km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Megyei I. osztály: magabiztosan győzött a Király, a Sárvár, valamint a Lukácsháza is

Megyei I. osztály: magabiztosan győzött a Király, a Sárvár, valamint a Lukácsháza is

A Répcelak is hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot, míg a Jánosháza a Bükkel, a Kőszeg pedig a Celldömölkkel játszott döntetlent. Utóbbi mérkőzésen a hazaiak a 96. percben szerezték az egyenlítő találatot.

 

Hat mérkőzéssel folytatódtak szombaton a megyei I. osztály küzdelmei. Az élmezőnyből pályára lépett a Király SE., a Sárvár, valamint a Celldömölk is. A Lukácsháza a Szentgotthárd ellen szerezhette meg újabb győzelmét, a Bük Jánosházára látogatott, a Répcelak pedig a Körmenddel nézett farkasszemet. 

 

Király SE - Egyházasrádóci SE 6-0 (2-0)  Szombathely, vezette: Bedi

Király SE: Király - Auer, Kalmár (Kudron 72.) , Tamás (Kovács 60.) , Reseterits (Németh G. 46.) , Fábián, Vargyas (Vigh 66.) , Halmosi, Czingráber (Takács 60.) , Németh D., Schimmer

Edző: Hegyi László

Egyházasrádóc: Vas - Péter, Szendrődi, Molnár L. (Horváth 66.) , Farkas (Budai 60.) , Molnár I., Németh (Molnár G. 66.) , Kenesei (Bányik 72.) , Mészáros, Halász, Krajczár

Edző: Simon Attila

Gólszerzők: Czingráber 2., Halmosi 3 (22., 62., 83.), Schimmer 2 (67.,90.)

 

A házigazda ezúttal haloványabb teljesítménnyel rukkolt elő, ennek ellenére magabiztosan gyűjtötte be a három pontot a szimpatikusan küzdő Egyházasrádóc ellen.

 

Schott Lukácsháza SE - Szentgotthárdi VSE 9-1 (4-1)  Lukácsháza, vezette: Szabó III.

Lukácsháza: Bán (Molnár 57.)  - Szentkúti (Bolfán 55.) , Vörös, Takács, Lengyel (Németh Cs. 53.) , Pungor, (Németh N. 33.)  Osztrosits, Gugcsó (Horváth 60.) , Dan. Dr. László, Bősze

Edző: Sántha Szilárd

Szentgotthárd: Tóth - Báger, Gerebics, Kovács, Nyári (Sipos B. 64.) , Dancsecz, Laczó (Korpics 70.) , Gécsek, Nagy, Sipos G., Gyécsek

Technikai vezető: Robert Kercmar

Gólszerzők: Takács 2 (2., 90.), Dan 2 (8., 64.), Osztrosits 2 (22., 87.), Dr. László 2 (43., 54.), Németh Cs. 67., ill. Kovács 23.

Kiállítva: Sipos G. 50. (Szentgotthárd)

 

Ezúttal kiszakadt a lukácsházi gólzsák, a hazaiak fölényes győzelmet arattak a hullámvölgyben lévő Szentgotthárd ellen. 

 

Répcelaki SE-Sport 36 - Körmendi Football Club 2-1 (2-0)   Répcelak, vezette: Mónos

Répcelak: Tóth J. - Tóth D., Markó (Poós 55.) , De Paula, Verasztó, Ódor, Sipos, Horváth, Rácz, Havasi, Tar (Antal 61.)

Edző: Balassa Péter

Körmend: Balogh - Zsoldos, Lakosi, Buti, Krajczár, (Bita 42.)  Köntés (Török 62.), Sály, Majtényi, László, Sipos, Majczán

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Verasztó 17., De Paula 26., ill. Buti 64.

Kiállítva: László 92. (Körmend)

 

Hazai helyzetekkel kezdődött az összecsapás, és bár ezt követően labdabirtoklási fölénybe került a Körmend, ez meddőnek bizonyult. Olyannyira, hogy a Répcelak szerzett vezetést, meghozzá Verasztó révén. Szűk tíz minutum elteltével már kétgólos volt a hazai előny, miután Alex De Paula talált be büntetőből. Hiába a vendég labdabirtoklás, a répcelakiak vonulhattak kétgólos előnnyel a szünetre. Hasonlóan az első játékrészhez a másodikat is a hazaiak kezdték jobban, de a Körmend átvette az irányítást, sőt, mi több, tizenegyest is rúghattak, Tóth Jenő azonban hárítani tudott. A 64. percben már összejött a szépítés, Buti Tibor módosította 2-1-re az állást. A hátralévő időben nagy erőket mozgósítottak a vendégek a pontmentés érdekében, újabb gólt azonban már nem szereztek, így egygólos répcelaki győzelem született. 

 

Jánosháza VSE - Büki TK 1-1 (0-1)  Jánosháza, vezette: Szabó I.

Jánosháza: Pethő - Péter, Szabó, Virág, Kiss, LACZI, Büki, NAGY, BALÁZSI, Székács (Sztojka 75.) , Bognár

Edző: Vágusz Arnold

Bük: Kamondi - Németh T., Czirók, Kovács, Orbán (Mercs 75.) , Csonka, Schimmer, Németh G., Komálovics, Németh Z., Taródi (Tóth 84.)

Edző: Marton Róbert

Gólszerzők: Nagy 56., ill. Czirók 3.

