km/óra
  2023.06.04., vasárnap  •  Bulcsú napja
Megyei I. osztály: egy hazai, valamint egy vendég győzelem a 18. forduló vasárnapi mérkőzésein

Megyei I. osztály: egy hazai, valamint egy vendég győzelem a 18. forduló vasárnapi mérkőzésein

A Táplán a Kőszeg ellen folytatta tavaszi győzelmi sorozatát, a Vasvár pedig két vereség után tudott nyerni a Rábapaty otthonában.

 

Vasárnap is pattogott a labda megyei pályákon, két mérkőzéssel folytatódtak az I. osztály küzdelmei. A Táplán a Kőszeg gárdáját fogadta, míg a Rábapaty a Vasvárt látta vendégül.

 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE - Kőszegi Lóránt FC 5-1 (3-1)   Táplánszentkereszt, vezette: Németh

Táplán: Gyécsek - VIDÁK, Horváth, FARKAS, Manganelli Zs. (Németh T. 92.) , Gyurcsányi (Somlai 86.) , Huszár, MANGANELLI A., Polgár, Markó, Németh B. (Varga 71.)

Edző: Borbás János

Kőszeg: Németh M. - Lintner, Kovács, Szabella, Németh O., Prán (Molnár 29.) , Rákhely, Szűcs, Kiss, Fehér (Őri 81.) , Rácz

Edző: Őri Gábor

Gólszerzők: Vidák 2 (20., 90.), Németh B. 2 (23., 41.), Manganelli A. 53., ill. Kovács 32.

 

A hazaiak végig kézben tartották, irányították a mérkőzést, s magabiztosan gyűjtötték be a három pontot. 

 

Rábapatyi KSK - Vasvár VSE 2-3 (1-3)  Rábapaty, vezette: Harcsár

Rábapaty: Varga (Piros 54.)  - Horváth, Tóth, Vajda (Meicz 67.) , Csupor, Illés, Csonka, Balhási, Németh, Könczöl, Király

Edző: Nagy Dániel

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga, Horváth, Vincze, Fülöp (Elekes 72.) , Dávid, Réfi (Schermann 85.) , Pálla (Németh 90.) , Czövek (Berta 65.) , Márton

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Csonka 23., Csupor 61., ill. Fülöp 2 (6., 41.), Pálla 44.

Kiállítva: Horváth 90. (Vasvár)

 

A találkozót a vendégek kezdték jobban, akik a 6. percben egy távoli lövéssel a vezetést is megszerezték. A hazaiak nem estek össze a bekapott gól után, egy okos találattal pedig az egyenlítés is összejött számukra, ezt követően viszont két megingást is kihasznált a Vasvár, amely így 3-1-es vezetéssel mehetett a szünetre. A második játékrészben a Rábapaty erejéből csak a szépítésre futotta, a hazaiak így továbbra is várnak első tavaszi győzelmükre.

 

A tabella, valamint a forduló teljes eredménysora az alábbi linkre  kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
legfrissebbek
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet eljuttattak az MTI-hez.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
Elektromos zárlat okozhatott tüzet egy szombathelyi konyhában
A Március 15. térre riasztották a szombathelyi tűzoltókat és a mentőket, ahol egy második emeleti lakásból dőlt ki a füst. A házigazda nem volt otthon.
„Legyen közös a történelmi Magyarország, mert akkor a miénk is”
Megemlékezés a nemzeti összetartozás napján
Vádat emeltek a lánnyal szemben, aki felgyújtott egy seprűt egy szombathelyi szupermarketben
A Szombathelyi Járási Ügyészség most közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú lánnyal szemben, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.