km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Megszakadt a sorozat, vereséget szenvedett Soroksáron a Haladás

Megszakadt a sorozat, vereséget szenvedett Soroksáron a Haladás

A szombathelyiek az első félidőben akár el is dönthették volna a három pont sorsát, a hazaiak azonban egy hosszabbításban megítélt büntetőnek köszönhetően megnyerték a találkozót.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 12. FORDULÓ

SOROKSÁR SC - SZOMBATHELYI HALADÁS 1-0 (0-0)

Soroksár: Varga Á. – Ternován, Gyömbér (Valencsik, 88.), Csontos, Pászka – Haris, Hudák – Redzic (Szerető, 72.), Lőrinczy, Korozmán – Lovrencsics B.

Vezetőedző: Lipcsei Péter

Haladás: Rózsa – Kállai (Tóth D., 49.), Mocsi, Németh Milán, Bosnjak – Doktorics (Csilus, 46.), Holdampf, Kiss B. (Hegedűs M., 68.), Szekér Á. (Monori, 74.) – Horváth R. (Délczeg 46.), Tóth M.

Vezetőedző: Németh Szabolcs

 

Soroksárra utazott a válogatott szünet után a Szombathelyi Haladás együttese. Mindkét együttes győzelemmel a háta mögött várhatta a mérkőzést, a hazaiak a Tiszakécskét, míg a listavezető szombathelyiek a Budaörsöt győzték le. 

 

Nem lehet mondani, hogy egymásnak estek volna a csapatok, óvatos játék folyt, a mérkőzés első sárga lapjára viszont mindössze három percet kellett várni: Doktorics Áron esett el a tizenhatoson belül, ám a játékvezető nem a tizenegyespontra mutatott, hanem színészkedésért a Haladás játékosának adott sárga lapot. Ahogy teltek a percek, egyre inkább átvette a játék irányítását a zöld-fehér együttes, a 7. percben például Kállai lövésénél óriási bravúrt kellett bemutatnia Varga kapusnak. A vendégeknél Doktorics Áron nagyon aktív volt, Kiss Bence gyorsan elvégzett szabadrúgása után ő került helyzetbe, de kiszorított helyzetből tudott csak lőni. A Soroksárnak főként a bal szárnya volt aktív Pászkával, de a védelem és Rózsa Dániel jól oldotta meg feladatát. A Haladás nyomott, a 15. percben ismét Doktorics volt az, aki közel járt a gólszerzéshez, tekerése azonban a felsőlécet találta el. A játékrész második feléhez közeledve egyre inkább éledezett a házigazda, mely továbbra is főleg a bal oldalon vezette a támadásait és ott próbált zavart kelteni a szombathelyiek hátsó alakzatában. Több alkalommal is veszélyesen érkezett középre a labda, Lőrinczy a kapu fölé fejelt, míg Lovrencsics közvetlen közelről Rózsa kezébe rúgta a játékszert. Hullámzó volt a játék képe, a hazai fellángolást követően ismét a Haladás futballozott veszélyesebben, Németh Milán szabadrúgása, majd Tóth Milán lövése ugyancsak intő jel lehetett a soroksáriak számára. A félidő utolsó perceit meg is nyomta a házigazda, előbb Hudák lőtt, majd Lőrinczy csúsztatott veszélyesen, az eredmény azonban 0-0 volt az első negyvenöt percet követően. 

 

A szünetben két helyen is változtatott Németh Szabolcs vezetőedző: az első félidőben ütköző Doktorics Áron helyére Csilus Tamás érkezett, míg Horváth Rajmund helyére Délczeg Gergely érkezett a pályára. Sőt, mi több, pár perccel később Kállai Kevint is le kellett cserélni, aki már az első félidőben is bajlódott a jobb térdével. Az ő helyén Tóth Dávid folytatta. Ami a játékot illeti, ezek a percek ismét a Soroksárról szóltak, akik bátran próbálkoztak távoli lövésekkel is, azonban mindig volt egy szombathelyi láb, amely közbe tudott lépni. A Haladás Tóth Milán fejesével jelezte, hogy nem adja könnyen magát, a fiatal támadó próbálkozását azonban Varga nagy bravúrral védeni tudta. Továbbra is Pászka volt az egyik legveszélyesebb soroksári, de rajta kívül Redzicre is nagyon kellett figyelnie a fehérmezeseknek. Közben mindkét oldalon érkeztek a friss játékosok, vendég oldalon Monori Norbert volt az, aki Kiss Bencét váltotta. A hajrához érkezve továbbra sem változott az eredmény, a szombathelyiek nagy munkát végezve védekeztek, sokszor önfeláldozó módon vetődtek bele egy-egy hazai próbálkozásba. Az utolsó percekre aztán felpörögtek az események: előbb Holdampf késett el egy szereléssel, ami után egyből a kiállítás sorsára jutott, majd a 91. percben Hegedűs Márk blokkolta Haris lövését. Antal játékvezető úgy ítélte meg, hogy a Haladás játékosának kezéhez ért a labda, így büntetőhöz jutott a Soroksár. A tizenegyest Lőrinczy értékesítette, a vasiak már nem tudtak válaszolni, így a listavezető egy fordulatos, sokszor jó iramú mérkőzésen elszenvedte szezonbeli első vereségét.

 

A Haladás a következő fordulóban hazai környezetben fogadja az Ajka együttesét, méghozzá október 24-én 17 órakor.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.