 

A vendégek hamar megszerezték a vezetést, a Jánosházának viszont az első félidei enervált játék után a második játékrészben sikerült kiegyenlítenie. A folytatásban ahhoz is közel jártak, hogy előnybe kerüljenek, az utolsó passzokba azonban rendre hiba csúszott. Az utolsó öt percben mindkét együttes a maga javára fordíthatta volna a mérkőzést, végül igazságosnak mondható döntetlen született.

 

Kőszegi Lóránt FC - CVSE-Vulkánfürdő 1-1 (0-1)  Kőszeg, vezette: Papp

Kőszeg: Németh M. - Kovács, Fehér A., Csuka, Rákhely, Csák, Németh O. (Lintner 46.) , Németh A., Keresztes (Réti Ma. 78.) , Fehér D., Riegler (Réti Mi. 72.)

Edző: Őri Gábor

CVSE: Hujbert - Marsai Mi., Göntér, Szuh, Szabó R. (Horváth 93.) , Marsai Má., Gorácz (Tóth 75.) , Galovich (Gábor 92.) , Szabó K. (Keszei T. 46.) , Keszei R., Kovács

Edző: Kovács Balázs

Gólszerzők: Fehér D. 96., ill. Kovács 14.

Kiállítva: Fehér A. 44. (Kőszeg), ill. Marsai Mi. 66. (CVSE)

 

A hagyományokhoz hűen igazi rangadót láthatott a kilátogató publikum. A két együttes közti helyezésbeli különbség eltűnt a pályán, a Kőszeg egyenrangú ellenfele volt a magabiztos csapat benyomását keltő CVSE-nek. A vezetést a vendégeknek sikerült megszerezniük egy szabadrúgás utáni kavarodásból, s ha ez nem lett volna elég a Kőszegnek, Fehér András kiállítása is érzékenyen érintette őket. Mindezeknek dacára gyorsan rendezték a sorokat a hazaiak, a második játékrész közepén a vendégek is tíz főre fogyatkoztak, a mérkőzés újra nyitottá vált. A házigazda egyenlítésért tett erőfeszítései nem voltak hiábavalóak, az utolsó utáni pillanatban Fehér Dániel bombájával sikerült pontot mentenie. A hazai együttes idén talán a legjobb hozzáállásával megérdemelten harcolta ki a döntetlent a bajnoki cím egyik várományosával szemben és példásan helytálltak, amiért minden dicséret megilleti őket. A hazaiak gratulálnak a cellieknek az eddigi teljesítményükhöz.

 

Sárvár FC - Rábapatyi KSK 5-2 (1-1)  Sárvár, vezette: Árpád

Sárvár: Viganó - Kovács Bá., Ódor, Fider, Tokaji (Takács 90.) , Potyi, Kovács Be., Vass, Tóth (Illés 74.) , Szemes (Czöndör 82.) , Csákvári

Edző: Haraszti Zsolt

Rábapaty: Viczmándi - Csonka, Balhási, Horváth K., Piros D., Dugovics, Tóth, Csupor, Németh (Piros P. 80.) , Kovács (Horváth R. 86.) , Könczöl

Edző: Nagy Dániel

Gólszerzők: Tokaji 2 (30., 89.), Kovács Be. 70., Tóth 83. (öngól), Csákvári 87., ill. Tóth 45., Dugovics 77.

 

A szomszédvári rangadón a hazai csapat ragadta magához a kezdeményezést és mezőnyfölényt alakított ki. A rábapatyiak védekezni kényszerültek, ellentámadásaikban azonban rendre ott volt a veszély. A Sárvár aztán a 30. percben megszerezte a vezetést, az előny azonban nem tartott ki a szünetig, ugyanis a játékrész utolsó percében egy szabadrúgást követően egalizált. A folytatásban ismét a házigazda dominált, a vendégek a kontráikban bíztak. A címvédő a 70. percben ismét előnybe került, amire ezúttal is érkezett a válasz, 2-2-vel érkeztek a végjátékba a felek. A 83. minutumban egy öngóllal ismét a sárváriak kerültek közelebb a három ponthoz, és mivel a 87., illetve a 89. percben betaláltak, eldöntötték a találkozó sorsát és 5-2-es győzelmet arattak. 

 

A tabella állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Király Sportegyesület

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Orbán: Ukrajna megtámadása agresszió
A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart három nappal a választások után.
legfrissebbek
Váradi vezérletével hosszabbításos Falco-siker Szegeden, ott van a legjobb négy között a címvédő
A szombathelyiek 79-87-re diadalmaskodtak és készülhetnek az Alba Fehérvár elleni elődöntőre.
Putyin megerősítette Nehammerenek, hogy Ausztria továbbra is kapni fogja az orosz gázt 
A moszkvai tájékoztatás szerint Putyin felhívta Nehammer figyelmét arra, hogy az ukrán hatóságok szabotálják az Oroszországgal folytatott tárgyalásokat.
Vasúti csapórudat tört le a pótkocsival a 86-os főúton
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt 100.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, közölte az ügyészség.
Ukrajnai háború - Zelenszij: a nagyhatalmak "flörtölnek" Oroszországgal ahelyett, hogy megszorongatnák 
Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője egy interjúban kifejezte véleményét, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kész elhúzódó háborút folytatni Ukrajna ellen, legalább az év végéig, de talán még annál tovább is.
Visszaáll a normál látogatófogadás a hazai börtönökben
A látogatófogadásra ismét négy kapcsolattartó érkezhet a fogvatartottakhoz az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében és újra lehetőség nyílik a büntetés-végrehajtási intézeten kívüli kapcsolattartásra is.