km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
Megyei I. osztály: A Rumé a játéknap egyetlen hazai győzelme

Megyei I. osztály: A Rumé a játéknap egyetlen hazai győzelme

A Vép botlott, a Király SE viszont nyert, így a két csapat helyet cserélt a tabellán. A Répcelak, valamint a Sárvár is a hajrában kaparintotta meg a győzelmet, a Körmend Egyházasrádócról hozta el a három pontot.

 

Húsvét vasárnapján sem pihentek a megyei I. osztályú csapatok, ugyanis a pénteki forduló után már újabb erőpróba következett számukra. A mai napon hat mérkőzést rendeztek, a Szentgotthárd, valamint a Celldömölk holnap lép pályára.

 

Egyházasrádóci SE - Körmendi Football Club  0-2 (0-0)  Egyházasrádóc, vezette: Kondor

Egyházasrádóc: Bali - Németh M. (Kardos 59.) , Péter, László, Vilics, Molnár L. (Budai 33.) , Balogh (Horváth 75.) , NÉMETH K. (Puhr 84.) , KAZINCZKI, KRAJCZÁR, Molnár I., 

Technikai vezető: Krajczár Zsolt

Körmend: Balogh - Takács, Köntés (Németh B. 89.) , Buti, Péter, Németh M. (Tompa 58.) , Sály (Czeglédi 61.) , Majtényi, Sipos, Tóth (Bajnok 67.) , Török (Horváth 46.) 

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Horváth 68., Sipos 91.

 

A szomszédvári rangadó nagy küzdelmet, szikrázó összecsapást hozott, amely végén a vendégek gyűjtötték be a három pontot. Az egyházasrádóciak nagyot harcoltak, az egy pontra mindenképpen rászolgáltak. 

 

Vép VSE - Rábapatyi KSK 0-0 (0-0)  Vép, vezette: Harcsár

Vép: BEZDI B. - Kovács, Bene (Szalai R. 60.) , Beke (Bezdi Sz. 24.) , Balikó D., Illés (Szalai M. 75.) , Wágner (Görög 46.) , Nagy, Varga, TAKÁCS Á., Takács M.

Edző: Török Richárd

Rábapaty: Király - Piros D. (Kovács Ti. 89.) , Németh, Szabó (Piros P. 63.) , Csupor, Kovács, Balhási (Vadász 76.) , Fehér K. (Gosztolya 61.) , Fehér E. (Farkas 77.) , Nardai, Könczöl

Edző: Enzsöl Gábor

 

Jól kezdte a mérkőzést a hazai együttes, sorra alakította ki a helyzeteket a vendég kapu előtt, ám a rábapatyi védelem, valamint Király kapus is jól állta a sarat, így nem sikerült megszereznie a vezetést a Vépnek. A második játékrészben ott folytatta a Vép, ahol abbahagyta, folyamatos nyomás alatt tartotta ellenfele kapuját, akik főként kontrákra építettek. Egy büntetőből azonban könnyen megszerezhették volna a vezetést, de Bezdi kapus a helyén volt, így hárítani tudott. A mérkőzés végéig benne volt a hazaiak játékában a gól, betalálniuk azonban nem sikerült, így pontoszkozkodással ért véget a találkozó.

 

Csepregi Sport Egyesület - Répcelaki SE   Csepreg, vezette: Szabó III.

Csepreg: Taródi - Kótai, Steiner M., Kossuth, Nika M. (Németh 75.) , Pócza, Simon, Nika B., Merk (Horváth 88.) , Lukács, Steiner C.

Edző: Steiner Zsolt

Répcelak: Tóth J. (Németh 23.)  - Tóth Do., Vass, De Paula (Tamási 39.) , Tokaji, Tóth Dá., Prystupa, Horváth, Rácz, Havasi, Verasztó

Asszisztens edző: Tóth Zsolt

Gólszerző: Tóth Dá. 86.

 

A hazai alakulat az egész mérkőzésen mezőnyfölényben játszott, a csapatnak sikerült megvalósítania, amit a mérkőzés előtt eltervezett. Rengeteg szögletet is rúghattak a csepregiek, a hajrában azonban egy szabadrúgás után mégis a vendégek szerezték meg a vezetést, ezzel együtt pedig a három pontot is. A hazai csapat ennek ellenére dicséretet érdemel, nagyon sokat tettek azért, hogy három ponttal gazdagodjanak. 

