km/óra
  2022.12.07., szerda  •  Ambrus napja
„Megszerezni a vásárlók bizalmát” - Beszélgetés Polákovics Mariettával, a Vásárcsarnok vezetőjével

„Megszerezni a vásárlók bizalmát” - Beszélgetés Polákovics Mariettával, a Vásárcsarnok vezetőjével

Polákovics Mariettát választotta meg a Vásárcsarnok igazgatójának a közgyűlés: valamennyi városatya támogatta a kinevezését. Nagy változások előtt áll a piac: a felújítási munkálatok hamarosan elkezdődnek. Az igazgatónővel beszélgettünk.

Polákovics Marietta három gyermek édesanyja. Közgazdász diplomája után angoltanári végzettséget is szerzett. 
– A januári közgyűlésen elismerően szólt minden politikai oldal a pályázatáról, ennek megfelelően 21 igen vokssal választották meg a Vásárcsarnok vezetőjévé. Korábban mivel foglalkozott?

  
– Eddig a kereskedelemben, az idegenforgalomban és a vendéglátásban dolgoztam, e három területen szerzett tapasztalataimat szeretném majd ötvözni új munkahelyemen. Azt szeretném, hogy egyfajta lüktető, élettel teli piaca lenne Szombathelynek. 


– Ez jól hangzik. Milyen konkrét elképzelései vannak? 


– Nagyon sok tervem van, és hiszem, hogy ezeket meg tudjuk valósítani. Egyik ezek közül, hogy szeretnénk a Vásárcsarnok gasztronómiai vonalát erősíteni. Az addig rendben van, hogy „finom a lángos” – sokaknak ez jut elsőként eszébe a piacról. De ennél azért mi többet szeretnénk. Tájjellegű ételeket és italokat kínálnánk a betérő vendégeknek, legyen szó toronyi kenyérről, tökmagolajról, tehénsajtról, vagy akár vaskeresztesi vörösborról. Igyekszünk átformálni az emberek életérzését a piaccal kapcsolatban. Manapság aligha van szombathelyi polgár, aki azért jönne ki a csarnokba, hogy megkóstoljon egy finom sajtot, majd házi tojást vásároljon itt, vagy esetleg megtervezze a vasárnapi ebédet, és itt vegye meg a hozzávalókat. Tervezünk például főzőshow-kat: közéleti szereplők itt helyben készítenék el az ételeket, természetesen a csarnokból vásárolt termékekből. De igény lenne termékkóstolókra is – mindent összevetve „nyitni” kell a szombathelyiek felé. Igyekszünk egyfajta lüktető, szerves részei lenni a városnak. Rendezvényeket szerveznénk gyermekeknek, felnőtteknek – azzal tisztában kell lenni, hogy jelenleg jobbára a nyugdíjas korosztály látogatja az intézményt. 


– Igen ám, de a multik áraival miként lehet felvenni a versenyt? 


– Szerintem az első és legfontosabb lépés, hogy megszerezzük a vásárlók bizalmát, ezt pedig a személyes kapcsolattal lehet kiépíteni. Fontos a minőség, valamint a frissesség. E két tényezőre tán még a multik is képesek, ugyanakkor meggyőződésem, hogy a vevők egy része a sajátos, egyedi ízvilágot részesíti előnyben a polcokról levett termékek helyett. A mai világban nem jut időnk eltenni csemegeuborkát – ugyanakkor a gyermekkorunkban érzett íz hiányzik. Mi becsábítanánk azokat a „néniket” – vagy nevezzük őket őstermelőknek –, akik kézműves termékeikkel még színesebbé tudnák tenni a jelenlegi kínálatot. Amellett, hogy a bejáratnál elhelyezett táblákon feltüntetnénk, hogy, hol, ki, milyen terméket árusít, szeretnénk a helyi sajtóban bemutatni a termelőket – így még hitelesebbé válhat az intézményünk. A mai világban a social-média is nélkülözhetetlen megjelenési felület, természetesen itt is intenzíven „kampányolnánk” a kézműves termékek mellett. Tervekből tehát nincs hiány, ezek java részét majd a felújítás után tudjuk megvalósítani. 


– Említette a hamarosan kezdődő munkát. Ha elkészül a Vásárcsarnok, tervezik-e a nyitvatartás meghosszabbítását? 


– Igen, az épület egy részében mindenképpen ez is egy alapvető célunk. Mint mondtam, olyan fórumot szeretnénk kialakítani a csarnokból, amely több mint egy egyszerű piac. Felvettük a kapcsolatot kulturális intézményekkel, civil szervezetekkel: életet akarunk varázsolni a falak közé! Amolyan igazi vásári hangulatot. Míg a szülők vásárolnak, a gyerekek a foglalkoztatókban játszanak, szóljon zene, lépjen fel egy kórus, egy néptáncegyüttes – adjunk élményt egyben a hozzánk betérő polgároknak.    

Krilov István
Fotó: Nagy Jácint      
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Körmend: nem létező dolgokat árult két évig a neten a nő, 134 embert vert át
A Körmendi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalások miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint két éven keresztül olyan termékeket hirdetett meg közösségi oldalakon, melyekkel valójában nem rendelkezett, közölte a Vas Megyei Főügyészség.
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
legfrissebbek
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Ütötte, karmolta a férjét, mivel az el akart tőle válni
Orbán Viktor: hamisak a magyar vétóról szóló hírek
Hamisak azok a hírek, amelyek szerint Magyarország megvétózta volna az Ukrajnának nyújtandó pénzügyi segítséget - írta a Twitteren Orbán Viktor miniszterelnök.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
40 férőhelyes új bölcsőde épülhet a Szentkirályi városrészen
Új bölcsőde épülhet Szombathely Szentkirályi városrészén. A közgyűlésen születhet döntés a projekt tervezési munkáival kapcsolatban.