km/óra
  2023.06.04., vasárnap  •  Bulcsú napja
Megyei I. osztály: a Haladás VSE-Zanati SE szállította a játéknap egyetlen idegenbeli győzelmét

Megyei I. osztály: a Haladás VSE-Zanati SE szállította a játéknap egyetlen idegenbeli győzelmét

A Sárvár pontokat hullajtott Jánosházán, a Király SE viszont nyerni tudott a Rábapaty ellen. A Celldömölk a Körmendet legyőzve az élre ugrott. Az újonc Haladás-Zanat a Kőszeg, a Bük pedig a Vasvár ellen aratott sikert.

 

Szeptember utolsó hétvégéjén is pattogott a labda a megyei pályákon, öt mérkőzést rendeztek a 7. forduló szombati játéknapján. Pályára lépett a címvédő Sárvár, valamint a tavalyi ezüstérmes Király SE is, a Kőszeg pedig a Haladás-Zanat gárdáját látta vendégül. A remek formában lévő Celldömölk a Körmendet fogadta, míg a Bük a Vasvár együttesével csapott össze.

 

Király SE - Rábapatyi KSK 3-0 (1-0)  Szombathely, vezette: Sebesi

Király SE: Horváth - Szalay, Auer, Kalmár (Vigh 78.) , Kudron (Vargyas 70.) , Fábián (Hegedűs 78.) , Devecseri (Kondákor 60.) , Halmosi, Kovács (Kiss 74.) , Németh, Schimmer

Edző: Hegyi László

Rábapatyi KSK: Viczmándi - Csonka, Könczöl, Németh Z. (Piros 74.) , Németh G. (Horváth R. 74.) , Balhási (Dugovics 46.) , Horváth K., Nardai (Gosztolya 46.)  ,Tóth, Szabó, Csupor

Edző: Nagy Dániel

Gólszerzők: Németh 24., Halmosi 53., Schimmer 73.

 

A szombathelyiek értékes, megérdemelt győzelmet arattak egy nagyon masszív ellenféllel szemben. 

 

CVSE-Vulkánfürdő - Körmendi Football Club 3-1 (1-1)  Celldömölk, vezette: Bedi

CVSE: Osvald - Enyingi, Göntér, Szabó, Marsai Má., Gorácz (Szuh 80.) , Keszei T. (Marsai Mi. 84.) , Gábor, Galovich, Keszei R. (Horváth 87.) , Kovács (Tóth 82.)

Edző: Kovács Balázs

Körmend: Balogh - Zsoldos (Tallósi 84.) , Lakosi, Buti (Németh 62.) , Köntés, Sály (Bita 81.) , Majtényi, László, Sipos, Török, Majczán (Tompa 73.)

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Szabó 2 (21., 54.), Szuh 82., ill.  Majczán  22.

 

Remek első félidőt produkáltak a csapatok, mindkét fél bátra, támadó felfogásban játszott, a gyors gólváltás után mindkét gárda megszerezhette volna a vezetést. A második játékrészt aktívabban kezdte a Körmend, a hazai alakulat azonban felvette a kesztyűt és fokozatosn vette át a játék irányítását, aminek az lett az eredménye, hogy a maga javára fordította a mérkőzés állását. A CVSE rendkívül értékes győzelmet aratott egy jól felkészített Körmend ellen. 

 

Jánosháza VSE - Sárvár FC 2-2 (1-0)   Jánosháza, vezette: Németh

Jánosháza: Tóth - Bognár, Virág, Sztojka (Székács 14.) , Kiss, Niksz (Szabó 69.) , Laczi, Büki, Nagy, Balázsi (Benkő 89.) , Szabó

Edző: Vágusz Arnold

Sárvár: Velladics - Kovács Bá., Horváth, Fider, Tokaji, Potyi, Kovács Be., Czöndör (Tóth 78.) , Szabó, Szemes (Ódor 65.) , Csákvári

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Niksz 2 (10., 65.), ill. Csákvári 2 (50., 57.)

 

A hazai csapat taktikusan és fegyelmezetten futballozott, a vendégek büntetőkből tudtak betalálni. Az utolsó tíz percben mindkét csapat a maga javára fordíthatta volna a mérkőzést, végül 2-2-es pontosztozkodással ért véget az összecsapás.

