km/óra
  2024.03.02., szombat  •  Lujza napja
Megyei I. osztály: a Sárvár, a Bük, valamint a Haladás VSE-Zanati SE is magabiztosan nyert a tavaszi nyitányon

Megyei I. osztály: a Sárvár, a Bük, valamint a Haladás VSE-Zanati SE is magabiztosan nyert a tavaszi nyitányon

A listavezető CVSE a Répcelak otthonában aratott győzelmet, a Jánosháza pedig pontot rabolt a Király SE-től.

 

Három hónap szünet után újra pattogott a labda a megyei pályákon, ugyanis öt mérkőzéssel kezdetét vette az I. osztály tavaszi idénye. A szombati programban pályára lépett az éllovas CVSE, a forduló előtt a tabella második helyén álló Király SE, valamint a harmadik Sárvár, de az 5. helyen álló Haladás VSE-Zanati SE is megkezdte szereplését. A Lukácsháza a Bük együttesét fogadta.

 

Jánosháza VSE - Király SE 0-0 (0-0)  Jánosháza, vezette: Bagoly

Jánosháza VSE: PETHŐ - PÉTER, Szabó, Virág, Binder (Zsákai 89.) , Ambrus (Vágusz 64.) , Büki, NAGY, Benkő, Székács, Horváth

Edző: Vágusz Arnold

Király SE: Király - Takács (Németh G. 78.) , Kalmár (Tamás 67.) , Kudron, Reseterits, Kiss, Kovács (Fábián 62.), Devecseri, Halmosi, Németh D., Schimmer

Edző: Hegyi László

 

A hősiesen védekező Jánosháza megérdemelten tartotta otthon az egy pontot az egyik bajnokaspiráns ellen.

 

Répcelaki SE-Sport 36 - CVSE-Vulkánfürdő 0-1 (0-1)  Répcelak, vezette: Harcsár

Répcelak: Kovács - Tóth, Baranyai, De Paula (Csontár 52.) , Szabó D., Németh (Horváth 65.), Sipos, Rácz, Prystupa, Tar, Szabó A.

Edző: Balassa Péter

CVSE: Osvald - Marsai Mi., Enyingi, Göntér, Szuh, Szabó R., Tóth (Keszei T. 56.) , Galovich, Szabó K. (Marsai Má. 46.) , Keszei R., Piri

Edző: Kovács Balázs

Gólszerző: Szabó R. 7.

 

A Répcelak gárdája rögtön a listavezető ellen nyitotta meg a tavaszi szezont. A celldömölkiek már a 7. előnybe kerültek Szabó Roland találatának köszönhetően, ezt követően pedig már nem is engedték ki kezeik közül a győzelmet, így újabb három pontjuknak köszönhetően továbbra is őrzik első helyüket a tabellán.

 

SCHOTT Lukácsháza SE - Büki TK 0-3 (0-2)  Lukácsháza, vezette: Szabó III.

Lukácsháza: Bán - Szentkúti, Gombás, Lengyel (Németh R. 63.) , Németh N. (Vörös 63.) , Takács (Horváth 66.) , Osztrosits, Gugcsó, Dr. László (Lévai 74.) , Bősze, Kondics (Bolfán 61.)

Edző: Mitterstiller Csaba

Bük: Kamondi - Németh T., Wágner, (Csonka 71.)  Kovács, Németh G., Resch, Schimmer, Komálovics, Németh Z. (Kostyál 84.) , Taródi (Tóth 84.) , Németh J. (Czirók 71.)

Edző: Marton Róbert

Gólszerzők: Kovács Z. 2., Komálovics 13., Németh J. 65.

 

Nem kellett sokat várni a mérkőzés első találatára, Kovács Zoltán révén már a 2. percben előnybe került a Bük, majd szűk negyedóra elteltével érkezett az újabb vendég találat, így a szünetben kétgólos volt a büki előny. Az edzőváltáson átesett Lukácsháza kapuját még egy alkalommal be tudták venni a vendégek a második játékrészben, akik így 3-0-ás győzelmet arattak.

 

Sárvár FC - Vasvár VSE 4-0 (3-0)  Sárvár, vezette: Talabér

Sárvár: Viganó - Kovács Bá. (Vass 62.) , Illés, Potyi, Fider (Szakos 74.) , Tokaji (Czöndör 62.) , Csákvári (Tóth 76.), Horváth, Szabó, Szabó, Kovács Be. (Fülöp 83.), Szemes

Edző: Haraszti Zsolt

Vasvár: Vincze B. - Bíró, Varga, Horváth, Berta (Márton 13.) , Vincze K., Fülöp, Elekes, Réfi (Schermann 65.) , Pálla (Németh 69.) , Czövek L. (Czövek M. 80.)

