km/óra
  2024.02.22., csütörtök  •  Gerzson napja
Megyei I. osztály: hibátlan maradt a Vép és a Répcelak

Megyei I. osztály: hibátlan maradt a Vép és a Répcelak

A Szentgotthárd a Körmend ellen gyűjtötte be a három pontot, így továbbra is veretlen, a Celldömölk pedig a Szarvaskendet legyőzve szerezte meg szezonbeli első sikerét.

 

Eredetileg hat mérkőzésre került volna sor szombaton a megyei I. osztályú bajnokságban, ám mivel a Király SE és a Söpte a MOL Magyar Kupa második fordulójában volt érdekelt, így négy találkozót rendeztek meg. A Vasvár a Vépet látta vendégül, a Sárvár a Répcelakot fogadta, de terítéken volt még a Szarvaskend celldömölki, valamint a Szentgotthárd körmendi vendégjátéka is. 

 

Vasvár VSE - Vép VSE 1-5 (0-4)  Vasvár, vezette: Boda

Vasvár: Tóth - Vincze, Czövek (Berta, 46.) , Elekes, Holdosi (Németh, 76.) , Réfi, Pálla, Kónya, Tausz, Márton, Schermann (Varga, 46.)

Edző: ifj. Sziffer István

Vép: Bezdi B. (Borsos, 83.)  - Kiss, Németh Á., Beke (Berta, 74.) , Szalay (Szijártó, 69.) , Bezdi Sz., Niksz (Németh M., 46.) , Szalai, Szendrődi, Takács Á. (Balikó, 83.) , Takács M.

Edző: Simon Miklós

Gólszerzők: Réfi 55., ill. Niksz 2 (5., 32.), Bezdi Sz. 22., Beke 43., Takács Á. 75.

 

A hazaiak gyermeteg hibáit kihasználta a vendég csapat és magabiztosan gyűjtötte be a három bajnoki pontot.

 

Sárvár FC - Répcelaki SE 1-2 (0-1)  Sárvár, vezette: Szabó III.

Sárvár: Velladics - Németh Á., Fülöp, Takács (Károlyi, 61.) , Tokaji, Szakos (Toldi, 75.) , Fider, Taródi, Németh B. (Szabó, 12.) , Sinka, Szemes

Edző: Nagy Dániel

Répcelak: Rózsa - Vass, Tóth, Baranyai, Kovács (De Paula, 82.) , Ódor, Sipos, Kristóf, Rácz, Gaál (Tar, 84.) , Tarcsay (Prystupa, 46.) 

Edző: Tóth Zsolt

Gólszerzők: Tokaji 66., ill. Sipos 3., Gaál 69.

 

A bajnokságot remekül kezdő Répcelak látogatott Sárvárra a bajnokság harmadik fordulójában. A vendégek egy kipattanót értékesítve szerezték meg a vezetést, és bár a Sárvár ment előre az egyenlítésért, a félidőben 0-1 állt az eredményjelzőn. A fordulás után a hazaiak magukhoz ragadták a kezdeményezést, Tokaji révén sikerült is egalizálniuk, nem sokkal később azonban egy kontratámadást góllal fejezett be a Répcelak, amely így ismét előnybe került. A hátralévő időben gól már nem esett, az eredmény nem változott, így 2-1-es répcelaki siker született. A sárváriak ezúttal sem tudtak kimászni a gödörből, de dolgoznak tovább és mindent megtesznek, hogy javítsanak a következő fordulókban.

 

CVSE-Vulkánfürdő - Szarvaskend SE 5-2 (5-2)  Celldömölk, vezette: Marácz

CVSE: Hujbert - Marsai Mi. (Tóth, 82.) , Marsai Má., Tóth, Gorácz, Keszei, Horváth (Göntér, 40.) , Gábor, Galovich, Czöndör, Németh (Berecz, 46.)

Edző: Kovács Balázs

Szarvaskend: Esztergályos - Dobos (Somogyi, 46.) , Csillag, Jóna (Nagy Ádám, 80.) , Németh, Földes, Nagy Ádám, Tuboly, Kunovics, Kopfer, Wolf (Törő, 63.)

Edző: Kovács Kálmán

Gólszerzők: Németh 4., Keszei 14., Czöndör 20., Marsai Mi. 22., Marsai Má. 38., ill. Csillag 26., Wolf 36.

 

Annak ellenére, hogy voltak hibák a CVSE játékában, bő 20 perc alatt, négygólos, megnyugtató előnyre tett szert, amitől olyannyira megnyugodott, hogy két vendég gólhoz is sikerült asszisztálnia. Még a szünet előtt háromgólosra növelte a hazai csapat az előnyét, de továbbra is sok hiba jellemezte a játékát. A második félidőben nagy rohanás kezdődött, aminek következteben mindkét csapat pontatlanul játszott, így, bár jó pár helyzet adódott, de gól már nem esett. A hazai gárda megérdemelten szerezte meg első győzelmét a bajnokságban.

 

Körmendi FC - Kiswire Szentgotthárdi VSE 0-1 (0-1)  Körmend, vezette: Bíró

Körmend: Balogh Á. - Berning, Lakosi, Buti (Balogh A., 53.) , Karvalics (Bita, 82.) , Molnár (Majczán, 65.) , Köntés, Berbás, Sipos, Nagy (Belső, 82.) , Zsoldos

Edző: Kurucz Ádám

Szentgotthárd: Kapui - Osvald, Sipos B. (Holecz, 89.) , Nagy, Dancsecz, Laczó, Bedi, Takács (Korpics, 89.) , Sulics, Sipos G. (Komáromi, 55.) , Gyécsek

Edző: Robert Kercmar

Gólszerző: Nagy 8.

 

A szomszédvári rangadón főként mezőnyben gyürték egymást a csapatok. A vendégek a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, ezt követően hiába futott a hazai csapat az eredmény után, nem sikerült az egyenlítés. A tipikusan egy gólos meccset a Szentgotthárd nyerte.  

 

A tabella állása az alábbi linkra kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak