km/óra
  2023.09.23., szombat  •  Tekla napja
Megyei I. osztály: először hullajtott pontokat a Répcelak, Rábapatyon nyert a Haladás-Zanat

Megyei I. osztály: először hullajtott pontokat a Répcelak, Rábapatyon nyert a Haladás-Zanat

A Szarvaskend zsinórban második mérkőzését nyerte meg, ezúttal a Csepreg ellen gyűjtötte be a három pontot.

 

Vasárnap is pattogott a labda a megyei labdarúgópályákon, három találkozót rendeztek az I. osztályban. A Vasvár együttese a Répcelakot fogadta, a Csepreg a Szarvaskendet látta vendégül, a Haladás-Zanat pedig Rábapatyon vizitált.

 

Vasvár VSE - Répcelaki SE  1-1 (1-1)   Vasvár, vezette: Árpád

Vasvár: Kántor - Elekes, Kónya, Bíró, Vincze, Czövek (Berta, 75.) , Tausz, Márton, Réfi, Pálla, Schermann (Varga, 72.)

Edző: ifj. Sziffer István

Répcelak: Rózsa - Vass, Tóth, Baranyai, Kovács (De Paula, 82.) , Ódor (Csányi, 72.) , Sipos, Kristóf, Rácz, Gaál, Tarcsay (Prystupa, 46.)

Edző: Tóth Zsolt

Gólszerzők: Elekes 21., Kristóf 46.

 

A végeredmény már az első félidőben kialakult. Az első játékrészben a hazaiak voltak veszélyesebbek a kapura, a másodikban viszont a vendégek. A mérkőzés összképe alapján igazságos döntetlen született.

 

Csepregi SE - Szarvaskend SE 1-3 (0-1)   Csepreg, vezette: Horváth

Csepreg: Takács - Kótai, Kossuth D., Nika M., SIMON, TAKÁCS (Németh, 66.) , Nagy (Kossuth K., 80) , Janzsó (Tájmel. 73.) , Nika B., Merk, Lukács

Edző: Steiner Zsolt

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei (Wolf, 87.) , Csillag, Jóna, Németh (Somogyi, 80.) , Kis-Nemes, Földes, Törő, Tompa, Tuboly, Kopfer

Edző: Kovács Kálmán

Gólszerzők: Merk 67., ill. Törő 8., Velekei 61., Földes 77.

 

Jól kezdett a Csepreg, a vendégek azonban egy kontratámadás végén megszerezték a vezetést és már a 8. percben előnybe kerültek. A Szarvaskend főként hosszú felívelésekkel operált, ez nem igazán ízlett a hazaiaknak, a szünetig pedig már nem változott az eredmény. A fordulás után is hasonló volt a játék képe, a csepregiek becsülettel mentek előre, gólt viszont ismét a vendégek szereztek, amivel már 0-2 volt az állás. Merk Milán révén szépített a házigazda, de hamarosan jött a válasz a szarvaskendiektől, ezzel pedig ki is alakult az 1-3-as végeredmény. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a Csepreg büntetőt hibázott a 82. percben. A játék összképe alapján nem érdemtelenül nyert a Szarvaskend.

 

Rábapatyi KSK - Haladás VSE-Zanati SE 0-2 (0-1)   Rábapaty, vezette: Szabó III.

Rábapaty: László - Könczöl, Varga (Balhási, 88.) , Horváth (Zeke, 70.) , Dugovics (Halász, 78.) , Manganelli, Csupor, Németh (Gosztolya, 46.) , Csonka, Piros, Bakonyi

Edző: Marton Róbert

Haladás-Zanat: Horváth - Buzás (Zugonics, 88.) , Kovács, Simon, Szenczi (Koósz, 88.) , Tóth, Péter (Baumgartner, 88.) , Szőts, Varga, Sály (Likerecz, 78.) , Ferencz (Németh, 71.) 

Edző: Szenczi Imre

Gólszerzők: Varga 45., Tóth 55.

 

Az első játékrészben inkább mezőnyben folyt a játék, kevés helyzet alakult ki. A játékrész végén a vendégek egy a hazaiak által véleményesnek gondolt büntetővel megszerezték a vezetést, így ők mehettek előnnyel a szünetre. A folytatásban aztán növelte a különbséget a Haladás-Zanat, majd a Rábapaty hiába próbálkozott, csak kapufáig jutott, így a vendég csapat mindhárom bajnoki pontot begyűjtötte.

 

A tabella állása, valamint a forduló teljes eredménysora az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Sírós-nevetős születésnap: 15 éves a Fekete István Állatvédő Egyesület
Egész napos kutyabulival ünnepelte a Fekete István Állatvédő Egyesület 15. születésnapját: a Történelmi Témaparkban tartott szombati esemény minden programja az egyesület támogatását szolgálta – hiszen az állatmenhely hétköznapjai nem mindig vidámak.
legfrissebbek
XIV. Horváth Zoltán Emléktorna: magabiztos, húszpontos győzelemmel jutott döntőbe a Falco
A házigazda szombathelyiek 101-81-re verték a horvát Zabok gárdáját, a fináléban pedig az Eisenstadtot legyőző Sencur együttesével találkoznak.
Koncert lesz a református templomban
A Reformáció ünnepe alkalmából már huszadik éve rendeznek jótékonysági koncertet október végén. Idén a Szekeres Tamás - 25 év az Omegában című, klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega-dalokból álló koncertnek ad otthont a Szombathelyi Református Templom – hangzott el az október 28-ai eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Speciális Nézőpont - Fogyatékkal élő alkotók filmjeit vetítették a könyvtárban
Hetedik alkalommal rendezte meg a Speciális Nézőpont című esélyegyenlőségi filmes találkozót a Speciális Mozgókép Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár.
Folytatná sorozatát az SZKKA
A PC Trade Szeged NKE érkezik szombaton a Rohonci úti sportcsarnokba. A találkozó esélyese a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) alakulata, amely eddig mindhárom bajnokiját megnyerte.