 

Kőszegi Lóránt FC - Haladás VSE - Zanati SE 0-1 (0-0)  Kőszeg, vezette: Árpád

Kőszeg: Rákhely - Lintner (Csuka 82.), Kovács, Fehér, Csák (Riegler 76.) , Prán, Réti (Molnár 82.) , Németh A., Kiss, Fehér, Németh M.

Edző: Őri Gábor

Haladás-Zanat: Luisser - Buzás, Szőts, Perger (Szakály 68.) , Pap (Németh 81.) , Ferencz, Szenczi (Maráczi 89.) , Iván (Varga 87.) , Péter, Machinek, Nagy

Edző: Szenczi Imre

Gólszerző: Ferencz 80.

 

Rendkívül színvonalas mérkőzést hozott a két remekül felkészített csapat összecsapása. Mindkét együttesben akadtak bőven gyors játékosok, így lüktetett a játék, jó iramot diktáltak a felek. A Kőszeg kontrákra rendezkedett be, visszavonta a védekezését, a labdát a vendégek birtokolták többet. A kapuk nem igazán forogtak veszélyben, egyik csapat sem tudott igazán komoly lehetőséget kialakítani. A második félidőben továbbra is a gyors ellentámadásokra épített a házigazda, ezekből pedig többször is sikerült megindulniuk és veszélyes szituációkat teremteniük. Az első komolyabb lehetőség is a Kőszeg előtt adódott: Prán Adrián remek lövését bravúrral védte Luisser Márk, majd egy szögletet követően Réti Milán fejelt a felsőlécre. A vendégek továbbra is mezőnyfölényben játszottak, ám nem igazán találták a rést a hazaiak masszív, szervezett védelmén. A hajrában aztán egy kontratámadást követően többször is visszapattant a labda a szombathelyiek elé, akik egy jól eltalált lövéssel meg is szerezték a vezetést. A hátralévő időben már nem született több gól, a Haladás-Zanat egy tipikus egygólos mérkőzést tudott megnyerni egy jó erőkből álló ellenféllel szemben.

 

Büki TK - Vasvár VSE 4-1 (1-1)  Bük, vezette: Boda

Bük: Kamondi (Gábriel 85.)  - Németh, Czirók, Wágner (Tóth 77.) , Kovács (Kossuth 79.) , Resch, Németh G., Schimmer, Horváth (Plenár 77.) , Komálovics (Czingráber 67.) , Németh Z.

Edző: Marton Róbert

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga (Smolczer 69.) , Markó (Schermann 25.) , Berta, Vincze (Márton 79.) , Fülöp, Elekes, Dávid (Czövek 69.) , Réfi, Pálla (Hantó 77.) 

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Kovács 2 (19., 57.), Komálovics 66., Horváth 72., ill. Réfi 38.

 

A hazai csapat rögtön támadólag lépett fel, aminek következtében hamar sikerült is megszerezniük a vezetést. A gól után aztán sok hibával, kapkodóan játszott a Bük, ennek ellenére megvoltak a helyzeteik, ezeket azonban nem sikerült értékesíteniük. A Körmend még a szünet előtt egy távoli átlövésből egyenlíteni tudott, így 1-1-es állással mentek pihenőre a csapatok. A fordulás után a bükiek továbbra is próbáltak lendületben maradni, támadásokat vezetni, helyzeteket kialakítani, és bár néha túlcifrázták a játékot, sikerült a második, valamint a harmadik találatot is megszerezniük, ami érezhetően megnyugtatta őket. A kétgólos előny után már a rá jellemző játékot játszotta a házigazda, s végül megérdemelt győzelmet aratott a sportszerű vendégek ellen. 

 

A tabella állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Király Sportegyesület/Facebook

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
legfrissebbek
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet eljuttattak az MTI-hez.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
Elektromos zárlat okozhatott tüzet egy szombathelyi konyhában
A Március 15. térre riasztották a szombathelyi tűzoltókat és a mentőket, ahol egy második emeleti lakásból dőlt ki a füst. A házigazda nem volt otthon.
„Legyen közös a történelmi Magyarország, mert akkor a miénk is”
Megemlékezés a nemzeti összetartozás napján
Vádat emeltek a lánnyal szemben, aki felgyújtott egy seprűt egy szombathelyi szupermarketben
A Szombathelyi Járási Ügyészség most közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú lánnyal szemben, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.