km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Megszépül az évkezdésre a Napsugár Óvoda

Megszépül az évkezdésre a Napsugár Óvoda

Takarítás, karbantartás zajlik ezekben a napokban a Joskar-Ola lakótelep Napsugár Óvodájában. Az előtetőt is felújítják mintegy 4 millió forintból. A GAMESZ munkatársai a mosdók cseréjét, javítását, valamint az udvari játékok helyreállítását végezték el.

 

Az éves karbantartási munkálatok közül a mosdók részleges felújítását lassan befejezik a szakemberek a Napsugár oviban. Sifter József, a Szombathelyi Köznevelési GAMESZ karbantartó csoportvezetője az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy az óvoda WC-blokkját újítják fel: a csészék cseréje, a tartályok és az elválasztó panelek beépítése zajlik, ennek a munkának hamarosan már a végére érnek. 


Ide most 115 kisgyermek jár, a nyári leállás heteiben végzik el a felújításokat. Javában dolgoznak a csoportszobákban is, hogy teljes legyen a higiénia: még a plüssöket is fertőtlenítik.


Pajor Andrásné, a Szombathelyi Napsugár Óvoda vezetője hozzátette, hogy éppen a tisztasági-takarítási munkálatok folynak az óvodában, minden fejlesztőeszközt átmosnak, kitakarítanak, hogy majd nyitáskor tisztán várják a gyerekeket. A kinti udvari játékaink természetes elhasználódása után a Gamesz munkatársai a hibákat kijavították, kicserélték az elkorhadt fajátékokat, kapaszkodókat, tetőket, mivel ezeket a gyerekek minden nap használják, ezért fontosnak tartották, hogy a balesetveszélyeket elkerüljék.


Ezek a játékok a mozgáskoordináció fejlesztésében kiemelt szerepet töltenek be a 3-6 éves gyerekek mindennapjaiban. Szakértő vizsgálja meg őket minden évben, és az általa írt jegyzőkönyv alapján végzi a karbantartást a GAMESZ. 


Az eső és a napfény ellen is véd a terasz, új előtető készül hozzá, tudták meg Sebestyénné Pethő Andreától, a Szombathelyi Köznevelési GAMESZ igazgatóhelyettesétől. Az előtető 4,1 millió forintba kerül. A Napsugár Óvodában napokon belül befejezik az összes munkát a szakemberek.

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak