km/óra
  2021.05.08., szombat  •  Mihály napja
Megyei I. osztály: fölényesen nyert a Király SE, valamint a Celldömölk is

Megyei I. osztály: fölényesen nyert a Király SE, valamint a Celldömölk is

A listavezető Sárvár is sima győzelmet aratott, így továbbra is magabiztosan tartja helyét a tabella élén. Négy mérkőzésen is döntetlen eredmény született, a Csepreg viszont ezúttal is begyűjtötte a három pontot, méghozzá a Kőszeg ellen.

 

Hétközi fordulóval folytatódott a megyei I. osztályú bajnokság, a csapatok ezúttal a korábbról elhalasztott 18. játéknap mérkőzéseit pótolták.

 

Csepregi Sport Egyesület - Kőszegi Lóránt FC 1-0 (0-0)  Csepreg, vezette: Vass

Csepreg: Farkas - Kótai, STEINER M., Tájmel (Németh 63.) , Kossuth, NIKA M. (Takács 84.) , Pócza, Simon, Nika B., Lukács (Horváth 90.) , Steiner C. (Baranyai 88.)

Edző: Steiner Zsolt

Kőszeg: Bán - Rákhely, Lintner, Toldi, Prán D., Csák (Laki Hegyi 68.) , Prán A., Réti Mi. (Kelemen 82.) , Rómer, Molnár (Réti Ma. 76.) , Fehér

Edző: Fehér András

Gólszerzők: Nika M. 36.

 

Egy rendkívül fiatal, dinamikus kőszegi együttest láttott vendégül a Csepreg, de a hazaiak rendkívül fegyelmezett, okos, taktikus játékkal rukkoltak elő, a 36. percben pedig meg is szerezték a vezetést Nika Márton révén. A bekapott gól után sem esett neki ellenfelének a Kőszeg, ennek köszönhetően pedig tulajdonképpen patthelyzet alakult ki. Ebből a hazaiak jöttek ki jobban, akik rendkívül stabilak voltak védekezésben, emellett arra is megvolt a lehetőségük, hogy tovább növeljék előnyüket. Ez végül nem sikerült, de a megérdemelt győzelemnek köszönhetően így is roppant fontos három pontot gyűjtöttek be.

 

Jánosháza VSE - Vép VSE  1-1 (0-1)  Jánosháza, vezette: Németh

Jánosháza: Tóth (Pethő 46.)  - Závecz, Huszár, Virág, Palkovits, Manganelli, Büki, Nagy, Balázsi (Bugyi 11.) , Székács, Niksz (Willuhn 91.) 

Edző: Molnár Károly

Vép: Bezdi B. - Szilvás (Illés 46.) , Kovács (Beke 67.) , Szalai R., Bezdi Sz. (Szalai M. 82.) , Varga, Takács Á., Balikó D., Takács M., Balikó M.

Edző: Török Richárd

Gólszerzők: Vágusz 88., ill. Huszár 20. (öngól)

 

A vendég vépiek egy szerencsétlen labdaérintésnek köszönhető öngól után vezetéshez jutottak a 20. percben, ez pedig ki is tartott a félidőig, így ők mehettek előnnyel a szünetre. Kiegyenlített játék folyt a pályán, egyik csapat sem igazán tudott a másik fölé kerekedni, és amikor szinte mindenki elkönyvelte, hogy a Vép három ponttal távozik, Vágusz révén egyenlíteni tudott a Jánosháza, és kiharcolta a döntetlent. 

 

Rum KSC - CVSE-Vulkán Fürdő  0-6 (0-2)  Rum, vezette: Boda

Rum: Kozma - Csonka, Markó, Schimmer (Molnár M. 84.) , Máthé, Szabó, Szakos, Molnár R. (Tar 62.) , Gyurkó A. (Gyurkó B. 62.) , Horváth, Pásti (Baumgartner 62.)

Edző: Lepár Attila

CVSE: Hujbert - Marsai (Keszei Ti. 71.) , Galovich, Enyingi, Szuh, Tóth (Gábor 64.) , Dobson, Gorácz, Keszei Ta., Kovács (Kocsis 39.) , Keszei R. (Göntér 51.)

Edző: Kelemen Kornél

Gólszerzők: Marsai 30., Kovács 36., Enyingi 57., Szuh 80., Kocsis 2 (88., 92.)

 

Az előző szezon dobogósainak összecsapásán fél óra elteltével kiszakadt a celldömölki gólzsák, a vendégek hatszor vették be ellenfelük kapuját, így magabiztos győzelmet arattak. A rumiak gratulálnak a Celldömölknek. 

