km/óra
  2023.02.07., kedd  •  Tódor, Rómeó napja
Megyei I. osztály: magabiztos győzelemmel rajtolt a Körmend, idegenben nyert a Vép és a Répcelak

Megyei I. osztály: magabiztos győzelemmel rajtolt a Körmend, idegenben nyert a Vép és a Répcelak

A Celldömölk és a Haladás-Zanat hatgólos mérkőzésen osztozott meg a pontokon.

 

Az elmúlt hétvégén kupamérkőzésekkel vette kezdetet a 2022/2023-as megyei idény, ezúttal viszont már a bajnoki nyitányra készültek a csapatok. A pontvadászat első, szombati játéknapja rögtön remek párosításokat tartogatott: a tavalyi bajnoki Sárvár a Vép együttesét fogadta, míg a CVSE a tavalyi kiírásban újoncként remekül szereplő Haladás-Zanatot látta vendégül. A programban még Jánosháza-Répcelak, valamint Körmend-Szarvaskend mérkőzések szerepeltek.

 

Sárvár FC - Vép VSE 1-2 (1-0)   Sárvár, vezette: Ódor

Sárvár: Viganó - Fülöp, Takács, Tokaji, Toldi, Károlyi, Czirók, Németh Á., Taródi (Németh B., 77.) , Sinka, Szemes

Vép: Bezdi B. - Németh, Szalai R. (Szijártó, 81.) , Bezdi Sz., Niksz (Balikó, 93.) , Czeglédi, Szalai M., Auer, Szendrődi ,Takács, Szalay (Berta, 89.)

Gólszerzők: Tokaji 40., ill. Szalay 56., Niksz 65.

 

A jelentős átalakuláson keresztülmenő hazaiak nagyon jó mentalitással vetették bele magukat a megyei I. osztály meghatározó csapata elleni találkozóba. A sárváriak a 40. percben meg is szerezték a vezetést, és bár a Vépnek is voltak lehetőségei, egygólos hazai előnnyel fordultak a felek. A második felvonásban aztán megváltozott a játék képe, átvette az irányítást a Vép, amely előbb egyenlíteni, majd fordítani tudott. Helyzetek továbbra is adódtak mindkét oldalon, a csapatok a kapufát is eltalálták, az eredmény azonban már nem változott. A megfiatalított, átalakult Sárvár mindenképpen dicséretet érdemel, a játékosok megmutatták, hogy lehet rájuk számítani.

 

CVSE-Vulkánfürdő - Haladás VSE-Zanati SE 3-3 (2-1)  Celldömölk, vezette: Szabó

CVSE: Osvald - Marsai Mi., Szuh (Göntér, 33.) , Marsai Má., Gorácz (Takács, 80.) , Keszei T., Gábor, Galovich, Czöndör, Keszei R., Németh (Enyingi, 70.)

Haladás-Zanat: Horváth - Buzás, Szőts, Varga, Kovács, Pap (Kiss, 90.) , Ferencz, Szenczi (Likerecz, 83.) , Tóth, Péter, Sály (Simon, 69.)

Gólszerzők: Németh 7., Czöndör 2 (19., 93.), ill. Szenczi 22., Ferencz 66., Pap 73.

 

Remek meccsnek ígérkezett a két, futballozni akaró csapat találkozója, ez a várakozás pedig be is igazolódott. Az első félidőben a hazaiak hamar kétgólos előnybe kerültek, egy szabadrúgás és egy letámadás utáni labdaszerzésből szerzett gólokkal.  Megvolt a harmadik gólra is a lehetőség, de kimaradt, az ellentámadásból egy rossz helyezkedés révén viszont visszajött a meccsbe a vendég. A második félidő derekától fölénybe kerültek a vendégek, sikerült is két újabb celli figyelmetlenséget gólra váltaniuk és megfordították az állást, azonban itt még nem volt vége a nagy iramú talákozónak , a CVSE nagyot küzdve a hosszabbításban megszerezte a 3. gólját és igazságosnak mondható döntelenre mentette az összecsapást.

