km/óra
  2022.09.28., szerda  •  Vencel napja
Megyei I. osztály: lezajlottak az utolsó forduló mérkőzései

Megyei I. osztály: lezajlottak az utolsó forduló mérkőzései

A Szentgotthárd a Kőszeg, a Répcelak a Bük vendégeként tudta begyűjteni a három pontot. A Körmend a listavezetőt verte, a Celldömölk a Jánosháza, a Rábapaty pedig a Lukácsháza ellen hagyta el győztesen a pályát. A három bentmaradásért küzdő csapat közül az Egyházasrádóc a Rum ellen tudott nyerni, a Vasvár a Szarvaskendet múlta felül, a Csepreg viszont hiába vezetett már bő negyed órát követően két góllal, mégis pont nélkül maradt a Vép otthonában.

 

Pénteken, valamint szombaton rendezték a megyei I. osztályú bajnokság utolsó, 34. fordulóját. Az már korábban eldőlt, hogy a bajnokságot a Sárvár csapata nyeri, ám a kiesés tekintetében maradtak még nyitott kérdések. A Rum és a Szarvaskend esélyei már matematikailag is elszálltak a bentmaradásra, a Csepreg, a Vasvár, valamint az Egyházasrádóc viszont élet-halál harcot vívott a záró játéknapon. 

 

Büki TK - Répcelaki SE 0-2 (0-1)   Bük, vezette: Papp

Bük: Kamondi (Gábriel 85.)  - Stieber (Czingráber 14.) , Boldizsár, Wágner, Orbán, Tóth (Kónya 76.) , Resch, Csonka, Schimmer, Horváth (Kovács 68.) , Plenár

Edző: Marton Róbert

Répcelak: Tóth J. (Németh M. 86.)  - Tóth Do., Vass, De Paula, Tokaji, Ódor B., Ódor G. (Tóth Dá. 85.) , Horváth, Rácz, Havasi, Prystupa

Asszisztensedző: Tóth Zsolt

Gólszerzők: Horváth 40., Ódor G. 66.

 

A Bük együttese ezúttal nem bírta el a rengeteg hiányzót a rutinos játékosok és tehetséges fiatalok egyvelegét alkotó répcelakiak ellen. Mindkét együttes nehéz sorozaton, megterhelő tavaszi menetelésen van túl, aminek utolsó mérkőzésén 0-2-es vendég siker született. 

 

Kőszegi Lóránt FC - Szentgotthárdi VSE  1-3 (1-2)  Kőszeg, vezette: Szabó I.

Kőszeg: Bán - Rákhely, Lintner, Csuka, Csák, Prán, Réti Mi. (Réti Ma. 79.) , Rómer, Toldi (Kovács 64.) , Fehér, Szolyák

Edző: Fehér András

Szentgotthárd: Kapui - Polly, Báger, Kovács, Osvald (Sulics 79.) , Nyári (Korpics 83.) , Latyák, Dancsecz, Gécsek, Bedi, Gyécsek (Papp 87.)

Technikai vezető: Crnko Bogdan

Gólszerzők: Szolyák 8., ill. Nyári 3., Osvald 10., Latyák 54.

 

A hazaiak szinte az egész mérkőzésen mezőnyfölényben futballoztak, a helyzeteivel jobban sáfárkodó Szentgotthárd azonban megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

 

Rábapatyi KSK - Schott Lukácsháza SE  1-0 (1-0)   Rábapaty, vezette: Marácz

Rábapaty: Király - Vadász, Fehér E., Dugovics, Szabó (Piros 8.) , Csupor, Fehér K., Nardai, Kovács Ta. (Kovács Ti. 74.) , Balhási, Könczöl

Edző: Enzsöl Gábor

Lukácsháza: Kiss D. - Horváth M. (Németh 37.) , Bolfán (Horváth K. 63.) , Szentkúti, Szalai (Kiss B. 77.) , Lengyel, Osztrosits, Gugcsó, Dan, Dr. László, Bősze

Edző: Sántha Szilárd

Gólszerzők: Könczöl 36.

 

Az első félidőben többnyire mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a a játékrész hajrájában azonban egy szépségdíjas Könczöl-góllal előnybe került a házigazda. A fordulás után nagy erőket mozgósítottak a vendégek az egyenlítésért, ám Király kapus eszén nem tudtak túljárni. A rábapatyi vezetőség gratulál a csapatnak az idei szerepléshez.

