km/óra
  2021.06.25., péntek  •  Vilmos napja
Megyei I. osztály: A Rumé a játéknap egyetlen hazai győzelme

Megyei I. osztály: A Rumé a játéknap egyetlen hazai győzelme

A Vép botlott, a Király SE viszont nyert, így a két csapat helyet cserélt a tabellán. A Répcelak, valamint a Sárvár is a hajrában kaparintotta meg a győzelmet, a Körmend Egyházasrádócról hozta el a három pontot.

 

Húsvét vasárnapján sem pihentek a megyei I. osztályú csapatok, ugyanis a pénteki forduló után már újabb erőpróba következett számukra. A mai napon hat mérkőzést rendeztek, a Szentgotthárd, valamint a Celldömölk holnap lép pályára.

 

Egyházasrádóci SE - Körmendi Football Club  0-2 (0-0)  Egyházasrádóc, vezette: Kondor

Egyházasrádóc: Bali - Németh M. (Kardos 59.) , Péter, László, Vilics, Molnár L. (Budai 33.) , Balogh (Horváth 75.) , NÉMETH K. (Puhr 84.) , KAZINCZKI, KRAJCZÁR, Molnár I., 

Technikai vezető: Krajczár Zsolt

Körmend: Balogh - Takács, Köntés (Németh B. 89.) , Buti, Péter, Németh M. (Tompa 58.) , Sály (Czeglédi 61.) , Majtényi, Sipos, Tóth (Bajnok 67.) , Török (Horváth 46.) 

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Horváth 68., Sipos 91.

 

A szomszédvári rangadó nagy küzdelmet, szikrázó összecsapást hozott, amely végén a vendégek gyűjtötték be a három pontot. Az egyházasrádóciak nagyot harcoltak, az egy pontra mindenképpen rászolgáltak. 

 

Vép VSE - Rábapatyi KSK 0-0 (0-0)  Vép, vezette: Harcsár

Vép: BEZDI B. - Kovács, Bene (Szalai R. 60.) , Beke (Bezdi Sz. 24.) , Balikó D., Illés (Szalai M. 75.) , Wágner (Görög 46.) , Nagy, Varga, TAKÁCS Á., Takács M.

Edző: Török Richárd

Rábapaty: Király - Piros D. (Kovács Ti. 89.) , Németh, Szabó (Piros P. 63.) , Csupor, Kovács, Balhási (Vadász 76.) , Fehér K. (Gosztolya 61.) , Fehér E. (Farkas 77.) , Nardai, Könczöl

Edző: Enzsöl Gábor

 

Jól kezdte a mérkőzést a hazai együttes, sorra alakította ki a helyzeteket a vendég kapu előtt, ám a rábapatyi védelem, valamint Király kapus is jól állta a sarat, így nem sikerült megszereznie a vezetést a Vépnek. A második játékrészben ott folytatta a Vép, ahol abbahagyta, folyamatos nyomás alatt tartotta ellenfele kapuját, akik főként kontrákra építettek. Egy büntetőből azonban könnyen megszerezhették volna a vezetést, de Bezdi kapus a helyén volt, így hárítani tudott. A mérkőzés végéig benne volt a hazaiak játékában a gól, betalálniuk azonban nem sikerült, így pontoszkozkodással ért véget a találkozó.

 

Csepregi Sport Egyesület - Répcelaki SE   Csepreg, vezette: Szabó III.

Csepreg: Taródi - Kótai, Steiner M., Kossuth, Nika M. (Németh 75.) , Pócza, Simon, Nika B., Merk (Horváth 88.) , Lukács, Steiner C.

Edző: Steiner Zsolt

Répcelak: Tóth J. (Németh 23.)  - Tóth Do., Vass, De Paula (Tamási 39.) , Tokaji, Tóth Dá., Prystupa, Horváth, Rácz, Havasi, Verasztó

Asszisztens edző: Tóth Zsolt

Gólszerző: Tóth Dá. 86.

 

A hazai alakulat az egész mérkőzésen mezőnyfölényben játszott, a csapatnak sikerült megvalósítania, amit a mérkőzés előtt eltervezett. Rengeteg szögletet is rúghattak a csepregiek, a hajrában azonban egy szabadrúgás után mégis a vendégek szerezték meg a vezetést, ezzel együtt pedig a három pontot is. A hazai csapat ennek ellenére dicséretet érdemel, nagyon sokat tettek azért, hogy három ponttal gazdagodjanak. 

 

Jánosháza VSE - Sárvár FC  1-2 (0-1) Jánosháza, vezette: Papp

Jánosháza: Tóth - Szabó, Závecz, Huszár, Virág, Palkovits, Niksz, Büki, Nagy, Balázsi, Székács (Kecskés 77.)

Edző: Molnár Károly

Sárvár: Velladics - Szabó R., Nagy (Czöndör 74.) , Tóth, Fider, Pap (Péter 89.) , Csákvári, Horváth A., Szabó B. (Horváth K. 46.) , Kovács, Harkai

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Balázsi 60., ill. Horváth A. 2 (36., 82.)

Kiállítva: Szabó 83., Palkovits 83. (mindkettő Jánosháza)

 

Egy jó hangulatú, kemény, nagyszerű iramú mérkőzésen a Sárvár szerezte meg a vezezést pontrúgásból. Ezt követően a hazaiak átvették a játék irányítását, majd egy formás támadás végén sikerült is egyenlíteniük. A Jánosháza a folytatásban is nagy erőket mozgósított a győzelem megszerzéséért, a hajrában azonban egy újabb rögzített szituáció után a vendégek jutottak előnyhöz. Ezután a hazaiak szavaival élve a játékvezetés kabaré jelleget öltött. A hazaiak nyolc mezőnyjátékossal is komolyan veszélyeztették a vendégek kapuját, ám több gól nem született, így a sárváriak három ponttal tudtak távozni Jánosházáról. 

