km/óra
  2021.07.27., kedd  •  Olga, Liliána napja
Megyei I. osztály: lezajlottak az utolsó forduló mérkőzései

Megyei I. osztály: lezajlottak az utolsó forduló mérkőzései

A Szentgotthárd a Kőszeg, a Répcelak a Bük vendégeként tudta begyűjteni a három pontot. A Körmend a listavezetőt verte, a Celldömölk a Jánosháza, a Rábapaty pedig a Lukácsháza ellen hagyta el győztesen a pályát. A három bentmaradásért küzdő csapat közül az Egyházasrádóc a Rum ellen tudott nyerni, a Vasvár a Szarvaskendet múlta felül, a Csepreg viszont hiába vezetett már bő negyed órát követően két góllal, mégis pont nélkül maradt a Vép otthonában.

 

Pénteken, valamint szombaton rendezték a megyei I. osztályú bajnokság utolsó, 34. fordulóját. Az már korábban eldőlt, hogy a bajnokságot a Sárvár csapata nyeri, ám a kiesés tekintetében maradtak még nyitott kérdések. A Rum és a Szarvaskend esélyei már matematikailag is elszálltak a bentmaradásra, a Csepreg, a Vasvár, valamint az Egyházasrádóc viszont élet-halál harcot vívott a záró játéknapon. 

 

Büki TK - Répcelaki SE 0-2 (0-1)   Bük, vezette: Papp

Bük: Kamondi (Gábriel 85.)  - Stieber (Czingráber 14.) , Boldizsár, Wágner, Orbán, Tóth (Kónya 76.) , Resch, Csonka, Schimmer, Horváth (Kovács 68.) , Plenár

Edző: Marton Róbert

Répcelak: Tóth J. (Németh M. 86.)  - Tóth Do., Vass, De Paula, Tokaji, Ódor B., Ódor G. (Tóth Dá. 85.) , Horváth, Rácz, Havasi, Prystupa

Asszisztensedző: Tóth Zsolt

Gólszerzők: Horváth 40., Ódor G. 66.

 

A Bük együttese ezúttal nem bírta el a rengeteg hiányzót a rutinos játékosok és tehetséges fiatalok egyvelegét alkotó répcelakiak ellen. Mindkét együttes nehéz sorozaton, megterhelő tavaszi menetelésen van túl, aminek utolsó mérkőzésén 0-2-es vendég siker született. 

 

Kőszegi Lóránt FC - Szentgotthárdi VSE  1-3 (1-2)  Kőszeg, vezette: Szabó I.

Kőszeg: Bán - Rákhely, Lintner, Csuka, Csák, Prán, Réti Mi. (Réti Ma. 79.) , Rómer, Toldi (Kovács 64.) , Fehér, Szolyák

Edző: Fehér András

Szentgotthárd: Kapui - Polly, Báger, Kovács, Osvald (Sulics 79.) , Nyári (Korpics 83.) , Latyák, Dancsecz, Gécsek, Bedi, Gyécsek (Papp 87.)

Technikai vezető: Crnko Bogdan

Gólszerzők: Szolyák 8., ill. Nyári 3., Osvald 10., Latyák 54.

 

A hazaiak szinte az egész mérkőzésen mezőnyfölényben futballoztak, a helyzeteivel jobban sáfárkodó Szentgotthárd azonban megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

 

Rábapatyi KSK - Schott Lukácsháza SE  1-0 (1-0)   Rábapaty, vezette: Marácz

Rábapaty: Király - Vadász, Fehér E., Dugovics, Szabó (Piros 8.) , Csupor, Fehér K., Nardai, Kovács Ta. (Kovács Ti. 74.) , Balhási, Könczöl

Edző: Enzsöl Gábor

Lukácsháza: Kiss D. - Horváth M. (Németh 37.) , Bolfán (Horváth K. 63.) , Szentkúti, Szalai (Kiss B. 77.) , Lengyel, Osztrosits, Gugcsó, Dan, Dr. László, Bősze

Edző: Sántha Szilárd

Gólszerzők: Könczöl 36.

 

Az első félidőben többnyire mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a a játékrész hajrájában azonban egy szépségdíjas Könczöl-góllal előnybe került a házigazda. A fordulás után nagy erőket mozgósítottak a vendégek az egyenlítésért, ám Király kapus eszén nem tudtak túljárni. A rábapatyi vezetőség gratulál a csapatnak az idei szerepléshez.