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Németh An. 3 (1., 17., 63.), Horváth At. 21. (öngól)

 

A hazai együttes nagyon hamar megszerezte a vezetést, megadva ezzel a találkozó alaphangját. Az előnyt aztán a 21. percre háromgólosra nőtt, így negyvenöt percnyi játék után 3-0 állt az eredményjelzőn. A fordulás után némileg visszaesett a mérkőzés irama, egy sárvári gólt még így is fel lehetett jegyezni a momentumok közé, így alakult ki a 4-0-ás végeredmény. A házigazda főként rögzített játékhelyzetekből volt veszélyes, góljait is ilyen szituációk után szerezte. 

 

Haladás VSE-Zanati SE - Körmendi Football Club 6-0 (3-0)  Szombathely, vezette: Sebesi

Haladás VSE-Zanati SE: Luisser - Buzás (Németh E. 75.) , Simon (Perger 65.) , Pap, Ferencz, Szenczi, Németh G. (Varga 68.) , Péter, Szőts, Baumgartner, Nagy

Edző: Szenczi Imre

Körmend: Balogh - Zsoldos, Belső (Krajczár 46.) , Buti, Karvalics, Köntés (Majczán 64.) , László, Horváth (Sály 58.) , Sipos, Osvald, Tompa (Németh 70.)

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Pap Márton 4 (10., 42., 47., 60.), Simon 29., Szőts 84.

 

Az újoncként a tabella 5. helyén álló szombathelyiek számára nem úgy alakult az őszi szezon vége, ahogy szerették volna, ezért hazai környezetben mindenképpen a három pont megszerzése volt a cél. Ennek megfelelően nagy elánnal vetették bele magukat a találkozóba, ami gólokban is megmutatkozott, a félidőben 3-0-ára vezetett Szenczi Imre együttese. A szünet után is gólerősen játszottak a hazaiak, s többek között Pap Márton mesternégyesének köszönhetően egy 6-0-ás győzelemmel villámrajtot vettek. 

 

A tabella állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Haladás VSE-Zanati SE

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 8. szám - 2024.03.01.
Savaria Fórum 33. évfolyam 8. szám - 2024.03.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Piszok drága lesz idén egy gombóc fagyi
Emelkedtek a költségek, drágább az alapanyag és a béreket is emelni kellett, ezért akár 600-650 Forint is lehet tavasztól a fagyi gombóconként.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Lomtalanítás Szombathely 2024 - tavaszi időpontok és helyszínek
A SZOVA Nonprofit Zrt. meghirdeti a lomtalanítást Szombathelyen 2024-ben is. A város egyes részein, a tavalyi évhez hasonlóan idén is, nagyrészt úgynevezett bejelentéses rendszerben, illetve házhoz menő módon végezik el a lom, hulladék gyűjtését.
Isten éltesse, Gáti Oszkár!
Ma 75 esztendős. 1949. február 21-én született Gáti Oszkár Jászai Mari-díjas magyar színész, írja a Paprikablog Facebook-oldala.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.
legfrissebbek
A korai gyümölcsöket veszélyezteti a jövő héten érkező lehűlés és fagy
Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, a növények a tavaszt érezve fejlődésnek indultak, de a jövő hét közepén előre láthatólag lehűlés és fagy érkezik, ami veszélyezteti a korai csonthéjasokat - írta a HungaroMet Zrt csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
Itt nézheti meg, hogy a megvásárolni kívánt termék érintett-e a zsugorinflációban
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) március 1-én indított adatbázisában kikereshető, hogy melyik terméknek mennyivel csökkent a kiszerelése.
Porcukor helyett tisztítószerrel ízesítették a gyerekek reggelijét a Mesevölgy Óvodában
Több gyerek rosszul lett szerda délelőtt a pilisborosjenői Mesevölgy Óvodában, ahol a reggeli tálalása közben összekeverhették a porcukrot a tisztítószeres zacskóval, értesült a Bors.
Közgyűlési értékelők - Nemény András: Büszkék lehetünk a költségvetésre!
Elfogadta a közgyűlés a város idei költségvetését. Ebben szerepel többek között az út- és járdafelújítási program folytatása, a 16 éven aluliak ingyenes közlekedése és a nyugdíjasok tízezer forintos támogatása is. Erről, illetve az SZKKA támogatásáról és a kegyelmi botrány szombathelyi fejezetéről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon.
A család jogi védelme lesz az idei Vasi Jogásznap fókuszában
A Magyar Jogász Egylet Vas Vármegyei Szervezete és Vas Vármegye Önkormányzata pénteken sajtótájékoztatón ismertette a XXVII. Vasi Jogásznap programját.