km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Megyei I. osztály: a Haladás VSE-Zanati SE szállította a játéknap egyetlen idegenbeli győzelmét

Megyei I. osztály: a Haladás VSE-Zanati SE szállította a játéknap egyetlen idegenbeli győzelmét

A Sárvár pontokat hullajtott Jánosházán, a Király SE viszont nyerni tudott a Rábapaty ellen. A Celldömölk a Körmendet legyőzve az élre ugrott. Az újonc Haladás-Zanat a Kőszeg, a Bük pedig a Vasvár ellen aratott sikert.

 

Szeptember utolsó hétvégéjén is pattogott a labda a megyei pályákon, öt mérkőzést rendeztek a 7. forduló szombati játéknapján. Pályára lépett a címvédő Sárvár, valamint a tavalyi ezüstérmes Király SE is, a Kőszeg pedig a Haladás-Zanat gárdáját látta vendégül. A remek formában lévő Celldömölk a Körmendet fogadta, míg a Bük a Vasvár együttesével csapott össze.

 

Király SE - Rábapatyi KSK 3-0 (1-0)  Szombathely, vezette: Sebesi

Király SE: Horváth - Szalay, Auer, Kalmár (Vigh 78.) , Kudron (Vargyas 70.) , Fábián (Hegedűs 78.) , Devecseri (Kondákor 60.) , Halmosi, Kovács (Kiss 74.) , Németh, Schimmer

Edző: Hegyi László

Rábapatyi KSK: Viczmándi - Csonka, Könczöl, Németh Z. (Piros 74.) , Németh G. (Horváth R. 74.) , Balhási (Dugovics 46.) , Horváth K., Nardai (Gosztolya 46.)  ,Tóth, Szabó, Csupor

Edző: Nagy Dániel

Gólszerzők: Németh 24., Halmosi 53., Schimmer 73.

 

A szombathelyiek értékes, megérdemelt győzelmet arattak egy nagyon masszív ellenféllel szemben. 

 

CVSE-Vulkánfürdő - Körmendi Football Club 3-1 (1-1)  Celldömölk, vezette: Bedi

CVSE: Osvald - Enyingi, Göntér, Szabó, Marsai Má., Gorácz (Szuh 80.) , Keszei T. (Marsai Mi. 84.) , Gábor, Galovich, Keszei R. (Horváth 87.) , Kovács (Tóth 82.)

Edző: Kovács Balázs

Körmend: Balogh - Zsoldos (Tallósi 84.) , Lakosi, Buti (Németh 62.) , Köntés, Sály (Bita 81.) , Majtényi, László, Sipos, Török, Majczán (Tompa 73.)

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Szabó 2 (21., 54.), Szuh 82., ill.  Majczán  22.

 

Remek első félidőt produkáltak a csapatok, mindkét fél bátra, támadó felfogásban játszott, a gyors gólváltás után mindkét gárda megszerezhette volna a vezetést. A második játékrészt aktívabban kezdte a Körmend, a hazai alakulat azonban felvette a kesztyűt és fokozatosn vette át a játék irányítását, aminek az lett az eredménye, hogy a maga javára fordította a mérkőzés állását. A CVSE rendkívül értékes győzelmet aratott egy jól felkészített Körmend ellen. 

 

Jánosháza VSE - Sárvár FC 2-2 (1-0)   Jánosháza, vezette: Németh

Jánosháza: Tóth - Bognár, Virág, Sztojka (Székács 14.) , Kiss, Niksz (Szabó 69.) , Laczi, Büki, Nagy, Balázsi (Benkő 89.) , Szabó

Edző: Vágusz Arnold

Sárvár: Velladics - Kovács Bá., Horváth, Fider, Tokaji, Potyi, Kovács Be., Czöndör (Tóth 78.) , Szabó, Szemes (Ódor 65.) , Csákvári

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Niksz 2 (10., 65.), ill. Csákvári 2 (50., 57.)

