km/óra
  2021.12.03., péntek  •  Ferenc napja
Megyei I. osztály: a Sárvár nyerte a Vép elleni rangadót, hetet rúgott a Haladás-Zanat

Megyei I. osztály: a Sárvár nyerte a Vép elleni rangadót, hetet rúgott a Haladás-Zanat

A Celldömölk Egyházasrádócról hozta el a három pontot, a Király SE, a Jánosháza, valamint a Táplán pedig hazai környezetben aratott győzelmet. A Kőszeg a Vasvárral, a Répcelak a Rábapaty gárdájával játszott 1-1-es döntetlent.

 

Nemzeti ünnepünk miatt ezúttal nem rendeztek mérkőzést szombaton, így a megyei I. osztály 11. fordulójának valamennyi összecsapására a mai napont került sor. A játéknap rangadóján a tavalyi aranyérmes Sárvár a bronzérmes Vép otthonába látogatott.

 

Egyházasrádóci SE - CVSE-Vulkánfürdő 0-4 (0-2)  Egyházasrádóc, vezette: Boda

Egyházasrádóc: Vas - Kenesei (Péter 61.) , Szendrődi, Vilics, Molnár L., Molnár I., Németh (Farkas 64.) , Mészáros, Molnár G., Krajczár, Halász

Edző: Simon Attila

CVSE: Osvald (Hujbert 83.)  - Marsai, Enyingi, Szuh, Szabó R., Tóth, Gorácz, Keszei T. (Bárdossy 76.) , Horváth, Gábor (Szabó K. 56.) , Keszei R.

Edző: Kovács Balázs

Gólszerzők: Tóth 13., Marsai 2 (24., 49.), Szabó R. 80.

 

A jó erőkből álló, jobb játékerőt képviselő vendégek megérdemelten vitték el a három pontot Egyházasrádócról.

 

Schott Lukácsháza SE - Haladás VSE-Zanati SE 0-7 (0-3)  Lukácsháza, vezette: Bedi

Lukácsháza: Bán - Szentkúti (Dan 46.) , Vörös (Lévai 66.) , Gombás (Németh N. 62.) , Takács (Horváth 46.) , Lengyel, Németh Cs., Osztrosits, Pungor, Dr. László, Bősze

Edző: Sántha Szilárd

Haladás-Zanat: Luisser (Kántor 69.)  - Buzás, Varga, Perger, Pap (Szakály 62.) , Ferencz (Baumgartner 66.) , Szenczi, Iván, Péter, Szőts (Machinek 56.) , Nagy

Edző: Szenczi Imre

Gólszerzők: Pap 3 (28., 31., 61.), Ferencz 39., Nagy 51., Iván 73., Perger 77.

 

Az első 25 percben a vendégek mezőnyfölényt tudtak kialakítani, ami gólban is megmutatkozott. A hazaiak próbáltak reagálni, válaszolni, egy szép támadás végén pedig a kapufát találták el. Az ellentámadásból a Haladás-Zanat megduplázta előnyét, ez pedig nagyon megfogta a Lukácsházát. A minden csapatrészben jobb, gyorsabb vendégek ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattak. 

 

Répcelaki SE-Sport 36 - Rábapatyi KSK 1-1 (1-0)  Répcelak, vezette: Sebesi

Répcelak: Tóth J. - Tóth D., Palkó (Markó 76.) , De Paula, Verasztó, Joó (Németh 62.) , Sipos, Horváth, Rácz, Havasi, Prystupa (Ódor 46.)

Edző: Balassa Péter

Rábapaty: Király - Csonka, Horváth K., Dugovics, Tóth, Szabó, Csupor, Németh Z. (Fehér 83.) , Nardai, Kovács, Horváth R. (Németh G. 55.)

Edző: Nagy Dániel

Gólszerzők: Verasztó 46., ill. Németh G. 68.

 

Hazai mezőnyfölénnyel indult a mérkőzés, ez pedig helyzetben is megmutatkozott, De Paula előtt adódott lehetőség a gólszerzésre. A Répcelak dominált, ám alapvetően mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A félidő hajrájához közeledve egy kapu előtti kavarodást követően még tisztázni tudtak a rábapatyiak, a hosszabbításban azonban Verasztó Barnabás maradt egyedül a kapussal és megszerezte a vezetést a házigazdának. A folytatásban sem igazán változott a játék képe, továbbra mezőnyfölényben játszott a Répcelak, de sok hibával játszottak a felek, így nem igazon forogtak veszélyben a kapuk. A hazaiak egy véleményes tizenhatoson belüli szituációt kértek számon a játékvezetőn, majd egy ellenük befújt szabadrúgást, amit Németh Gábor tekert a hazai hálóba. Ezt követően kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét együttes szerette volna a maga javára fordítani a találkozót, a kapu előtti élesség, pontosság azonban hiányzott a répcelakiak és a rábapatyiak játékából is. Az összecsapás végül 1-1-es pontosztozkodással ért véget. 

