km/óra
  2022.08.11., csütörtök  •  Zsuzsanna, Tiborc napja
Megnyílt a Mathias Corvinus Collegium Szombathelyen

Megnyílt a Mathias Corvinus Collegium Szombathelyen

Megnyílt a Mathias Corvinus Collegium szombathelyi képzőhelye a volt Teleki-kollégiumban pénteken. A tehetséggondozó műhely ingyenes képzéseket nyújt általános- és középiskolásoknak, egyetemistáknak, fiatal felnőtteknek. A megnyitón Orbán Balázs miniszterhelyettes elmondta, hamarosan teljeskörűen megújul a patinás szombathelyi épület. Megtartották első nyilvános előadássorozatukat is a brexitről és a kommunikációs formákról. Szeptemberben 25 általános iskolás és 45 középiskolás csatlakozott az intézményhez, akik természettudománnyal, robotikával, egészség- és internettudatossággal foglalkoznak.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
További két útszakasz újul meg Szombathelyen, az egyik Oladon, a másik a Derkovits-városrészen
Várják a bejelentéseket a közterületi fák metszésével kapcsolatban
A Szombathelyi Parkfenntartási Kft. augusztus 15. és szeptember 30. között várja a lakossági bejelentéseket a közterületi fák metszésével kapcsolatban, olvasható a Szompark Kft. közleményében.
Javítják a szalagkorlátot, emiatt teljes útzár lesz az M80-as autóúton Csákánydoroszló és Vasszentmihály között
Az M80-as autóúton történt baleset során megrongálódott szalagkorlát helyreállítási munkái miatt teljes útzár lesz 2022. augusztus 15-16-án, hétfőn és kedden a csákánydoroszlói és a vasszentmihályi csomópontok között. A 6 és 18 óra között zajló munkálatok idején az M80-as autóút Csákánydoroszló csomópont – 7452-es jelű Csákánydoroszló-Vasalja összekötő út – 8-as főút - M80-as autóút Vasszentmihály csomópont terelőúton közlekedhetnek az autósok, közölte a Magyar Közút.
Zivatarok miatt adtak ki veszélyjelzést megyénkre is
Zivatar miatt veszélyjelzést adott ki csütörtökön 12 megyére, köztük Vasra is az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Péntektől figyelhető meg a legtöbb hullócsillag
Augusztus 12-13. között tömegesen érik el bolygónk felsőlégkörét a Perseidák hullócsillagai, azonban a telihold miatt csak a legfényesebb meteorokat láthatjuk majd.