 

A hazai csapat taktikusan és fegyelmezetten futballozott, a vendégek büntetőkből tudtak betalálni. Az utolsó tíz percben mindkét csapat a maga javára fordíthatta volna a mérkőzést, végül 2-2-es pontosztozkodással ért véget az összecsapás.

 

Kőszegi Lóránt FC - Haladás VSE - Zanati SE 0-1 (0-0)  Kőszeg, vezette: Árpád

Kőszeg: Rákhely - Lintner (Csuka 82.), Kovács, Fehér, Csák (Riegler 76.) , Prán, Réti (Molnár 82.) , Németh A., Kiss, Fehér, Németh M.

Edző: Őri Gábor

Haladás-Zanat: Luisser - Buzás, Szőts, Perger (Szakály 68.) , Pap (Németh 81.) , Ferencz, Szenczi (Maráczi 89.) , Iván (Varga 87.) , Péter, Machinek, Nagy

Edző: Szenczi Imre

Gólszerző: Ferencz 80.

 

Rendkívül színvonalas mérkőzést hozott a két remekül felkészített csapat összecsapása. Mindkét együttesben akadtak bőven gyors játékosok, így lüktetett a játék, jó iramot diktáltak a felek. A Kőszeg kontrákra rendezkedett be, visszavonta a védekezését, a labdát a vendégek birtokolták többet. A kapuk nem igazán forogtak veszélyben, egyik csapat sem tudott igazán komoly lehetőséget kialakítani. A második félidőben továbbra is a gyors ellentámadásokra épített a házigazda, ezekből pedig többször is sikerült megindulniuk és veszélyes szituációkat teremteniük. Az első komolyabb lehetőség is a Kőszeg előtt adódott: Prán Adrián remek lövését bravúrral védte Luisser Márk, majd egy szögletet követően Réti Milán fejelt a felsőlécre. A vendégek továbbra is mezőnyfölényben játszottak, ám nem igazán találták a rést a hazaiak masszív, szervezett védelmén. A hajrában aztán egy kontratámadást követően többször is visszapattant a labda a szombathelyiek elé, akik egy jól eltalált lövéssel meg is szerezték a vezetést. A hátralévő időben már nem született több gól, a Haladás-Zanat egy tipikus egygólos mérkőzést tudott megnyerni egy jó erőkből álló ellenféllel szemben.

 

Büki TK - Vasvár VSE 4-1 (1-1)  Bük, vezette: Boda

Bük: Kamondi (Gábriel 85.)  - Németh, Czirók, Wágner (Tóth 77.) , Kovács (Kossuth 79.) , Resch, Németh G., Schimmer, Horváth (Plenár 77.) , Komálovics (Czingráber 67.) , Németh Z.

Edző: Marton Róbert

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga (Smolczer 69.) , Markó (Schermann 25.) , Berta, Vincze (Márton 79.) , Fülöp, Elekes, Dávid (Czövek 69.) , Réfi, Pálla (Hantó 77.) 

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Kovács 2 (19., 57.), Komálovics 66., Horváth 72., ill. Réfi 38.

 

A hazai csapat rögtön támadólag lépett fel, aminek következtében hamar sikerült is megszerezniük a vezetést. A gól után aztán sok hibával, kapkodóan játszott a Bük, ennek ellenére megvoltak a helyzeteik, ezeket azonban nem sikerült értékesíteniük. A Körmend még a szünet előtt egy távoli átlövésből egyenlíteni tudott, így 1-1-es állással mentek pihenőre a csapatok. A fordulás után a bükiek továbbra is próbáltak lendületben maradni, támadásokat vezetni, helyzeteket kialakítani, és bár néha túlcifrázták a játékot, sikerült a második, valamint a harmadik találatot is megszerezniük, ami érezhetően megnyugtatta őket. A kétgólos előny után már a rá jellemző játékot játszotta a házigazda, s végül megérdemelt győzelmet aratott a sportszerű vendégek ellen. 

 

A tabella állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Király Sportegyesület/Facebook

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.