km/óra
  2023.12.04., hétfő  •  Borbála, Barbara napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Megyei I. osztály: a hazai csapatok örülhettek szombaton

Megyei I. osztály: a hazai csapatok örülhettek szombaton

A Haladás VSE-Zanati SE a Jánosháza ellen aratott magabiztos sikert, amivel veretlen őszt zárt, a Söpte a Szentgotthárdot, a Répcelak a Körmendet győzte le egy góllal.

 

Záróakkordjához érkezett a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, utolsó alkalommal szálltak harcba a csapatok az idei esztendőben a bajnoki pontokért. Az eredeti menetrend szerint szombaton és vasárnap egyaránt négy-négy mérkőzésre került volna sor, a szombatra kiírt Király SE - Büki TK összecsapás azonban elmaradt, a két együttes egy későbbi időpontban pótolja majd a találkozót. A szombati "étlapon" így aztán a Körmend répcelaki vendégjátéka, a listavezető Haladás-Zanat Jánosháza elleni ütközete, valamint a Söpte-Szentgotthárd mérkőzés szerepelt. 

 

Répcelaki SE - Körmendi FC-Vasi Sekolo Kft. 1-0 (0-0)  Répcelak, vezette: Héra

Répcelak: Rózsa - Vass, Tóth, Kovács, Ódor, Sipos, Csányi, Rácz, Gaál, Prystupa, Tar (Horváth, 72.)

Edző: Tóth Zsolt

Körmend: Balogh Á. - Molnár, Lakosi, Karvalics, Köntés (Krajczár, 84.) , László, Majczán (Németh, 66.) , Sipos (Bita, 75.) , Nagy (Buti, 66.) , Zsoldos (Balogh A., 75.) , Berning

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerző: Vass 65.

 

A házigazda megérdemelt győzelmet aratott a mezőnyben jól futballozó, ám kapura nem igazán veszélyes Körmend ellen. Nem a látványos, szép játék, sokkal inkább a küzdelem dominált az összecsapáson, az akarat pedig egygólos sikert ért a Répcelak számára.

 

Söpte SE - Kiswire Szentgotthárdi VSE 1-0 (1-0)  Söpte, vezette: Imre

Söpte: Kovács N. - KOVÁCS E., Rómer, NÉMETH, Mester, HUJBER (Lengyel, 86.) , Kondákor (Marton, 70.) , Vámos, Varga (Molnár, 64.) , Koszokovits, Fogl (Horváth, 70.)

Edző: Lengyel Miklós

Szentgotthárd: Kapui - Komáromi, Osvald (Sipos G., 71.) , Sipos B. (László, 68.) , Nagy, Dancsecz, Bedi, Gécsek, Sulics, Takács, Gyécsek

Edző: Robert Kercmar

Gólszerző: Hujber 30.

 

Két ellentétes félidőt játszottak a csapatok. Az első játékrészben a Söpte dominált, a fordulás után viszont a Szentgotthárd akarata érvényesült, ez viszont teret és lehetőséget adott a veszélyes söptei kontráknak. A házigazda végül Hujber Gábor 30. percben szerzett góljával otthon tartotta a három bajnoki pontot.

 

Haladás VSE-Zanati SE - Jánosháza VSE 8-0 (3-0)  Szombathely, vezette: Horváth

Haladás-Zanat: Horváth (Molnár, 66.)  - Buzás, Szőts, Varga, Kovács, Pap, Ferencz (Simon, 46.) , Szenczi, Tóth M. (Pataki, 66.) , Péter (Zugonics, 59.) , Sály (Németh, 66.)

Edző: Szenczi Imre

Jánosháza: Pethő - Péter M., Szép, Vágusz, Piri, Kiss, Büki, Szabó, Péter D., Benkő, Balázsi

Edző: Bodor Tibor

Gólszerzők: Sály 3., Pap 5 (12., 35., 65., 82., 88.), Szenczi 51., Simon 58.

 

A hidegben, hóesésben lejátszott bajnokin a hazaiak egymás után dolgozták ki a helyzeteket, rengeteg gólszerzési lehetőséget alakítottak ki, melyekből nyolcat értékesítettek, így magabiztos, 8-0-s győzelemmel és veretlenül zárták az őszt.

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Haladás VSE-Zanati SE

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
legfrissebbek
2024 tavaszán elkezdődik a Csaba utca felújítása
Jövőre felújítják Szombathely egyik legrosszabb állapotú utcáját, a Csaba utcát. Erről Putz Attila (Éljen Szombathely!), a keleti várorész önkormányzati képviselője adott hírt, amikor azt írta, hogy ma megtörtént az első tervegyeztetés az ügyben.
Szombathely közlekedéssel kapcsolatos kihívásaira kerestek megoldást a városházán
December 4-én, hétfőn délután rendezték meg az EIT Urban Mobility TICER projekt gálarendezvényét a szombathelyi városháza nagytermében.
Maxi-Dubajt álmodott Orbán Viktor Rákosrendezőre
A Burzs Kalifa beruházójával építtetne új milleneumi városközpontot Rákosrendező pályaudvar 130 hektáros, állami tulajdonú, jelenleg rozsdaövezeti besorolású területén a kormány. Ezt Lázár János építési és közlekedési minszter jelentette be.
Még nem véglegesek az új választókerületi határok Szombathelyen
A népesség csökkenése miatt Szombathelyen módosítani kellett a választókerületeket, a jegyző elkészítette az új felosztást. A kihirdetés után 15 napig volt lehetőség a jogorvoslatra, városunkban a a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Társaság a Szabadságjogokért és a Választási Földrajz segítségével megtámadta a jegyzői határozatot. A törvényszék megsemmisítette a beosztást, mert az nem tartalmazott érdemi indoklást, írja a telex.hu.
Heroint szállított a HA-SKA jelzésű gépen, őrizetbe vették a legendás magyar pilótát
8.1 millió eurót érő heroinnal bukott le Dublinban két magyar férfi múlt pénteken, a helyi nyomozók szerint az idősebb pilóta Európa-szerte hozta-vitte a heroin-, kokain- és kannabisz-szállítmányokat.