 

Körmendi Football Club - Sárvár FC 2-1 (1-1)  Körmend, vezette: Németh

Körmend: Szabó -  Takács, Buti (Krajczár 66.) , Köntés, Sály (Németh 82.) , Majtényi, Horváth, Sipos (Simon 93.) , Tóth, Török, Czeglédi (Bajnok 46.)

Edző: Kurucz Ádám

Sárvár: Viganó - Kovács Bá. (Czöndör 74.) , Szabó R., Potyi, Fider, Pap (Harkai 46.) , Csákvári, Horváth, Szabó B., Kovács Be. (Fülöp 85.) , Marsai (Nagy 68.) 

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Sipos 2 (41., 47.), ill. Pap 44.

 

A bajnokot fogadta a Körmend hazai pályán. A hazaiak számára volt tétje a mérkőzésnek, mégpedig a negyedik hely megszerzése, valamint a kèt csapat játékosai, Sipos és Csákvári közötti gólkirály cím. Az első félidőben nagy mezőnyjáték mellett egy-egy gól született, a második félidő elején viszont élesebben jött ki a Körmend, amit ki is használt, és megszerezte a vezetést. Ezt kővetően aztán lezárhatta volna a mérkőzést a hazai alakulat, ám ezt a vendégek kapusa nem így gondolta, meccsben tartotta csapatát. Ezután óriási erőket mozgósított a Sárvár a győzelem megszerzéséért, de a hazaiak állták a rohamokat, és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést és szerezték meg a negyedik pozíciót. Mindemellett Sipos Bálint két gólt szerezve gólkirályi címet ünnepelhet. A Körmendi FC gratulál a Sárvár bajnoki címéhez.

 

Csörnöc Gyöngye Vasvár - Lorry GM Kft Szarvaskend 1-0 (0-0)   Vasvár, vezette: Boda

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga, Horváth, Berta, Fülöp, Elekes, Réfi, Pálla (Farkas 81.) , Gotthárd (Sinkó 46.) , Schermann

Edző: ifj. Sziffer István

Szarvaskend: Gáspár - Velekei (Nagy Ádám 76.) , Dobos N., Csillag, Jóna, Németh, Kovács, Nagy Ádám (Wolf 61.) , Somogyi (Görcsi 46.) , Dobos J. (Smolczer 73.) , Kopfer

Edző: Tóth Gábor

Gólszerzők: Pálla 63.

Kiállítva: Fülöp 82. (Vasvár)

 

Nehéz szezonon van túl a hazai csapat, viszont a néha reménytelen helyzet ellenére egy percre sem adta fel, ennek pedig győzelem lett az eredménye, és az, hogy jövőre is az első osztályban küzdhet majd a Vasvár együttese. 

 

Egyházasrádóci SE - Rum KSC 3-0 (2-0)  Egyházasrádóc, vezette: Horváth

Egyházasrádóc: Bali - Péter, László, Vilics, Molnár L., Molnár I. (Mészáros 62.) , Németh (Horváth 62.) , Budai, Kazinczki, Krajczár, Balogh (Kardos 75.) 

Edző: Simon Attila

Rum: Busi - Csonka, Székely, Schimmer (Horváth T. 57.) , Szakos, Molnár (Tar 54.) , Gyurkó A., Gyurkó B. (Salánki 42.) , Leitgeb, Horváth Á., Pásti

Edző: Lepár Attila

Gólszerzők: Molnár I. 9., Balogh 33., Horváth 82.

Kiállítva: Budai 71. (Egyházasrádóc) és Busi 41. (Rum)

 

Nagy téttel vágott neki a szezonzáró mérkőzésnek az Egyházasrádóc, amely szerette volna bebiztosítani első osztályú tagságát. Ennek megfelelően jól is kezdett a házigazda, hamar meg is szerezte a vezetést, amelyet még a szünet előtt megduplázott. A második játékrészben aztán még egyszer sikerült bevenni a rumi kaput, így alakult ki a 3-0-ás végeredmény. 

 

CVSE-Vulkán Fürdő - Jánosháza VSE  2-0 (1-0)   Celldömölk, vezette: Sebesi

CVSE: Osvald - Marsai, Galovich, Enyingi, Göntér, Szuh, Tóth (Döbrente 70.) , Gorácz, Keszei T., Manganelli (Gábor 90.) , Kovács (Kocsis 81.)

