km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Megyei II. osztály, északi csoport: a második félidőben hengerelt a Spari, a Boba is megszerezte első győzelmét

Megyei II. osztály, északi csoport: a második félidőben hengerelt a Spari, a Boba is megszerezte első győzelmét

A Lukácsháza és a Kemenesmagasi is idegenben tudott nyerni, ezzel előbbi vezeti a tabellát, utóbbi pedig a harmadik helyen áll. A harmadik játéknapon három döntetlen is született, a Pecöl, az Uraiújfalu, valamint a Szeleste is megosztozott a pontokon ellenfelével.

 

Kemenesalja FC - Kemenesmagasi FC 1-6 (0-3)  Vönöck, vezette: Vass

Kemenesalja: Döbrönte - Belegrai, Szakál (Horváth, 46.) , Őri (Veszprémi, 72.) , Fülöp (Czöndör, 46.) , Géczi, Vajda, Smidéliusz, Erdélyi, Varga, Ölbei

Kemenesmagasi: Papp - Poós, Molnár Zs., Horváth (Kosztolánczi, 81.) , Solymos (Palotai L., 74.) , Király, Palotai Á., Princzes, Takács, Sebestyén (Fülöp, 87.) , Molnár T.

Gólszerzők: Czöndör 70., ill. Molnár T. 2 (12., 80.), Takács 29., Horváth 2 (37., 55.), Palotai L. 79.

 

A vendégek az első, valamint a második játékrészben is háromszor vették be ellenfelük kapuját és magabiztos, 6-1-es győzelmet arattak.

 

Boba SE - Újperinti SE 1-0 (0-0)   Boba, vezette: Horváth

Boba: László - Balogh (Fehér, 80.) , Pityer (Szigeti, 46.) , Fodor, Sütő, Kozári, Szabó, Dákai, Papp, Kóbor (Heim, 60.) , Dénes (Magyar, 10.)

Újperint: Tanai - Kovács, Hazafi (Takács, 71.) , Péter (Ligeti, 65.) , Nyári, Hegedűs, Egyed, Horváth (Rudolf, 90.) , Sásdi, Kiss (Bráder, 65.) , Török

Gólszerző: Heim 61.

 

Egyetlen gól döntött az összecsapáson, Heim Krisztián egy perccel pályára lépése után köszönt be. Ez a találat három pontot ért a Boba számára, amely így szezonbeli első sikerét könyvelhette el.

 

Pecöl SE - Alsóújlaki SC 1-1 (1-0)  Pecöl, vezette: Monostori

Pecöl: Kollarics - Kiss, Kurucz Ki., Szemes (Horváth, 76.) , Kurucz Ke., Gyürü, Farkas, Bori (Pálfi, 47.) , Hóbor (Boncz, 83.) , Joó, Balázs (Oszkó, 76.)

Alsóújlak: Gábor - Gampel Do. (Toldi, 75.) , Tóth (Káldi M., 46.) , Varga K., Pados (Papp, 63.) , Varga Á., Varga N., Vasas (Nagy, 46.) , Gampel Dá., Ország (Káldi I., 75.) , Varga R.

Gólszerzők: Gyürü 42., ill. Varga R. 77.

Kiállítva: Káldi M. 72. (Alsóújlak)

 

Jól előkészített pályán mérkőztek meg a csapatok, kiegyenlített küzdelem zajlott, majd a játékrész végén egy pontrúgásból megszerezte a vezetést a pecöli együttes. A folytatásban a vendégek tíz főre fogyatkoztak, ez azonban inkább a hazaiakat zavarta meg: az Alsóújlak egy fejesgóllal kiegyenlített. Hiába játszott a hajrában fölényben a Pecöl, be kellett érnie az egy ponttal.

 

Uraiújfalu SE - Gencsapáti KSE 2-2 (1-0)  Uraiújfalu, vezette: Talabér

Uraiújfalu: Pungor I. - Szabó M., Gallen (Gáspár, 26.) , Szabó B., Kollárits (Simon, 60.) , Németh, Pungor Sz., Kovács, Keszei, Agg, Németh

Gencsapáti: Horváth - Jónás (Szigetvári, 82.) , Varga (Sulyok, 59.) , Soldatenko, Dancs (Skrapits, 87.) , Fülöp, Bokor, Tóth (Egyed, 59.) , Roshko, Lőrincz, Janek

Gólszerzők: Keszei 3., Gáspár 78., ill. Lőrincz 62., Bokor 76.

Kiállítva: Németh 73. (Uraiújfalu)

 

A mérkőzés elején az Uraiújfalu hamar előnybe került, jól indult számukra az összecsapás, ezt követően a jó erőkből álló vendég nagy erőket mozgósított a gólszerzésre, de így is a hazaiak előnyével zárult az első játékrész. A második félidőben a vendégek egy büntetővel, illetve, egy szerencsés találattal a maguk javára fordították az állást, de a mérkőzés hátralévő idejében a tíz főre fogyatkozó hazai csapat nagyot harcolva kiegyenlített, sőt, mi több kis szerencsével a győzelmet is megszerezhette volna. A döntetlen igazságosnak mondható.

 

Szeleste-Pósfa SE - Gérce-Vásárosmiske KSE 2-2 (0-1)  Szeleste, vezette: Szabó I.

