km/óra
  2022.10.05., szerda  •  Aurél napja
Megyei I. osztály: magabiztos győzelemmel rajtolt a Körmend, idegenben nyert a Vép és a Répcelak

Megyei I. osztály: magabiztos győzelemmel rajtolt a Körmend, idegenben nyert a Vép és a Répcelak

A Celldömölk és a Haladás-Zanat hatgólos mérkőzésen osztozott meg a pontokon.

 

Az elmúlt hétvégén kupamérkőzésekkel vette kezdetet a 2022/2023-as megyei idény, ezúttal viszont már a bajnoki nyitányra készültek a csapatok. A pontvadászat első, szombati játéknapja rögtön remek párosításokat tartogatott: a tavalyi bajnoki Sárvár a Vép együttesét fogadta, míg a CVSE a tavalyi kiírásban újoncként remekül szereplő Haladás-Zanatot látta vendégül. A programban még Jánosháza-Répcelak, valamint Körmend-Szarvaskend mérkőzések szerepeltek.

 

Sárvár FC - Vép VSE 1-2 (1-0)   Sárvár, vezette: Ódor

Sárvár: Viganó - Fülöp, Takács, Tokaji, Toldi, Károlyi, Czirók, Németh Á., Taródi (Németh B., 77.) , Sinka, Szemes

Vép: Bezdi B. - Németh, Szalai R. (Szijártó, 81.) , Bezdi Sz., Niksz (Balikó, 93.) , Czeglédi, Szalai M., Auer, Szendrődi ,Takács, Szalay (Berta, 89.)

Gólszerzők: Tokaji 40., ill. Szalay 56., Niksz 65.

 

A jelentős átalakuláson keresztülmenő hazaiak nagyon jó mentalitással vetették bele magukat a megyei I. osztály meghatározó csapata elleni találkozóba. A sárváriak a 40. percben meg is szerezték a vezetést, és bár a Vépnek is voltak lehetőségei, egygólos hazai előnnyel fordultak a felek. A második felvonásban aztán megváltozott a játék képe, átvette az irányítást a Vép, amely előbb egyenlíteni, majd fordítani tudott. Helyzetek továbbra is adódtak mindkét oldalon, a csapatok a kapufát is eltalálták, az eredmény azonban már nem változott. A megfiatalított, átalakult Sárvár mindenképpen dicséretet érdemel, a játékosok megmutatták, hogy lehet rájuk számítani.

 

CVSE-Vulkánfürdő - Haladás VSE-Zanati SE 3-3 (2-1)  Celldömölk, vezette: Szabó

CVSE: Osvald - Marsai Mi., Szuh (Göntér, 33.) , Marsai Má., Gorácz (Takács, 80.) , Keszei T., Gábor, Galovich, Czöndör, Keszei R., Németh (Enyingi, 70.)

Haladás-Zanat: Horváth - Buzás, Szőts, Varga, Kovács, Pap (Kiss, 90.) , Ferencz, Szenczi (Likerecz, 83.) , Tóth, Péter, Sály (Simon, 69.)

Gólszerzők: Németh 7., Czöndör 2 (19., 93.), ill. Szenczi 22., Ferencz 66., Pap 73.

 

Remek meccsnek ígérkezett a két, futballozni akaró csapat találkozója, ez a várakozás pedig be is igazolódott. Az első félidőben a hazaiak hamar kétgólos előnybe kerültek, egy szabadrúgás és egy letámadás utáni labdaszerzésből szerzett gólokkal.  Megvolt a harmadik gólra is a lehetőség, de kimaradt, az ellentámadásból egy rossz helyezkedés révén viszont visszajött a meccsbe a vendég. A második félidő derekától fölénybe kerültek a vendégek, sikerült is két újabb celli figyelmetlenséget gólra váltaniuk és megfordították az állást, azonban itt még nem volt vége a nagy iramú talákozónak , a CVSE nagyot küzdve a hosszabbításban megszerezte a 3. gólját és igazságosnak mondható döntelenre mentette az összecsapást.

 

Jánosháza VSE - Répcelaki SE 0-1 (0-1)   Jánosháza, vezette: Szabó I.

Jánosháza: Péter M. - Boldizsár, Szép, Piri, Szabó, Kiss, Büki (Bodor, 83.) , Péter D. (Vágusz, 83.) , Balázsi (Sebestyén, 46.) , Lempeg, Pethő

Répcelak: Rózsa - Vass, Tóth, Baranyai, Kovács (Jordán, 88.) , Ódor, Kristóf (Csányi, 65.) , Rácz, Gaál (De Paula, 83.), Tarcsay, Prystupa

Gólszerző: Tarcsay 31.

 

A döntetlen színezetű mérkőzésen az első félidőben a Répcelak egyetlen kapuralövéséből gól született, ezt követően főként mezőnyben folyt a játék. A fordulás után egy távoli szabadrúgásnál a kapufa akadályozta meg, hogy megszülessen a találkozó második találata, a Jánosháza pedig mindent egy lapra feltéve ment előre az egyenlítésért. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy ezt követően a hazaiak beszámolója szerint a répcelaki védő kézzel védett egy próbálkozást, ám a játékvezető ezt nem vette észre, így 0-1-es eredménnyel ért véget az összecsapás. 

 

Körmendi FC - Szarvaskend SE 6-0 (2-0) Körmend, vezette: Kondor

Körmend: Balogh - Lakosi, Buti, KARVALICS (Németh, 83.) , MOLNÁR, KÖNTÉS, László, Berning, Majczán (Berbás, 46.) , SIPOS (Tompa, 72.) , Nagy (BELSŐ, 57.)

Szarvaskend SE: Esztergályos - Csillag, Jóna, Németh, Kis-Nemes (Wolf, 64.) , Földes, Törő (Tóth, 72.) , Tompa (Nagy, 11.) , Tuboly, Kunovics, Kopfer

Gólszerzők: Nagy 13., Sipos 2 (27., 46.), Karvalics 53., Belső 2 (66., 84.)

 

A nyitófordulóban szomszédvári rangadót rendeztek, a Körmend a frissen feljutott Szarvaskendet fogadta. A hazai csapat - amely a tavalyi, felemás idény után jobb reményekkel várja az új szezont -  az elejétől kezdve magabiztosan uralta a mérkőzést és ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott.

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Haladás VSE-Zanati SE

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Öt évet kapott az embercsempész
A Szombathelyi Járásbíróság ítélete jogerős, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Vigyázzunk a Lapozóra!
A Városháza előtti könyvcserepont, a LAPOZÓ a Libri-Bookline Zrt. és a szombathelyi önkormányzat együttműködésében jött létre kora tavasszal. A könyvek újrahasznosítását elősegítő könyvpavilon hónapokon át remekül működött, egy ideje azonban megfogyatkozott kölcsönözhető, cserélhető könyveinek száma.
Balesetek megyeszerte
Négy, anyagi kárral végződött balesetnél helyszíneltek a Vas megyei rendőrök, írja a police.hu.
Körözöttek kerültek rács mögé
Beszédes volt a Rendőrség honlapjának körözési alportálján közzétett fotó, írja a police.hu.
A magyar pedagógusok fekete napja
1994 óta minden év október ötödikén ünnepli az UNESCO a pedagógusok világnapját.A dátum a hatalmas előrelépést jelentő 1966-os ILO/UNESCO ajánlás aláírásának állít emléket, amely a tanárok jogait és felelősségét határozta meg. Ma Magyarországon a pedagógusjogok napját sztrájk, polgári engedetlenség és fekete ruhás tiltakozások kísérik – Szombathelyen is több iskolánál demonstráltak.