Edző: Kelemen Kornél

Jánosháza: Pethő - Szabó, Huszár, Virág, Palkovits, Vágusz (Tóth 84.) , Kecskés, Manganelli, Büki, Nagy, Székács

Edző: Molnár Károly

Gólszerzők: Marsai 30., Keszei 58.

Kiállítva: Palkovits 63. (Jánosháza)

 

Egy támadó szellemű Jánosháza látogatott Celldömölkre, amely az első játékrészben talán többet is birtokolta a labdát, a hazaiak azonban taktikus, fegyelmezett játékukkal, valamint villámgyors támadásaikkal próbáltak zavart kelteni a vendég védelemben. Ez sikerült is nekik, a 30. percben Marsai góljával előnybe is kerültek a celliek, így a félidőben 1-0 állt az eredményjelzőn. A fordulás után aztán megmutatkozott, hogy a házigazda erőnlétileg jobban bírta a találkozót, újabb lehetőségeket alakítottak ki, amelyek közül még egyet sikerült értékesíteniük. A Celldömölk magabiztos győzelmet aratott a hosszú, ám számukra rendkívül eredményes tavasz zárásaként. 

 

Vép VSE - Csepregi Sport Egyesület 3-2 (1-2)   Vép, vezette: Bíró

Vép: Bezdi B. - Görög, Varga (Takács Á. 46.), Bene, Török (Szalai R. 46.), Bezdi Sz. (Auer 77.), Beke, Balikó D., Wágner (Balikó M. 46.) , Szalai R. (Kovács 63.) , Takács M.

Edző: Török Richárd

Csepreg: Merk - Farkas, Kótai, Steiner M., Tájmel, Nika M., Nagy (Steiner C. 62.) , Simon, Nika B., Lukács, Németh (Baranyai 86.)

Edző: Steiner Zsolt

Gólszerzők: Kótai 2 (11., 17.), ill. Beke 22., Takács M. 56., Szalai R. 85.

Kiállítva: Balikó M. 63. (Vép)

 

Jól előkészített pályán és nagyszerű hangulatban találkozott egymással a két együttes. A csepregiek megnyomták a mérkőzés elejét és már a 17. percre kétgólos előnyre tettek szert, ezzel is jelezve, hogy nagyon komolyan veszik a bentmaradásért folytatott harcot. A szünet előtt még összejött a szépítés a Vépnek, majd a fordulás után tíz perccel az egyenlítés is. Nagy harc folyt a pályán, egy kiállítást követően emberhátrányba került a házigazda, ám ennek ellenére is folyamatosan adódtak lehetőségek mindkét csapat előtt. Érezhető volt, hogy egy gól dönt majd az összecsapáson, ez végül így is lett, a 85. percben egy büntetőnek köszönhetően a vépiek nyerték a találkozót. Mindkét fél rászolgált a három pontra, a győzelem ezúttal a hazaiaknak sikerült. 

 

A pontvadászatot a Sárvár együttese nyerte, míg a második helyen a Király SE, a harmadik helyen pedig a Vép csapata végzett. Azt még továbbra sem tudni 100%-os biztonsággal, hogy a bajnok Sárvár melyik osztályban indul, a kiesők, illetve a jövő évi mezőny ennek függvényében alakul majd. 

 

A bajnokság végeredmény ide kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Giczi Sándor

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
NNK: a múlt héten enyhén csökkent a szennyvíz koronavírus-koncentrációja
Enyhén csökkent a szennyvízben a koronavírus koncentrációja a múlt héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.
A biztonsági őr rúgott meg egy kiskorút egy szombathelyi szórakozóhelyen
Ausztriában az, aki támogatást akar, kapcsolja le a villanyt!
A mai napon az osztrák kormány bejelentette az új energiaár-támogatási rendszer részleteit a vállalatok számára. Különösen izgalmasak benne azok a kritériumok, amelyekhez a támogatás feltételei, olvasható a Krone cikkében. Az energiaköltség-támogatásra összesen 1,3 milliárd euró áll rendelkezésre.
A természet kincseivel ismerkedtek a gombász találkozó résztvevői
Aki a természetet szereti, nem biztos, hogy a gombáért is lehajol. De ha gombászásról van szó, ahhoz már hozzátartozik a természet szeretete és védelme is. Ilyen embereket hívtak és vártak a XXV. Országos Gombász Találkozóra, Velembe a szervezők, olvasható a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Facebook-oldalán.
Kultúrház palafedelét bontotta meg a szél Kenyeriben