 

Körmendi Football Club - Sárvár FC 2-1 (1-1)  Körmend, vezette: Németh

Körmend: Szabó -  Takács, Buti (Krajczár 66.) , Köntés, Sály (Németh 82.) , Majtényi, Horváth, Sipos (Simon 93.) , Tóth, Török, Czeglédi (Bajnok 46.)

Edző: Kurucz Ádám

Sárvár: Viganó - Kovács Bá. (Czöndör 74.) , Szabó R., Potyi, Fider, Pap (Harkai 46.) , Csákvári, Horváth, Szabó B., Kovács Be. (Fülöp 85.) , Marsai (Nagy 68.) 

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Sipos 2 (41., 47.), ill. Pap 44.

 

A bajnokot fogadta a Körmend hazai pályán. A hazaiak számára volt tétje a mérkőzésnek, mégpedig a negyedik hely megszerzése, valamint a kèt csapat játékosai, Sipos és Csákvári közötti gólkirály cím. Az első félidőben nagy mezőnyjáték mellett egy-egy gól született, a második félidő elején viszont élesebben jött ki a Körmend, amit ki is használt, és megszerezte a vezetést. Ezt kővetően aztán lezárhatta volna a mérkőzést a hazai alakulat, ám ezt a vendégek kapusa nem így gondolta, meccsben tartotta csapatát. Ezután óriási erőket mozgósított a Sárvár a győzelem megszerzéséért, de a hazaiak állták a rohamokat, és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést és szerezték meg a negyedik pozíciót. Mindemellett Sipos Bálint két gólt szerezve gólkirályi címet ünnepelhet. A Körmendi FC gratulál a Sárvár bajnoki címéhez.

 

Csörnöc Gyöngye Vasvár - Lorry GM Kft Szarvaskend 1-0 (0-0)   Vasvár, vezette: Boda

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga, Horváth, Berta, Fülöp, Elekes, Réfi, Pálla (Farkas 81.) , Gotthárd (Sinkó 46.) , Schermann

Edző: ifj. Sziffer István

Szarvaskend: Gáspár - Velekei (Nagy Ádám 76.) , Dobos N., Csillag, Jóna, Németh, Kovács, Nagy Ádám (Wolf 61.) , Somogyi (Görcsi 46.) , Dobos J. (Smolczer 73.) , Kopfer

Edző: Tóth Gábor

Gólszerzők: Pálla 63.

Kiállítva: Fülöp 82. (Vasvár)

 

Nehéz szezonon van túl a hazai csapat, viszont a néha reménytelen helyzet ellenére egy percre sem adta fel, ennek pedig győzelem lett az eredménye, és az, hogy jövőre is az első osztályban küzdhet majd a Vasvár együttese. 

 

Egyházasrádóci SE - Rum KSC 3-0 (2-0)  Egyházasrádóc, vezette: Horváth

Egyházasrádóc: Bali - Péter, László, Vilics, Molnár L., Molnár I. (Mészáros 62.) , Németh (Horváth 62.) , Budai, Kazinczki, Krajczár, Balogh (Kardos 75.) 

Edző: Simon Attila

Rum: Busi - Csonka, Székely, Schimmer (Horváth T. 57.) , Szakos, Molnár (Tar 54.) , Gyurkó A., Gyurkó B. (Salánki 42.) , Leitgeb, Horváth Á., Pásti

Edző: Lepár Attila

Gólszerzők: Molnár I. 9., Balogh 33., Horváth 82.

Kiállítva: Budai 71. (Egyházasrádóc) és Busi 41. (Rum)

 

Nagy téttel vágott neki a szezonzáró mérkőzésnek az Egyházasrádóc, amely szerette volna bebiztosítani első osztályú tagságát. Ennek megfelelően jól is kezdett a házigazda, hamar meg is szerezte a vezetést, amelyet még a szünet előtt megduplázott. A második játékrészben aztán még egyszer sikerült bevenni a rumi kaput, így alakult ki a 3-0-ás végeredmény. 

 

CVSE-Vulkán Fürdő - Jánosháza VSE  2-0 (1-0)   Celldömölk, vezette: Sebesi

CVSE: Osvald - Marsai, Galovich, Enyingi, Göntér, Szuh, Tóth (Döbrente 70.) , Gorácz, Keszei T., Manganelli (Gábor 90.) , Kovács (Kocsis 81.)

Edző: Kelemen Kornél

Jánosháza: Pethő - Szabó, Huszár, Virág, Palkovits, Vágusz (Tóth 84.) , Kecskés, Manganelli, Büki, Nagy, Székács

Edző: Molnár Károly

Gólszerzők: Marsai 30., Keszei 58.