Szeleste-Pósfa: Szentgyörgyvári - Nardai, Fülöp, Pethő (Horváth D., 60.) , Riba, Molnár (Horváth L., 85.) , Tóth, Szabó, Kovács T. (Fehér, 60.) , Kovács R. (Németh, 85.) , Horváth R.

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Komáromi (Ódor, 61.) , Lakatos, László, Lőrincz (Soós, 82.) , Pethő, Lerik, Mórocz, Major, Kovács, Csonka

Gólszerzők: Szabó 72., Horváth R. 93., ill. Kovács 28., Pethő 88.

Kiállítva: László 92. (Gérce-Vásárosmiske)

 

Jó iramú mérkőzést játszott a két csapat. A vendégek gyors csatáraik révén veszélyeztettek, de a Szeleste sem hagyta magát, kétszer is egyenlíteni tudott. A döntetlen igazságos.

 

Sé Honvéd SE - SCHOTT Lukácsháza SE 2-3 (1-2)  Sé, vezette: Polgár

Sé: Földi - Kiss Márton (Rada, 74.) , Szalay, Tóth, Werderits, Muzsai (Kovács, 74.) , Nemes, Fichtacher, Soós (Kiss Mihály. 46.) , Kiss Máté, Sümegi (Halmos, 46.)

Lukácsháza: Bán - Osztrosits (Horváth M., 46.) , Gombás, Németh (Kovács, 62.) , Léhmann (Bolfán, 90.) , Szűcs, Csuka, Rozmán (Lévai, 90.) , Dr. László, Bősze, Tóth (Horváth K., 62.)

Gólszerzők: Kiss Máté 30., Kiss Márton 64., ill. Tóth 9., Dr. László 18., Rozmán 61.

Kiállítva: Fichtacher 73. (Sé)

 

Szépszámú nézősereg volt kíváncsi a két csapat összecsapására. A vendégek igazolták jó hírüket és magabiztos játékkal kezdték a találkozót, olyannyira, hogy gyors egymásutánban kétszer is betaláltak. Óriási iramot diktált a vendégcsapat, amit a hazaiak is felvettek és egy nagyszerű támadás után kozmetikáztak a félidei eredményen. A második játékrészben folytatódott az öldöklő tempó, mindkét kapu alatt alakultak ki ígéretes helyzetek, ezek azonban kihasználatlanul maradtak. Aztán a vendégek egy szerencsés góllal növelték előnyüket, amire a vendéglátó egy szép góllal újból gyorsan válaszolt. Ezután a Lukácsháza végleg eldönthette volna a találkozót, de helyzeteiket kihagyták, míg a hazaiaknak jócskán volt lehetőségük arra, hogy egyenlítsenek, de a helyzetkihasználással hadilábon álltak. Összességében egy végig nagyiramú, nyílt találkozón született meg a minimális, megérdemelt vendégsiker, de a séieknek minden esélyük megvolt a pontszerzésre.  

 

Elektromol Spari FC - CONOIL Merseváti SE 7-1 (0-1)  Szombathely, vezette: Magyar

Elektromol Spari: Pungor - Bolfán, Pulai, Jónás, Barbalits (Papp, 77.) , Schmidt, Varsányi, Kovács (Sipos, 46.) , Láda, Horváth, Majtényi

Mersevát: Patyi - Piri (Orbán Gy., 81.) , Gönye, Dénes, Csite (Rába, 77.) , Fülöp, Nagy, Csótár (Takács, 81.) , Balogh, Takács, Döbröntei (Orbán B., 61.)

Gólszerzők: Pulai 3 (49., 56., 68.), Varsányi 2 (52., 73.), Láda 62., Majtényi 86., ill. Gönye 39.

 

A mérkőzés a Mersevát számára kezdődött jobban, az első félidő végén meg is szerezte a vezetést, a második játékrészben azonban nagyon elkapta a fonalat a Spari és megérdemelt győzelmet aratott az első felvonásban jól futballozó vendégek ellen. A Spariban mindenki jó teljesítményt nyújtott. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
legfrissebbek
Foci Eb 2024: átszáguldott a német válogatott a harmatos skótokon a nyitómeccsen
A papírforma érvényesült a labdarúgó Eb nyitómeccsén: a házigazda Németország 5-1-re verte Skóciát. A magyar válogatott szombaton lép  pályára Svájc ellen. 
A Nemzeti Választási Bizottság befejezte az újraszámlálást, Karácsony maradt a főpolgármester
Több órás tárgyalás után a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) befejezte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását. Sasvári Róbert, az NVB elnöke kihirdette, hogy a 24592 érvénytelen szavazat közül 560 szavazatot minősítettek érvényesnek, olvasható a 444.hu-n.
Rossi: Nincs kérdőjel a Svájc elleni kezdőcsapatot illetően
Marco Rossinak, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának a fejében már készen van az a kezdőcsapat, amelyet pályára küld majd a németországi Európa-bajnokság szombaton 15 órakor sorra kerülő Svájc elleni mérkőzésén.
Inkantáció: légies és lírai pillanatok feketén-fehéren a fotókon
Légies és lírai pillanatok feketén-fehéren - ezt az alcímet viseli Büki László fotóriporter Inkantáció című kiállítása, amely a könyvhét keretében nyílt meg a Berzsenyi Dániel Könyvtárban csütörtökön. 25 fénykép látható a tárlaton, közös vonásuk, hogy táncot és a zenét örökítenek meg.
Programajánló – Szombathely: Bloomsday, ökofesztivál és szurkolói ház
A június 14-15-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.