 

Jánosháza VSE - Sárvár FC  1-2 (0-1) Jánosháza, vezette: Papp

Jánosháza: Tóth - Szabó, Závecz, Huszár, Virág, Palkovits, Niksz, Büki, Nagy, Balázsi, Székács (Kecskés 77.)

Edző: Molnár Károly

Sárvár: Velladics - Szabó R., Nagy (Czöndör 74.) , Tóth, Fider, Pap (Péter 89.) , Csákvári, Horváth A., Szabó B. (Horváth K. 46.) , Kovács, Harkai

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Balázsi 60., ill. Horváth A. 2 (36., 82.)

Kiállítva: Szabó 83., Palkovits 83. (mindkettő Jánosháza)

 

Egy jó hangulatú, kemény, nagyszerű iramú mérkőzésen a Sárvár szerezte meg a vezezést pontrúgásból. Ezt követően a hazaiak átvették a játék irányítását, majd egy formás támadás végén sikerült is egyenlíteniük. A Jánosháza a folytatásban is nagy erőket mozgósított a győzelem megszerzéséért, a hajrában azonban egy újabb rögzített szituáció után a vendégek jutottak előnyhöz. Ezután a hazaiak szavaival élve a játékvezetés kabaré jelleget öltött. A hazaiak nyolc mezőnyjátékossal is komolyan veszélyeztették a vendégek kapuját, ám több gól nem született, így a sárváriak három ponttal tudtak távozni Jánosházáról. 

 

Rum KSC - Lorry GM Kft Szarvaskend 3-2 (1-0)  Rum, vezette: Talabér

Rum: Busi - Csonka, Markó, Schimmer (Pásti 61.) , Székely, Szabó (Gyurkó B. 93.) , Szakos, Gyurkó A. (Baumgartner 64.) , Tar (Máthé 80.) , Molnár (Horváth 30.) , Leitgeb

Edző: Lepár Attila

Szarvaskend: Gáspár - Tóth G., Tóth A. (Vaspöri 83.) , Csillag, Jóna, Németh, Kovács (Somogyi 63.) , Földes, Görcsi, Kunovics (Wolf 46.) , Kopfer

Edző: Tóth Gábor

Gólszerzők: Székely 25., Pásti 73., Horváth 90., ill. Csillag 2 (55., 84.)

 

Mindkét csapat támadólag lépett fel, és rengeteg helyzetet alakított ki, de ezúttal a szerencse a jó teljesítményt nyújtó Busi kapus oldalára állt, a Rum pedig otthon tartotta a nagyon fontos három pontot. 

 

Kőszegi Lóránt FC - Király SE 0-3 (0-1)   Kőszeg, vezette: Bíró

Kőszeg: Bán - Rákhely, Lintner, Csuka, Vörös (Laki 63.) , Kovács, Réti Mi. (Réti Ma. 63.) , Rómer, Szűcs (Molnár 63.) , Fehér, Szolyák

Edző: Őri Gábor

Király SE: Király - Marton (Devecseri 81.) , Takács (Kondákor 72.) , Kalmár, Ligeti (Kiss Á. 6.) , Tamás (Lakosi 63.) , Kiss K., Kovács, Halmosi, Németh, Hegedűs (Kudron 56.)

Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Halmosi 2 (9., 54.), Kudron 90.

 

A rengeteg sebből vérző hazai csapat több utánpótláskorú labdarúgóval próbálta felvenni a versenyt az osztály egyik bajnokaspiránsa ellen. Az első félidőben a rutinos Halmosi használta ki a hazai védelem megingását, de ezt leszámítva többnyire mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A második játékrészben támadólag lépett fel a Kőszeg, de egy kontra végén büntetőhöz jutott a vendég csapat, amit értekesített. A felforgatott összeállítasban pályára lépő házigazda ezután is ment előre, helyzetekig is eljutott, sőt, a kapufát is eltalálta, de a kinyíló védelme miatt a Királynak is adódtak lehetőségei, amelyekből egyet ki is használt. A vendég alakulat győzelme megérdemelt, de a hazai csapatot sem érheti kritika. Mezönyben teljesen egyenértékű ellenfele tudott lenni a minőségi játékosokkal felálló vendégeknek. 

 

A tabella Az alábbi linkre kattintva kattintva érhető el.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét
Leaszfaltozták a Hadnagy utcai járdát
A Szent Jobb országjárása: könyvbemutató volt a Smidt Múzeumban