 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE - Szentgotthárdi VSE 3-1 (2-0)  Táplánszentkereszt, vezette: Kondor

Táplán: Gyécsek - Manganelli, Gyurcsányi (Fürdős 79.) , Vidák, Németh, Polyák, Huszár, Polgár, Gombos (Jantos 61.) , Horváth, Mikovics

Edző: Borbás János

Szentgotthárd: Kapui - László, Kovács, Nyári, Nagy, Dancsecz, Gécsek, Korpics, Sipos G., Sipos B., Gyécsek

Technikai vezető: Robert Kercmar

Gólszerzők: Vidák 2 (4., 34.), Németh 66., ill. Kovács 85.

Kiállítva: Nyári 90. (Szentgotthárd)

 

A tápláni csapatban többen is sérülten vállalták a játékot, ennek ellenére - ha nem is a legjobb teljesítménnyel - de megérdemelten tartotta otthon a három pontot a hazai gárda.

 

Jánosháza VSE - Körmendi Football Club 3-2 (2-0)   Jánosháza, vezette: Árpád

Jánosháza: Pethő - Bognár (Benkő 71.) , Virág, Kecskés, Szabó L., Laczi, KISS, BÜKI, Szabó T. (Székács 82.) , Nagy, BALÁZSI

Edző: Vágusz Arnold

Körmend: Balogh - Zsoldos (Bita 69.) , Lakosi, Buti (Németh 82.) , Köntés (Török 62.) , Sály, Majtényi, László, Horváth, Sipos, Tompa (Majczán 46.)

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Kecskés 11., Büki  33., Kiss 90., ill. Sipos 2 (69., 84.)

Kiállítva: Kecskés 22. (Jánosháza), ill. Horváth 22. (Körmend)

 

Az első félidőben a hazaiak megérdemelten szerezték meg a vezetést, amit még a szünet előtt meg is tudtak duplázni, így kétgólos előnyről várhatták a folytatást. A fordulást követően a vendégek kiegyenlítettek, ezzel azonban még nem volt vége a mérkőzésnek, ugyanis a 90. percben a Jánosháza megszerezte a három pont sorsát eldöntő találatot. 

 

Vép VSE - Sárvár FC 0-4 (0-2)  Vép, vezette: Szabó III.

Vép: Bezdi B. - Németh, Varga, Szalai (Auer 72.) , Beke, Balikó, Illés (Török 46.) , Bezdi Sz., Czeglédi, Takács, Dala

Edző: Simon Miklós

Sárvár: Viganó - Kovács Bá. (Szakos 75.) , Horváth, Ódor, Fider (Vass 82.) , Tokaji (Takács 82.) , Potyi, Kovács Be., Tóth (Czöndör 68.) , Szemes, Csákvári

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Ódor 2 (16., 32.), Tokaji 54., Szemes 56.

Kiállítva: Czeglédi 55. (Vép)

 

A forduló rangadóján a vendégek léptek fel kezdményezőbben, taktikusan, gyorsan futballoztak, ennek eredményeképp pedig kétgólos előnnyel mehettek a szünetre. A második játékrészben megpróbált újítani, erősíteni a Vép, helyzetekig is eljutott, ám a Sárvár egy kontra, valamint egy távoli lövés után még két alkalommal bevette a kaput, így tovább növelte a különbséget és magabiztos, megérdemelt győzelmet aratott. 

 

Kőszegi Lóránt FC - Vasvár VSE 1-1 (0-1)  Kőszeg, vezette: Bagoly

Kőszeg: Németh M. - Lintner, Kovács, Fehér A., Rákhely, Németh O., Réti (Csák 65.) , Németh A., Toldi (Keresztes 31.) , Kiss (Laki Hegyi 65.) , Fehér D.

Edző: Őri Gábor

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga, Berta, Vincze, Fülöp (Elekes 73.) , Dávid, Réfi, Pálla, Czövek, Schermann

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Fehér D. 94., ill. Fülöp 25.

