km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Répcelak, tovább menetel a Haladás-Zanat

Megyei I. osztály: idegenben nyert a Répcelak, tovább menetel a Haladás-Zanat

A Sárvár a találkozó utolsó szakaszában tudott fordítani a Körmend ellen, a Celldömölk pedig szintén a második játékrészben döntötte el a Jánosháza elleni összecsapást. A Vasvár a Bük ellen aratott magabiztos győzelmet.

 

Öt pályán pattogott a labda szombaton a megyei I. osztályban, ahol a 9. fordulót rendezik. A tabella első hat csapata közül három is pályára lépett: a Haladás-Zanat a Szarvaskendet, a Celldömölk a Jánosházát fogadta, míg a Répcelak Söptén vizitált. A felszállóágban lévő Sárvár a Körmendet látta vendégül, a Vasvár pedig a Bük ellen szállt harcba a győzelemért.

 

Vasvár VSE - Büki TK 5-0 (1-0)  Vasvár, vezette: Bognár

Vasvár: Kántor - Bíró, Varga, Vincze (Schermann, 63.) , Czövek, Réfi, Pálla (Elekes, 46.) , Horváth, Kónya, Tausz (Németh, 80.) , Márton

Edző: ifj. Sziffer István

Bük: Viczmándi - Fehér, Tóth B., Kiss, Papp, Györe, Szabó, Tóth R., Kovács, Komjáthy, Nagy

Technikai vezető: Csonka József

Gólszerzők: Varga 3 (10., 74., 81.), Czövek 85., Németh 91.

 

Sportszerű vendégek ellen sikerült begyűjtenie a három pontot a Vasvár együttesének.

 

Sárvár FC - Körmendi FC 2-1 (0-1)  Sárvár, vezette: Mónos

Sárvár: Viganó - Fülöp, Takács, Tokaji, Károlyi, Fider, Taródi (Szakos, 87.) , Czirók, Kovács, Sinka (Szabó, 90.) , Szemes

Edző: Nagy Dániel

Körmend: Balogh Á. - Berning, Lakosi, Buti (Zsoldos, 46.) , Karvalics, Molnár, Belső, Köntés (Majczán, 65.) , László, Sipos (Krajczár, 71.) , Nagy (Balogh A., 78.)

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Tokaji 76., Czirók 85., ill. Buti 3.

 

A vendégek számára indult jobban a mérkőzés, már a 3. percben előnyhöz jutottak Buti találatának köszönhetően, ami megadta a találkozó alaphangját. A Sárvár nehezen lendült játékba, szűk harminc perc után azonban már a házigazda is megérkezett a mérkőzésbe és helyzeteket is ki tudott dolgozni. A vendégek főként kontrákból voltak veszélyesek, újabb gól viszont már nem esett az első félidőben, melynek végén egygólos előnyben voltak a körmendiek. A folytatásban nagy erőfeszítéseket tett a Sárvár a gólszerzés érdekében, melynek meg is lett a gyümölcse: Tokaji a 76., míg Czirók a 85. percben talált be, aminek köszönhetően a házigazda mindhárom bajnoki pontot otthon tudta tartani.

 

CVSE-Vulkánfürdő - Jánosháza VSE 2-0 (0-0)   Celldömölk, vezette: Héra

CVSE: Osvald - Marsai Mi., Enyingi, Marsai Má. (Tóth, 84.) , Tóth, Gorácz, Keszei T., Gábor, Czöndör, Berecz (Dobson, 88.) , Keszei R.

Edző: Kovács Balázs

Jánosháza: Pethő - Péter M., Lempeg, Piri, Sebestyén (Balázsi, 87.) , Szabó K., Kiss, Büki, Szabó T. (Vágusz, 46.) , Péter D., Benkő (Bodor, 74.)

Edző: Bodor Tibor

Gólszerzők: Marsai Má. 58., Czöndör 71.

 

A hetek óta tartó komoly létszámprobléma most csúcsosodott ki a hazaiaknál, nyolc hiányzóval, valamint sérültekkel a kezdőben vívta meg a presztízsrangadót a CVSE. Az első félidőt jól kezdték a celliek, helyzeteik is voltak, az utolsó passzokba azonban rendre hiba csúszott. Mindezek ellenére a legnagyobb lehetőség a Jánosháza előtt adódott, ám ők sem tudtak élni a kínálkozó eséllyel. A második játékrészben továbbra is a Celldömölk irányított és egy jánosházi helyzet után magasabb sebességi fokozatba kapcsolva három büntetőt is kiharcolt, melyből kettőt értékesítve megérdemelt győzelmet aratott. 

 

Söpte SE - Répcelaki SE 1-3 (0-0)  Söpte, vezette: Marácz

Söpte: Kovács N. - Kovács E., Molnár (Horváth, 58.) , Németh, Mester, Rómer, KONDÁKOR, KORONCZAI (Lengyel, 69.) , Vámos, Koszokovits (Udvardi, 82.) , Fogl (Marton, 69.)

Edző: Lengyel Miklós

Répcelak: Németh - Vass, Tóth, Baranyai, De Paula (Tar, 87.) , Sipos, Horváth (Csányi, 67.) , Rácz, Gaál, Tarcsay, Prystupa

Edző: Tóth Zsolt

Gólszerzők: Rómer 90., ill. Rácz 48., Sipos 84., Baranyai 86.

 

Az első játékrészben uralta a mérkőzést a házigazda, fölényben játszott, gólt azonban nem sikerült szereznie, így 0-0-val mentek pihenőre a felek. A fordulás után aztán egy kapu előtti kavarodásból a vendégek köszöntek be, ami azonban nem vetette vissza a söpteieket, akik nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért. A lehetőségek megvoltak, kihasználni azonban nem sikerült őket, ez pedig megbosszulta magát: két kontrát is végig tudott vinni a Répcelak, a hazaiak pedig már csak szépíteni tudtak, az összecsapás 1-3-as eredménnyel ért véget.

 

Haladás VSE-Zanati SE - Szarvaskend SE 2-0 (2-0)   Szombathely, vezette: Horváth

Haladás-Zanat: Horváth - Buzás, Varga, Kovács, Pap, Szenczi, Németh (Tóth B., 54.) , Tóth M., Péter, Simon (Kiss, 71.) , Sály (Zugonics, 71.)

Edző: Szenczi Imre

Szarvaskend: Esztergályos - Csillag, Jóna, Németh, Kis-Nemes, Földes, Somogyi (Wolf, 65.) , Törő (Nagy, 57.), Tompa, Tuboly, Kopfer

Edző: Kovács Kálmán

Gólszerzők: Németh 20., Tóth M. 36.

Kiállítva: Pap 78. (Haladás-Zanat)

 

A hazaiak nehéz mérkőzést tudhatnak maguk mögött, ahol bő 15 percet emberhátrányban is játszottak, az első félidőben szerzett két találat azonban győzelmet, három pontot, ezzel együtt pedig további veretlenséget ért számukra a jövő heti, Király SE elleni rangadó előtt. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
A helyiekkel együtt gondolkodnának a jövő városáért
Németh Ákos tanácsnok arra kér mindenkit közösségi oldalán, hogy gondolkodjanak együtt a jövő városáért, vegyenek részt minél többen a JUSTNature projektben. Dr. Nemény András polgármesterrel közösen videóban kérnek segítséget a városlakóktól.
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.