 

Rum KSC - Lorry GM Kft Szarvaskend 3-2 (1-0)  Rum, vezette: Talabér

Rum: Busi - Csonka, Markó, Schimmer (Pásti 61.) , Székely, Szabó (Gyurkó B. 93.) , Szakos, Gyurkó A. (Baumgartner 64.) , Tar (Máthé 80.) , Molnár (Horváth 30.) , Leitgeb

Edző: Lepár Attila

Szarvaskend: Gáspár - Tóth G., Tóth A. (Vaspöri 83.) , Csillag, Jóna, Németh, Kovács (Somogyi 63.) , Földes, Görcsi, Kunovics (Wolf 46.) , Kopfer

Edző: Tóth Gábor

Gólszerzők: Székely 25., Pásti 73., Horváth 90., ill. Csillag 2 (55., 84.)

 

Mindkét csapat támadólag lépett fel, és rengeteg helyzetet alakított ki, de ezúttal a szerencse a jó teljesítményt nyújtó Busi kapus oldalára állt, a Rum pedig otthon tartotta a nagyon fontos három pontot. 

 

Kőszegi Lóránt FC - Király SE 0-3 (0-1)   Kőszeg, vezette: Bíró

Kőszeg: Bán - Rákhely, Lintner, Csuka, Vörös (Laki 63.) , Kovács, Réti Mi. (Réti Ma. 63.) , Rómer, Szűcs (Molnár 63.) , Fehér, Szolyák

Edző: Őri Gábor

Király SE: Király - Marton (Devecseri 81.) , Takács (Kondákor 72.) , Kalmár, Ligeti (Kiss Á. 6.) , Tamás (Lakosi 63.) , Kiss K., Kovács, Halmosi, Németh, Hegedűs (Kudron 56.)

Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Halmosi 2 (9., 54.), Kudron 90.

 

A rengeteg sebből vérző hazai csapat több utánpótláskorú labdarúgóval próbálta felvenni a versenyt az osztály egyik bajnokaspiránsa ellen. Az első félidőben a rutinos Halmosi használta ki a hazai védelem megingását, de ezt leszámítva többnyire mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A második játékrészben támadólag lépett fel a Kőszeg, de egy kontra végén büntetőhöz jutott a vendég csapat, amit értekesített. A felforgatott összeállítasban pályára lépő házigazda ezután is ment előre, helyzetekig is eljutott, sőt, a kapufát is eltalálta, de a kinyíló védelme miatt a Királynak is adódtak lehetőségei, amelyekből egyet ki is használt. A vendég alakulat győzelme megérdemelt, de a hazai csapatot sem érheti kritika. Mezönyben teljesen egyenértékű ellenfele tudott lenni a minőségi játékosokkal felálló vendégeknek. 

 

A tabella Az alábbi linkre kattintva kattintva érhető el.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 23. szám - 2021.06.18.
Savaria Fórum 30. évfolyam 23. szám - 2021.06.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
16 éves lányt követett a szombathelyi vasútállomástól azért, hogy megerőszakolja
A Szombathelyi Járási Ügyészség szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal az erőszakos többszörös visszaeső, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki azért követte a kiskorú sértettet Szombathelyen, 2020 szeptemberének egyik estéjén, hogy erőszakkal szexuális cselekményt végezzen vele, közölte a Vas Megyei Főügyészség.
Nem kell maszk a belső terekben
A kormányinfón újabb járványszabályok lazítását jelentették be.
Időjárás: két zivatarcella is mozog a nyugati határszélen, Ausztriában többféle leszakadt az ég
Steiermark és Alsó-Ausztria keleti részén alakultak zivatarok hétfő délután, írják osztrák meteorológiai híroldalak. A felhők Magyarország felé tartanak, az még kérdéses, hoznak-e csapadékot.
Futsal: esélyt sem adott a Berettyóújfalunak, bajnok a Haladás
A szombathelyi alakulat története első bajnoki címét szerezte, emellett pedig első csapatként tudott bajnokságot nyerni a Haladás 102 éves fennállása óta.
11. alkalommal düböröghet az AlteRába
Idén – egy év kihagyás után – ismét megrendezik az ország legnagyobb kerti partiját, az AlteRába Fesztivált július 13-tól 17-ig Körmenden, a Rába Szabadidőközpontban. Hegedüs Lászlóval, Hegével a szervezés nehézségeiről, az érvényes jogszabályokról és a bizakodásról beszélgettünk.
legfrissebbek
OKF: figyeljék a meteorológiai szolgálat riasztásait!
A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, viharjelzéseit. Többfelé 100 kilométer/órás szél is lehet.
Több helyen csaptak fel a lángok Rábapaty határában
Maradandó fogyatékossággal járó balesetet okozott Szentgotthárdon, felfüggesztett fogházat kapott
A Körmendi Járásbíróság maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt 8 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett- fogházra, 300.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 1 hónap közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélte a büntetlen előéletű vádlottat, közölte az ügyészség.
Patakmederben ragadt egy Jeep Balogunyomnál
Nem közlekedési baleset történt. A Jeep vezetője az offroad élmény kedvéért hajtott bele a Perint patakba, kihajtani azonban már nem tudott belőle.
Már Horvátországban is jelen van a fertőzőbb delta variáns
Szlovénia után Horvátország is bejelentette, hogy az országban jelen van az először Indiában azonosított, a korábbiaknál fertőzőbb delta variáns.