km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Megtisztult a Stromfeld-lakótelep parkolója

Megtisztult a Stromfeld-lakótelep parkolója

Munkagépek zajától volt hangos szerda délelőtt a Stromfeld-lakótelep. Lakossági kérésre a SZOVA és a SZOMPARK munkatársai felszámolták az illegális szemétlerakókat, visszanyírták a fák és bokrok ágait, összegyűjtötték és elszállították a zöldhulladékot.

 

Gőzerővel dolgoztak a SZOVA és a SZOMPARK munkatársai szerda délelőtt a Stromfeld lakótelep egyik forgalmas parkolójában, a Repülő út mellett. A területet kora reggel lezárták, hogy minél könnyebben hozzáférjenek a munkagépek a takarítandó felületekhez. A "Stromfeld, a mi otthonunk" Facebook-oldalon vetették fel a lakók két héttel ezelőtt, hogy a lakótelep boltja melletti parkoló és környékén rengeteg az eltakarításra váró kommunális- és zöldhulladék. 


Bokányi Adrienn önkormányzati képviselő elmondta, hogy a Lidl végében lévő kisebb parkoló megint nagyon szemetes volt az illegális hulladék mellett jellemző volt a papírhulladék - csikkek és egyéb csomagolások is. Ez volt az egyik oka a takarítás megszervezésének. A másik pedig, hogy elég sok volt a lehullott lomb, amit nem gyűjtöttek össze. Továbbá a bokrokat és a zöldfelületeket is rendbe kellett tenni. A képviselő külön köszönetet mondott a Városháza kommunális és környezetvédelmi iroda munkatársainak, valamint a SZOVA, a SZOMPARK, illetve a közterület-felügyelet dolgozóinak, hogy kettő hét alatt leszervezték.


A köztisztaságra és a parkfenntartásra az önkormányzat jelentős összeget különít el 2024-ben is. Időjárástól függően hamarosan városszerte hasonló takarítási munkálatok kezdődnek.

 

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.