Kiállítva: Palkovits 63. (Jánosháza)

 

Egy támadó szellemű Jánosháza látogatott Celldömölkre, amely az első játékrészben talán többet is birtokolta a labdát, a hazaiak azonban taktikus, fegyelmezett játékukkal, valamint villámgyors támadásaikkal próbáltak zavart kelteni a vendég védelemben. Ez sikerült is nekik, a 30. percben Marsai góljával előnybe is kerültek a celliek, így a félidőben 1-0 állt az eredményjelzőn. A fordulás után aztán megmutatkozott, hogy a házigazda erőnlétileg jobban bírta a találkozót, újabb lehetőségeket alakítottak ki, amelyek közül még egyet sikerült értékesíteniük. A Celldömölk magabiztos győzelmet aratott a hosszú, ám számukra rendkívül eredményes tavasz zárásaként. 

 

Vép VSE - Csepregi Sport Egyesület 3-2 (1-2)   Vép, vezette: Bíró

Vép: Bezdi B. - Görög, Varga (Takács Á. 46.), Bene, Török (Szalai R. 46.), Bezdi Sz. (Auer 77.), Beke, Balikó D., Wágner (Balikó M. 46.) , Szalai R. (Kovács 63.) , Takács M.

Edző: Török Richárd

Csepreg: Merk - Farkas, Kótai, Steiner M., Tájmel, Nika M., Nagy (Steiner C. 62.) , Simon, Nika B., Lukács, Németh (Baranyai 86.)

Edző: Steiner Zsolt

Gólszerzők: Kótai 2 (11., 17.), ill. Beke 22., Takács M. 56., Szalai R. 85.

Kiállítva: Balikó M. 63. (Vép)

 

Jól előkészített pályán és nagyszerű hangulatban találkozott egymással a két együttes. A csepregiek megnyomták a mérkőzés elejét és már a 17. percre kétgólos előnyre tettek szert, ezzel is jelezve, hogy nagyon komolyan veszik a bentmaradásért folytatott harcot. A szünet előtt még összejött a szépítés a Vépnek, majd a fordulás után tíz perccel az egyenlítés is. Nagy harc folyt a pályán, egy kiállítást követően emberhátrányba került a házigazda, ám ennek ellenére is folyamatosan adódtak lehetőségek mindkét csapat előtt. Érezhető volt, hogy egy gól dönt majd az összecsapáson, ez végül így is lett, a 85. percben egy büntetőnek köszönhetően a vépiek nyerték a találkozót. Mindkét fél rászolgált a három pontra, a győzelem ezúttal a hazaiaknak sikerült. 

 

A pontvadászatot a Sárvár együttese nyerte, míg a második helyen a Király SE, a harmadik helyen pedig a Vép csapata végzett. Azt még továbbra sem tudni 100%-os biztonsággal, hogy a bajnok Sárvár melyik osztályban indul, a kiesők, illetve a jövő évi mezőny ennek függvényében alakul majd. 

 

A bajnokság végeredmény ide kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Giczi Sándor

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
14 éves lányt keres a szombathelyi rendőrség
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Nemet mondtak a magyar helyreállítási tervre
Az Európai Bizottság nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet, amíg a kormány nem nyújt az unió által elvárt garanciákat.
Szombathely az egészségipar fellegvárává válhat
A tervezett egészségipari fejlesztésekről és az ehhez kapcsolható uniós forrásokról tartott közös sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője ma délelőtt a Városháza előtti téren. Elhangzott: mindhárman igyekeznek saját területükön tenni azért, hogy Szombathely az egészségipar fellegvárává váljon a jövőben.
legfrissebbek
Tizenhárman fulladtak bele az idén a Balatonba
Az eddigi halálesetek többsége nagy melegben, partközelben, kis vízben történt; idős emberek lettek rosszul, vagy a nem megfelelő úszástudás és a vízbiztonság hiánya vezetett tragédiához. 
Újranyithat a vízminőség miatt bezárt négy velencei-tavi strand
A jelenlegi eredmények szerint nem igazolt, hogy a szennyvíz a csatornarendszerből került volna a tó vizébe.
Márton Anna negyedik lett női kardban 
Márton Anna vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen a női kardozók hétfői egyéni versenyében a tokiói olimpián, ezzel a negyedik helyen végzett. 
Elkezdődött az őzek násza
Őznász idején a bakok kergetik a sutákat és más, konkurens bakokat, miközben jóval figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. 
Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját, hajnalig tart nyitva több vasi és zalai létesítmény is.
A Zalakarosi Fürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Bükfürdő Thermal and Spa is csatlakozott a programhoz.