km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Megszakadt a Falco veretlenségi sorozata, megálljt parancsolt a címvédőnek a DEAC

Megszakadt a Falco veretlenségi sorozata, megálljt parancsolt a címvédőnek a DEAC

A debreceniek a Szolnok után a címvédő orra alá is borsot törtek és 75-81-re nyertek az Aréna Savariában.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. 18. FORDULÓ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY - DEAC 75-81 (20-15, 15-22, 18-21, 22-23)

Falco: Pot 10/3, Brown 7/3, Kovács B. 8, Tiby 11/3, Keller Á. 6. Csere: Perl 22, Barac 11, Verasztó -, Sövegjártó -.

Edző: Milos Konakov

DEAC: Govens 23/12, Mócsán 5, Balázsi -, Drenovac 13, Tóth Á. 13/3. Csere: Scott 8, Polyák 5/3, J. Taylor 12, Kovács II. Ák. 2, Neuwirth -.

Edző: Andjelko Mandic

 

Hazai környezetben folytatódott a bajnokság a Falco számára, szombaton délután a DEAC látogatott az Aréna Savariába. A hajdúságiak számára nem volt túl kecsegtető, hogy az ellenfelek nem nyerni járnak a vasi megyeszékhelyre, legutóbb október elején a Kaposvár tudott győztesen távozni a sárga-feketék otthonából.

 

Villámgyors kosárral nyitott a címvédő, majd a hajdúságiak válasza és egy hosszabb közjáték következett.....A "második bemelegítés" után Zach Brown szerezte az újabb szombathelyi kosarat, majd Stefan Pot célzott hibátlanul a vonalról (6-2). A korábbi Falco-játékos, Darrin Govens két hármasával fordított a DEAC, erre Tiby révén jött a hazai válasz, 3 és fél perc elteltével 8-8 állt az eredményjelző táblán. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, kevés kosár esett a találkozón, majd 12-10-nél Pot saroktriplája ért célba, amivel némi levegőhöz jutott a címvédő. A vendégek nem hagyták annyiban a dolgot, rövid idő leforgása alatt egalizáltak, Matt Tiby büntetőivel azonban újra a hazaiaknál volt az előny (17-15). Barac remekül védekezett, ebből Perl csinált egy 2+1-es akciót, bő 1 perccel a negyed vége előtt 20-15 volt a mérkőzés állása, s mivel újabb kosár már nem esett a játékrészről, innen folytathatták a felek.

 

Faultos kosárral kapaszkodott a Debrecen, sőt, mi több egy 7-0-s rohamnak köszönhetően 20-22-nél már ők vezettek. Megrekedt a Falco, a vendégek egy hármast is elsüllyesztettek, Milos Konakov pedig érezte, időt kell kérnie (20-25). Sok pontatlanság, hiba jellemezte mindkét csapat játékát, Barac nagyon hosszú hazai pontcsendet tört meg, Perl gyorsindítás után köszönt be, hullámzott a találkozó (24-25). Időkérés után technikai miatt vendég büntető, majd vasi egyenlítés következett, akik aztán kisvártatva már a vezetésért támadhattak, egy eladott labda után aztán 26-28-ra módosult az állás. Vezettek a vendégek, amit Polyák távolról tovább növelt. Perl büntetőire, Drenovac válaszolt, majd újfent Perlt faultolták, aki beállította az első félidő végeredményét, 35-37-nél jöhetett a nagyszünet

 

Perl Zoltán kettőből egy büntetőt dobott be, majd nyolc debreceni pont érkezett, 36-45-re vezetett a DEAC. Ahogy sportnyelven mondani szokás, az öltözőben maradtak a sárga-feketék, két büntetőnek köszönhetően tíz ponton kívülre is kerültek, 36-47 volt a találkozó állása. Barac duplája úgy kellett a hazaiaknak, mint egy falat kenyér, Tóth Ádám viszont gyorsan válaszolni tudott erre, Továbbra is kimaradtak a Falco távoli próbálkozásai, aminek köszönhetően a vendégek tartották tíz pont körüli előnyüket. A 29. percig kellett várni, hogy újra szoros legyen a találkozó, amikor Brown sokadik távoli próbálkozása behullott a gyűrűbe. 51-55 után azonban Govens is triplát dobott, majd Perl közelije zárta az etapot, 53-58 volt az állás. 

 

Debreceni triplával indult a záró etap, majd a palánk alól is betaláltak, 53-62-t mutatott az eredményjelző tábla. A címvédőnek kapaszkodnia kellett, ha nyílttá szerette volna tenni a végjátékot, ennek megfelelően jöttek is a kosarak, a hibákat azonban redukálni kellett, hogy még közelebb tudjanak férkőzni. 61-67-nél már csak hat volt közte, ráadásul a következő pontokat is a szombathelyi szerezték, Perl büntetőivel pedig 65-67 volt az állás. Így érkeztünk el az összecsapás utolsó 5 percéhez, a házigazdának megvoltak a lehetőségei az egyenlítésre, a fontos pillanatokban azonban nem születtek jó döntések ,jó megoldások, ezt pedig ki is használta a DEAC. 65-69-nél három büntetőt dobhattak a vendégek, nem hibáztak, az idő pedig egyre inkább szorította a Konakov-legénységet. Tiby triplája roppant fontos pillanatban érkezett, izgalmas hajrára volt kilátás, 70-74-es debreceni vezetéssel léptünk be az utolsó 2 és fél percbe. Tóth Ádám hármasa utat talált a gyűrűbe, egyre nehezebb helyzetbe került a címvédő, ahonnan már nem is tudott visszajönni, 

 

A Konakov-legénység a következő fordulóban hétközi mérkőzést játszik, február 1-én, szerdán az Atomerőmű látogat az Aréna Savariába.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Apró vadnyulaknak segített életben maradni a Noé Állatambulancia
Két pici vadnyúl érkezett a Noé Állatambulanciára, akiket egy kedves család mentett meg egy lakótelepről. A betonon hevertek testvérükkel, aki a megtaláláskor sajnos már nem élt, osztotta meg a hírt az állatambulancia közösségi oldalán.
Terítékre kerültek a halvédelmi, a rendészeti és a vízügyi kérdések
Halőri Szakmai Napot szervezett a megyei horgász szövetség Vaskeresztesen, melyre hivatásos és társadalmi halőröket, a társhatóságok képviselőit, egyesületi vezetőket vártak. A találkozón kilenc előadás hangzott el, célja az ismeretbővítés mellett a szakmai kapcsolatok erősítése volt.
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.