km/óra
  2024.02.28., szerda  •  Ákos, Bátor napja
„Megszerezni a vásárlók bizalmát” - Beszélgetés Polákovics Mariettával, a Vásárcsarnok vezetőjével

„Megszerezni a vásárlók bizalmát” - Beszélgetés Polákovics Mariettával, a Vásárcsarnok vezetőjével

Polákovics Mariettát választotta meg a Vásárcsarnok igazgatójának a közgyűlés: valamennyi városatya támogatta a kinevezését. Nagy változások előtt áll a piac: a felújítási munkálatok hamarosan elkezdődnek. Az igazgatónővel beszélgettünk.

Polákovics Marietta három gyermek édesanyja. Közgazdász diplomája után angoltanári végzettséget is szerzett. 
– A januári közgyűlésen elismerően szólt minden politikai oldal a pályázatáról, ennek megfelelően 21 igen vokssal választották meg a Vásárcsarnok vezetőjévé. Korábban mivel foglalkozott?

  
– Eddig a kereskedelemben, az idegenforgalomban és a vendéglátásban dolgoztam, e három területen szerzett tapasztalataimat szeretném majd ötvözni új munkahelyemen. Azt szeretném, hogy egyfajta lüktető, élettel teli piaca lenne Szombathelynek. 


– Ez jól hangzik. Milyen konkrét elképzelései vannak? 


– Nagyon sok tervem van, és hiszem, hogy ezeket meg tudjuk valósítani. Egyik ezek közül, hogy szeretnénk a Vásárcsarnok gasztronómiai vonalát erősíteni. Az addig rendben van, hogy „finom a lángos” – sokaknak ez jut elsőként eszébe a piacról. De ennél azért mi többet szeretnénk. Tájjellegű ételeket és italokat kínálnánk a betérő vendégeknek, legyen szó toronyi kenyérről, tökmagolajról, tehénsajtról, vagy akár vaskeresztesi vörösborról. Igyekszünk átformálni az emberek életérzését a piaccal kapcsolatban. Manapság aligha van szombathelyi polgár, aki azért jönne ki a csarnokba, hogy megkóstoljon egy finom sajtot, majd házi tojást vásároljon itt, vagy esetleg megtervezze a vasárnapi ebédet, és itt vegye meg a hozzávalókat. Tervezünk például főzőshow-kat: közéleti szereplők itt helyben készítenék el az ételeket, természetesen a csarnokból vásárolt termékekből. De igény lenne termékkóstolókra is – mindent összevetve „nyitni” kell a szombathelyiek felé. Igyekszünk egyfajta lüktető, szerves részei lenni a városnak. Rendezvényeket szerveznénk gyermekeknek, felnőtteknek – azzal tisztában kell lenni, hogy jelenleg jobbára a nyugdíjas korosztály látogatja az intézményt. 


– Igen ám, de a multik áraival miként lehet felvenni a versenyt? 


– Szerintem az első és legfontosabb lépés, hogy megszerezzük a vásárlók bizalmát, ezt pedig a személyes kapcsolattal lehet kiépíteni. Fontos a minőség, valamint a frissesség. E két tényezőre tán még a multik is képesek, ugyanakkor meggyőződésem, hogy a vevők egy része a sajátos, egyedi ízvilágot részesíti előnyben a polcokról levett termékek helyett. A mai világban nem jut időnk eltenni csemegeuborkát – ugyanakkor a gyermekkorunkban érzett íz hiányzik. Mi becsábítanánk azokat a „néniket” – vagy nevezzük őket őstermelőknek –, akik kézműves termékeikkel még színesebbé tudnák tenni a jelenlegi kínálatot. Amellett, hogy a bejáratnál elhelyezett táblákon feltüntetnénk, hogy, hol, ki, milyen terméket árusít, szeretnénk a helyi sajtóban bemutatni a termelőket – így még hitelesebbé válhat az intézményünk. A mai világban a social-média is nélkülözhetetlen megjelenési felület, természetesen itt is intenzíven „kampányolnánk” a kézműves termékek mellett. Tervekből tehát nincs hiány, ezek java részét majd a felújítás után tudjuk megvalósítani. 


– Említette a hamarosan kezdődő munkát. Ha elkészül a Vásárcsarnok, tervezik-e a nyitvatartás meghosszabbítását? 


– Igen, az épület egy részében mindenképpen ez is egy alapvető célunk. Mint mondtam, olyan fórumot szeretnénk kialakítani a csarnokból, amely több mint egy egyszerű piac. Felvettük a kapcsolatot kulturális intézményekkel, civil szervezetekkel: életet akarunk varázsolni a falak közé! Amolyan igazi vásári hangulatot. Míg a szülők vásárolnak, a gyerekek a foglalkoztatókban játszanak, szóljon zene, lépjen fel egy kórus, egy néptáncegyüttes – adjunk élményt egyben a hozzánk betérő polgároknak.    

Krilov István
Fotó: Nagy Jácint      
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Időseknek és fogyatékkal élőknek segít 10 ezer forinttal az önkormányzat
Valamennyi nyugdíjasnak és valamennyi egészségkárosodás okán ellátásban részesülőnek tízezer forintos segítséget nyújt idén az önkormányzat Szombathelyen. Erről is tárgyalnak a képviselők a közgyűlésen.
Csató Kata: A bábművészet sokkal több, mint illúzióteremtés
Csató Kata bábművész, bábrendező júliustól tölti be a Mesebolt Bábszínház igazgatói posztját. Szombathelyi terveiről, céljairól beszélgettünk.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
Megalkotják a város idei költségvetését, várhatóan elfogadják a 16 éven aluli szombathelyiek ingyenes utazásáról szóló javaslatot, továbbá döntenek a nyugdíjasok és egészségkárosodás miatt juttatásra jogosultak egyszeri, tízezer forintos támogatásáról. A februári közgyűlésen 11 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők. A csütörtökön 9 órakor kezdődő testületi ülést élőben követhetik honlapunkon frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Gőzerővel épül a Barátság utcai parkoló
Ha minden jól alakul, március 20. környékére el is készül.
Előzésben lévő WV perdített sorompónak egy kanyarodó Mercedest Szombathely határában
Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 86-os főúton, Szombathely határában, a BPW kamion alkatrészeket árusító boltja előtt - írja a 112press.