.

 

Egyházasrádóci SE - Király SE 0-3 (0-1)  Egyházasrádóc, vezette: Boda

Egyházasrádóc: Gáspár - Szendrődi, Vilics, Molnár L. (Zimonyi 86.) , Molnár I. (Horváth 71.) , Németh, Kenesei (Bányik 60.) , Mészáros, Molnár G. (Fejes 71.) , Krajczár, Varga

Edző: Simon Attila

Király SE: Tóth - Szalay, Auer (Reseterits 62.) , Takács, Subicz, Kalmár (Vargyas 71.) , Tamás (Kovács 46.) , Németh G. (Kiss 71.) , Németh D., Vigh (Devecseri 46.) , Schimmer

Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Takács 35., Schimmer 60., Vargyas 81.

 

Két ellentétes célokért küzdő együttes találkozott egymással, a jó erőkből álló vendégek megérdemelt győzelmet arattak.

 

Rábapatyi KSK - Sárvár FC 1-4 (1-0)  Rábapaty, vezette: Rácz

Rábapaty: Király - Csonka, Varga, Horváth, Dugovics, Csupor, Kovács, Vajda, Illés, Piros, Könczöl

Edző: Nagy Dániel

Sárvár: Velladics - Kovács Bá., Ódor (Takács 82.) , Illés (Fülöp 84.) , Potyi, Fider, Tokaji (Tóth 82.) , Horváth, Szabó (Czöndör 59.) , Kovács Be., Szemes (Vass 78.)

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Dugovics 28., ill. Ódor 2 (47., 63.), Tokaji 55., Fülöp 85.

 

A listavezető, bajnokesélyes Sárvár együttesét fogadta a Rábapaty gárdája. A mérkőzés első felében inkább mezőnyben folyt a játék, majd a 28. percben egy formás kontrát követően Dugovics révén a hazaiak szereztek vezetést. Az 1-0-s fordulás után a vendégek két fejesgóllal megfordították a találkozó állását, majd még két találatot szereztek, így megérdemelt győzelmet arattak. 

 

A tabella állása, valamint a forduló teljes eredménysora az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.