km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei I. osztály: győzelemmel zárta az idényt a Bük

Megyei I. osztály: győzelemmel zárta az idényt a Bük

Marton Róbert együttese 4-1-es sikert aratott a Répcelak ellen, így a hetedik helyen zárta az idényt.

 

Egy mérkőzést már pénteken lejátszottak a megyei I. osztály utolsó fordulójából, a Bük a Répcelak együttesét fogadta.

 

Büki TK - Répcelaki SE-Sport 36 4-1 (2-0)  Bük, vezette: Marácz

Bük: Kamondi (Gábriel 46.)  - Németh T., Czirók (Kostyál 81.) , Czingráber, Németh G., Tóth, Schimmer, Mercs (Tóth 66.) , Németh Z., Horváth (Resch 46.) , Németh J. (Taródi 66.)

Edző: Marton Róbert

Répcelak: Kovács (Németh 46.)  - Tóth, Baranyai (Szabó B. 81.) , De Paula (Szabó D. 33.) , Verasztó, Ódor, Sipos, Rácz (Csontár 68.) , Prystupa, Tar, Szabó

Edző: Tóth Zsolt

Gólszerzők: Németh T. 5., Czirók 41., Németh J. 63., Taródi 85., ill. Tar 56.

 

A mérkőzés elején egy sarokrúgás után szerzett vezetést a büki csapat, amely ezt követően is fölényben játszott és főleg a saját térfelén szerzett labdákból alakított ki lehetőségeket. A támadó harmadban aztán sok rossz passz jellemezte a hazaiak, így sokáig nem sikerült tovább növelni az előnyt. A játékrész végén aztán egy szöglet utáni fejesből megszületett a második büki találat, a házigazda így megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre. A második játékrészben váratlanul szépítettek a vendégek, örömük azonban nem tartott sokáig, ugyanis hamarosan ismét kétgólos volt a Bük előnye, ráadásul egy újabb hazai gól végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát. A hazai gárda megérdemelt győzelmet aratott és az utolsó négy mérkőzésén 10 pontot gyűjtve szerezte meg az előkelő hetedik helyet. A találkozón a bükiek szurkolóikkal karöltve jótékonysági gyűjtést szerveztek, amivel remélhetőleg hozzájárulnak a két fiú, Lackó és Dominik gyógykezeléséhez.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.
Mentesülhetnek a fel nem használt földgázért fizetendő kötbér alól az önkormányzati cégek
Az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük. Ezzel lényegében egységesen 40 százalékra nő a szerződéseikben legfeljebb 25 százalékos szinten rögzített alsó toleranciasáv. Így mások mellett egyes települési távhőszolgáltatóknak sem kell kötbért fizetniük a nagyobb tételben fel nem használt földgáz miatt - jelentette be csütörtöki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).