 

Jánosháza VSE - Répcelaki SE 0-1 (0-1)   Jánosháza, vezette: Szabó I.

Jánosháza: Péter M. - Boldizsár, Szép, Piri, Szabó, Kiss, Büki (Bodor, 83.) , Péter D. (Vágusz, 83.) , Balázsi (Sebestyén, 46.) , Lempeg, Pethő

Répcelak: Rózsa - Vass, Tóth, Baranyai, Kovács (Jordán, 88.) , Ódor, Kristóf (Csányi, 65.) , Rácz, Gaál (De Paula, 83.), Tarcsay, Prystupa

Gólszerző: Tarcsay 31.

 

A döntetlen színezetű mérkőzésen az első félidőben a Répcelak egyetlen kapuralövéséből gól született, ezt követően főként mezőnyben folyt a játék. A fordulás után egy távoli szabadrúgásnál a kapufa akadályozta meg, hogy megszülessen a találkozó második találata, a Jánosháza pedig mindent egy lapra feltéve ment előre az egyenlítésért. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy ezt követően a hazaiak beszámolója szerint a répcelaki védő kézzel védett egy próbálkozást, ám a játékvezető ezt nem vette észre, így 0-1-es eredménnyel ért véget az összecsapás. 

 

Körmendi FC - Szarvaskend SE 6-0 (2-0) Körmend, vezette: Kondor

Körmend: Balogh - Lakosi, Buti, KARVALICS (Németh, 83.) , MOLNÁR, KÖNTÉS, László, Berning, Majczán (Berbás, 46.) , SIPOS (Tompa, 72.) , Nagy (BELSŐ, 57.)

Szarvaskend SE: Esztergályos - Csillag, Jóna, Németh, Kis-Nemes (Wolf, 64.) , Földes, Törő (Tóth, 72.) , Tompa (Nagy, 11.) , Tuboly, Kunovics, Kopfer

Gólszerzők: Nagy 13., Sipos 2 (27., 46.), Karvalics 53., Belső 2 (66., 84.)

 

A nyitófordulóban szomszédvári rangadót rendeztek, a Körmend a frissen feljutott Szarvaskendet fogadta. A hazai csapat - amely a tavalyi, felemás idény után jobb reményekkel várja az új szezont -  az elejétől kezdve magabiztosan uralta a mérkőzést és ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott.

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Haladás VSE-Zanati SE

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Az örömé és a táncé volt a főszerep: horvát bál az Agorában
Szombat este az Agora Művelődési és Sportházban tartotta a vas megyei horvát közösség hagyományos bálját.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
legfrissebbek
Még idén teljes hosszában felújítják a Károly Róbert utcát
Nemény András polgármester és Németh Ákos, a körzet képviselője videóban számolt be a jó hírről a szombathelyieknek.
A török elnök rendkívüli állapotot hirdetett a földrengések sújtotta tartományokban
Törökországban a katasztrófa sújtotta 10 déli tartományban mintegy 13,5 millióan élnek.
Ittas sofőrök, súlyos sérüléssel járó baleset
Az elmúlt 24 órában az egyenruhások három, olyan járművezetőt is igazoltattak, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé, írja a police.hu.
Éremért utazik az országos döntőre a Derkovits iskola csapata Egerbe
Gőzerővel készül a március 4-ei országos döntőre a Derkovits Gyula Általános Iskola csapata, miután a múlt héten megnyerte a gárda Játékos Sportvetélkedő országos elődöntőjét. Török Richárd, az alsó tagozatos együttes felkészítő tanára abban bízik, hogy sikerült dobogós helyen végezni az Egerben rendezendő megmérettetésen.
Az egészségipar szerepe a város jövőjében – szakmai konferencia a komplex rehabilitáció jegyében
A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én szakmai konferenciát tartott: Bokányi Adrienn tanácsnok városi, Király Gábor sportolói, a PTE munkatársai egyetemi szempontból beszéltek az egészségipar és a rehabilitáció szerepéről. A szakemberek által megfogalmazott közös cél, hogy Szombathely a jövőben egészségipari fellegvár legyen.