km/óra
  2024.04.19., péntek  •  Emma napja
Megragadt a második vonalban a Hali vasárnapi ellenfele

Megragadt a második vonalban a Hali vasárnapi ellenfele

Négy edzőváltáson esett át a Mosonmagyaróvári TE 1904 együttese: ezek hatására (vagy ezek ellenére) már gyakorlatilag kivívták bennmaradásukat a Merkantil Bank Ligában. Vasárnap a Rohonci útra érkeznek a kék-fehérek.

Az őszi 20 forduló után 25 ponttal a 12. helyen álltak. Volt néhány változás a keretükben télen: leigazolták Artner Dávidot Nyíregyházáról, Korbély Kristófot Diósgyőrből, Marko Vukaszovicsot Újvidékről. Kölcsönvették Makszim Puhtjejevet az MTK-tól és Mayer Ádámot Gyirmótról. Távozott Monori Norbert Zsámbékra, Múcska Viktor Szentlőrincre, Szabó Richárd Szolnokra és Tóth László Veszprémbe.

Egy ajkai 1–1-gyel indították az évet (Horváth Kevint), majd otthon kikaptak a Pécstől (1–2, Papp Szilárd). Nyertek Kazincbarcikán (2–0, Illés Dávid és Végh Bence), de Óváron megint pont nélkül maradtak (Gyirmót, 1–2, Nagy Zoárd). Nem termett számukra babér a Hungária körúton (MTK, 0–1), aztán ikszeltek a Szentlőrinccel (Szalka Dominik), majd nyertek Dorogon (1–0, Végh). A Békéscsaba ellen nem született gól (0–0), Budafokon 1–0-s vereséget szenvedtek, utána pedig ikszeltek a Szegeddel (1–1, Illés). Kikaptak a Kozármislenytől a Wittmann Parkban (0–1), majd óriási meglepetésre pontot csentek Miskolcról (DVTK, 1–1, Nagy Z.). Legyőzték a Csákvárt (3–2, Puhtjejev 2, Illés) míg legutóbbi idegenbeli meccsükön a Nyíregyházát verték meg (1–0, Nagy Z.). A múlt héten megyei rangadón ikszeltek a Győrrel (0–0).

34 forduló után 43 pontjuk van, ami most a 13. helyre elegendő: 6 ponttal előzik meg a már osztályozós helyen lévő Csákvárt, és az is a mosoniak előnyre, hogy ők már 11-szer nyertek, míg a fejériek csak 8-szor.

(Fotó: Nagy Jácint/archív)

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Kosárlabda: a harmadik Honvéd elleni mérkőzést is nagyon simán húzta be, így söpréssel jutott elődöntőbe a Falco! (képgalériával)
A szombathelyi sárga-feketék 94-60-ra diadalmaskodtak és lezárták a budapestiek elleni negyeddöntős párharcukat.
Minden eddiginél több alkotást neveztek a Savaria Filmszemlére
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg április 24. és 26. között a Savaria Filmszemlét, amelyre minden eddiginél több, csaknem kétszáz művet neveztek a Kárpát-medencében és távolabbi országok magyar közösségeiben élő filmes alkotók - közölte az MTI-vel a Savaria Filmakadémia Egyesület elnöke.
Fidesz kampánynyitó: Brüsszel az új Moszkva
A Fidesz Választási Manifesztummal rúgta be a választási kampányát. A Millenárison tartott pénteki kampánynyitón csak hárman szólaltak fel: Szijjártó Péter külügyminiszter, Deutsch Tamás EP-listavezető és Orbán Viktor miniszterelnök.
Huszonöt éves a közgazdász képzés Szombathelyen
Huszonöt éve indult el az akkori Berzsenyi Dániel Főiskolán a közgazdász képzés, ma pedig már az ELTE Savaria Egyetemi Központ Társadalomtudományi Karához tartozó Közgazdaságtudományi Intézetben négy alap- és egy mesterszakon 230 diák tanul, amit egy igazi sikertörténetnek tartanak az intézményben. A jubileumra emlékeztek ma, volt és jelenlegi hallgatókkal, oktatókkal, vezetőkkel.
Programajánló – Szombathely: táncbajnokság, művészet és kiállítás, virágköltemények
Az április 20-21-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.