 

Lorry GM Kft Szarvaskend - Egyházasrádóci SE 2-2 (2-2)  Szarvaskend, vezette: Bedi

Szarvaskend: Esztergályos, Velekei, Nagy Ádám (Kovács 40.) , Tóth G., Tóth A., Csillag, Jóna, Németh, Nagyh Ádám, Kopfer, Wolf (Görcsi 40.)

Edző: Tóth Gábor

Egyházasrádóc: Bali - Horváth V. (Mészáros 62.) , Péter, László, Vilics, Molnár L., Molnár I. (Horváth P. 71.) , Németh (Budai 46.) , Kazinczki, Krajczár, Balogh

Edző: Simon Attila

Gólszerzők: Tóth G. 4., Jóna 20., ill. Balogh 18., Molnár I. 38.

 

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a hazai csapat, ennek eredményeként pedig már a 4. percben meg is szerezte a vezetést. A jó játékot azonban nem tudta folytatni a Szarvaskend, az Egyházasrádóc pedig a játékrész derekához közelítve egyenlíteni tudott. A vendégek azonban nem örülhettek sokáig, ugyanis két perc múlva már ismét a házigazdánál volt az előny, amely sokáig úgy nézett ki, hogy előnnyel mehet a szünetre, de Molnár István ezt máshogy gondolta, és 2-2-re módosította az állást. A fordulás után valamelyest a rádóciak játszottak fölényben,de a kitűnő játékvezetés mellett történő találkozón összességében igazságos döntetlen született. 

 

Sárvár FC - Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE 3-0 (1-0)   Sárvár, vezette: Árpád

Sárvár: Velladics - Kovács Bá. (Kovács Be. 46.) , Szabó R., Horváth K. (Pap 46.) , Nagy (Czöndör 25.), Potyi, Tóth (Fülöp 80.) , Fider, Csákvári, Horváth A. (Bakonyi 85.) , Szabó B.

Edző: Haraszti Zsolt

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga, Horváth, Berta, Vincze, Elekes (Gotthárd 73.) , Réfi, Sinkó (Tomanóczy 83.) , Pálla (Márton 61.) , Schermann (Pásztor 69.) 

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Szabó R. 16., Pap 2 (61., 76.)

 

A szimpatikus, bátor játékot felvállaló Vasvár ellen a hazaiak az első perctől kezdve irányították a játékot, és megérdemelt győzelmet arattak. A sárvári csapatból mindenki jó teljesítményt nyújtott.

 

Répcelaki SE - Körmendi Football Club 1-1 (0-1)  Répcelak, vezette: Harcsár

Répcelak: Németh M. - Tokaji, Tóth, Tamási, Ódor B., Ódor G., Németh B. (De Paula 46.) , Rácz, Havasi, Verasztó, Prystupa

Asszisztensedző: Tóth Zsolt

Körmend: Balogh - Takács, Varga L. (Varga M. 60.) , Köntés (Németh M. 87.) , Sály (Bajnok 67.) , Majtényi, Horváth, Tóth, Török, Czeglédi (Németh B. 56.) , Tompa (Krajczár 46.)

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Tokaji  49., ill. Havasi 5. (öngól)

Kiállítva: Török 84. (Körmend)

 

A rendkívül tartalékos csapatok találkozóján nagyon hamar, már az 5. percben megszerezte a vezetést a Körmend egy rendkívül szerencsétlen öngólnak köszönhetően, ez pedig meghatározta a mérkőzés további alakulását. Hosszú ideig tartó mezőnyjáték után két nagy hazai lehetőség lehetett feljegyezni: előbb Németh Balázs, majd Tamási Roland szerezhetett volna gólt, de egyik helyzetet sem sikerült értékesíteni. A fordulás után nem sokkal Tokaji révén érkezett a répcelaki egyenlítés, a folytatásban pedig több alkalommal is igencsak közel járt a fordításhoz a hazai együttes, betalálnia azonban nem sikerült. A hajrában Török második sárga lapja után megfogyatkoztak a Rába-partiak, és bár hiába játszott mindkét csapat győzelemre, újabb gól már nem született, az összecsapás 1-1-es végeredménnyel zárult. 

 

Schott Lukácsháza SE - Büki TK   Lukácsháza, vezette: Kondor

Lukácshháza: Horváth - Szentkúti (Lévai 79.) , Vörös, Gombás, Szalai, Lengyel, Osztrosits, Gugcsó (Bolfán 83.) , Dan (Németh R. 65) , Dr. László (Németh Cs. 65.) , Bősze (Németh N. 65.)