 

A nagy tét rányomta a bélyegét a mérkőzés színvonalára, folyamatos játék igazán egyik oldalon sem alakult ki. A 25. percben a vasváriak szerezték meg a vezetést, miután kihasználták a Kőszeg védelmi megingását. A második félidőben mindent egy lapra feltéve rohamozott a házigazda, ám a görcsösség nem vezetett sikerre, őrizte előnyét a vendég alakulat. A 94. percben aztán egy jogos büntetőnek köszönhetően mégis összejött az egyenlítés, a mérkőzés 1-1-es végeredménnyel zárult. 

 

Király SE - Büki TK 2-1 (0-1)   Szombathely, vezette: Bíró

Király SE: Király - SZALAY, Auer, Subicz, Kudron (Kondákor 78.) , Reseterits, Fábián (Vargyas 84.) , Devecseri, Halmosi, Németh D. (Németh G. 66.) , Schimmer

Edző: Hegyi László

Bük: Kamondi (Gábriel 11.)  - Czingráber (Mercs 85.) , Czirók, Wágner (Kossuth 51.) , Németh, Csonka, Schimmer, Horváth, Komálovics, Németh, Taródi

Edző: Marton Róbert

Gólszerzők: Halmosi 57., Kudron 67., ill. Czingráber 10.

 

Egy remekül felkészített Büköt fogadott a Király együttese, akik a 10. percben egy szöglet utáni kavarodás után meg is szerezték a vezetést. A hazaiak ezután kapkodósan, idegesen játszottak a félidő hátralévő részében. A fordulást követően a bükiek a kontrákra helyezték a hangsúlyt, ám nem igazán tudtak veszélyesek lenni a hazai kapura. A házigazda tartását mutatja, hogy 0-1 után sikerült megfordítaniuk a találkozót, a listavezető 2-1-es győzelmet aratott. 

 

A tabella állása ide kattintva érhető el.

 

Fotó: Király Sportegyesület

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 43. szám - 2021.11.26.
Savaria Fórum 30. évfolyam 43. szám - 2021.11.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Holtan emeltek ki egy férfit a Gyöngyös-patakból a Sportház mögött
Egy Gyöngyös-patakban fekvő férfi miatt riasztották a tűzoltókat csütörtök reggel az AGORA Művelődési és Sportház mögötti területre, írja a 112Press. A szerencsétlenül járt ember életét már nem sikerült megmenteni.
Ausztria: országos zárás maximum 20 napig, jövőre kötelező lesz az oltás
Újabb, mindenkire kötelező zárlatot vezet be hétfőn 0 órától Ausztria maximum 20 napos időszakra, jövőre pedig kötelező lesz oltás - az Unióban elsőként. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették pénteken délelőtt, a kijárási tilalom szabályai hasonlóak lesznek, mint korábban voltak.
Meghaladja a nyolcezret a napi fertőzésszám
Vas megyében 141 koronavírusos beteget regisztráltak szerdára.
A britek elfogadják a kínai vakcinát
A brit kormány november végétől azokat a beutazókat is beoltottnak tekinti, akik egyes kínai, illetve indiai gyártmányú vakcinákból kapták meg a koronavírus elleni oltás teljes dózisát – közölte a brit közlekedési minisztérium.
Közgyűlés után: hosszas viták a város anyagi helyzetéről
A kevés napirendi pont ellenére estig eltartott a csütörtöki közgyűlés, a képviselők hosszan vitatkoztak a város anyagi helyzetéről és jövőbeni kilátásairól. Ez volt a fő téma az ülést követő sajtótájékoztatókon is.
legfrissebbek
Hét dinoszaurusz-maradványt találtak Triesztnél
Az egyik lelet egy gyakorlatilag teljesen ép egyedhez tartozik.
Győzelemmel kezdett a világbajnokságon a magyar női kézilabda-válogatott
Klujber Katrin és Háfra Noémi is hét-hét gólt lőtt a szlovákok ellen.
Gyengült péntek reggelre a forint
Washington és Teherán is borúlátó az atomalku felélesztésével kapcsolatban
Blinken egyelőre azt sem tudja eldönteni, hogy iráni tárgyalópartnerei jóhiszeműen tárgyalnak-e. 
Futsal Bajnokok Ligája: a hajrában kapott ki a Haladás a spanyol ezüstérmestől
A magyar bajnoki címvédő igencsak megnehezítette a Levante dolgát.