km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Megyei I. osztály: két hazai győzelmet, valamint egy döntetlent tartogatott a vasárnapi nap

Megyei I. osztály: két hazai győzelmet, valamint egy döntetlent tartogatott a vasárnapi nap

A Táplán gólgazdag mérkőzésen tudott nyerni a Répcelak ellen, de a Vép is otthon tartotta a három pontot, méghozzá a Vasvárt legyőzve. Az Egyházasrádóc és a Rábapaty összecsapása pontosztozkodással zárult.

 

Három mérkőzés maradt vasárnapra a megyei I. osztály 21. fordulójából. A Vép a Vasvárt, az Egyházasrádóc a Rábapatyot fogadta, míg a Táplán a Répcelak gárdáját látta vendégül.

 

Vép VSE - Vasvár VSE 2-1 (1-0)  Vép, vezette: Mónos

Vép: Bezdi B. - Németh, Berta (Dala 62.) , Szalai M., Bezdi Sz., Balikó, Illés (Szalai R. 73.) , Auer (SZIJÁRTÓ 73.) , Varga, Czeglédi, Takács

Edző: Simon Miklós

Vasvár: Tóth - Bíró, Horváth, Vincze, Fülöp (Németh 73.) , Elekes, Pásztor (Berta 46.) , Réfi, Pálla, Czövek, Márton

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Takács 3., Szijártó 85., ill. Fülöp 52.

 

Jól kezdte a mérkőzést a hazai együttes, Takács révén már a 3. percben előnybe is tudott kerülni. A vezetés megszerzése után sem lassított a Vép, sorra dolgozta ki a helyzeteket, ám csak a kapufát sikerült eltalálnia, így a szünetig már nem változott az eredmény. A fordulás után aztán az öltözőben maradt a házigazda, ezt egyenlítéssel büntette meg a Vasvár, ami viszont riadót fújt a vépieknek: a hazaiak magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, fokozták a nyomást, a csereként beállt Szijártó Bálint fejesével pedig a három pontot is sikerült begyűjteniük.

 

Egyházasrádóci SE - Rábapatyi KSK 2-2 (0-0)  Egyházasrádóc, vezette: Bíró

Egyházasrádóc: Gáspár - Szendrődi, Péter, Vilics, Molnár L. (Horváth 63.) , Molnár I. (Kenesei 80.) , Németh, Mészáros, Molnár G., Krajczár, Varga

Edző: Simon Attila

Rábapaty: Viczmándi - Csonka, Meicz (Piros 63.) , Horváth, Dugovics, Vajda, Csupor, Kovács, Illés (Németh 69.) , Varga (Balhási 63.) , Könczöl

Edző: Nagy Dániel

Gólszerzők: Varga 2 (47,. 61.), ill. Csonka 53., Piros 77.

 

Hideg, szeles idő fogadta a csapatokat, ahol az idő előrahaladtával a vendégek kerültek némi mezőnyfölénybe, ez viszont gólban nem mutatkozott meg, így 0-0-ról várták a felek a folytatást. A második játékrész elején aztán egy büntetőnek köszönhetően a rádóciak szerezték meg a vezetést, amire azonban gyorsan érkezett a Rábapaty válasza, kezdődhetett minden elölről. Nem sokáig volt egyenlő az állás, a 61. percben Varga Áron szerezte meg második gólját, ezzel pedig ismét a hazaiaknál volt a lépéselőny. A vendégek nem adták könnyen magukat, a 77. minutumban ismét egalizáltak, és bár az utolsó percekben a kapufa, valamint a rábapatyi kapus kellett ahhoz, hogy ne találjon be ismét az Egyházasrádóc, az eredmény nem változott, 2-2-vel ért véget a mérkőzés. 

 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE - Répcelaki SE-Sport 36  6-3 (4-1)  Táplánszentkereszt, vezette: Árpád

Táplán: Gyécsek - Vidák, Farkas, Németh (Varga 61.) , Gyurcsányi, Manganelli Zs., Huszár, Manganelli A. (Gombos 85.) , Polgár, Horváth, Balikó

Edző: Borbás János

Répcelak: Kovács - Tóth, Baranyai, Szabó D., Verasztó, Ódor (Csontár 70.) , Sipos, Horváth, Rácz, Tar, Szabó A.

Edző: Tóth Zsolt

Gólszerzők: Horváth 18., Manganelli A. 29., Vidák 3 (38., 87., 89.), Balikó 40., ill. Rácz 43., Tóth 50., Sipos 85.

 

A hazaiak 4-1-es előnyre tettek szert az első félidőben, ezt követően viszont egy olyan második félidő következett, amelyben a vendégek nagyon beszorították őket és sorra hagyták ki a ziccereiket. A Répcelak ugyan zárkózott, a Táplán viszont még kétszer betalált a hajrában, kialakítva ezzel a 6-3-as végeredményt.

 

A tabella állása, valamint a forduló teljes eredménysora az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.