Edző: Sántha Szilárd

Bük: Kamondi - Boldizsár, Czirók (Resch 42.) , Tóth (Orbán 62.) , Csonka, Schimmer, Komálovics (Czingráber 22.) , Plenár, Taródi, Tar, Horváth

Edző: Marton Róbert

Gólszerzők: Lévai 91., ill. Taródi 58.

 

A küzdelmes, de kevésbé színvonalas mérkőzésen a Lukácsháza lépett fel támadólag, az első félidőben százszálékos ziccert is rontott, ezt leszámítva azonban mezőnyben folyt a játék. A második játékrészre a két kulcsemberét is elveszítő Bük játéka jelentősen feljavult, az 58. percben pedig a vezetést is megszerezték. A hajrában aztán a szerencse is a hazaiakkal volt, egy szöglet utáni kavarodás után Lévai talált be, pontot mentve ezzel csapatának. A játék összeképe alapján igazságos pontosztozkodás született. 

 

Király SE - Rábapatyi KSK  7-0 (5-0)  Szombabthely, vezette: Papp

Király SE: Király - Szalay (Lakosi 46.) , Marton, Tamás, Nyári, Devecseri, Kovács (Kalmár 60.) , Kondákor, Halmosi (Fábián 70.) , Németh (Márfy 70.) , Hegedűs (Kiss 60.)

Edző: Hegyi László

Rábapaty: Király - Fehér E., Piros, Vamper, Gosztolya, Szabó, Csupor, Fehér K. (Kovács 53.) , Nardai (Nagy 69.) , Farkas, Balhási

Edző: Enzsöl Gábor

Gólszerzők: Tamás 1., Halmosi 4 (5., 12., 13., 59.), Németh 35., Kiss 68.

 

Nagyon magabiztos és jó játékkal rukkolt elő a hazai csapat, sok helyzetet dolgozott ki, amelyekből hetet értékesítettek is. Fontos három pontot gyűjtött be a Király SE.

 

A tabella állását ide kattintva  lehet megtekinteni.

 

Fotó: Király Sportegyesület/Facebook

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
26 új fertőzött Vasban, 1219 Magyarországon, 106-an meghaltak
1219 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.772-ről 22.798-ra nőtt.
Koronavírus: május 19-én nyit Ausztria, újra lehet étterembe, szállodába menni
Az újranyitás időpontjáról és módjáról tanácskozott tartományi vezetőkkel és szociális partnerekkel pénteken a kormány. Ezt követően Sebastian Kurz kancellár bejelentette, hogy május 19-én nyithatnak újra a vendéglátóegységek és a turisztikai szolgáltatók. Az iskolákban május 17-től folytatódhat a jelenléti oktatás, olvasható az orf.at-n.
Covid19-igazolvány: oltással vagy ingyenesen végzett tesztekkel lehet majd utazni az EU-n belül?
Az Európai Parlament csütörtökön elfogadta kiinduló álláspontját a járvány ideje alatt Európában szabad mozgást biztosító igazolványról szóló tárgyalásokra. A képviselők egyetértettek, hogy a bizottsági javaslatban szereplő „digitális zöldigazolvány" helyett „Covid19-igazolványnak" nevezett okmány legfeljebb egy évig maradhat érvényben.
legfrissebbek
Megyei I. osztály: mindhárom dobogós nyerni tudott
A Sárvár a Lukácsháza, a Vép a Celldömölk otthonából vitte el a három pontot. A Király SE kiszakított a gólzsákot és egy híján egy tucat gólt szerezve nyert a Szarvaskend ellen. A Körmend egygólos sikert aratott a Csepreggel szemben a Jánosháza pedig a hét mérkőzés óta veretlen Büköt győzte le.
Szlovéniában hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei
Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei - közölte a helyi sajtó szombaton, a kormány legújabb rendeletére hivatkozva.
György István: hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 év közöttiek
A 16-18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával - nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a közmédiának.
Megnyílt a szombathelyi Plazma Pont
Nyújtsd a kezed, és ments életet! Ezzel a mottóval várja a donorokat a most megnyílt szombathelyi Plazma Pont. A vérplazmából számos, szintetikus úton nem előállítható életmentő koncentrátum készül. Az országos hálózatú plazmaszolgálat tavaly az elsők között csatlakozott a Covid-fertőzésből felgyógyultak plazmájának gyűjtéséhez, a Vérellátóval együttműködve pedig véradókat is fogadnának.
Elmarad az idei Joskar-Ola Napok