km/óra
  2021.10.20., szerda  •  Vendel napja
Megkezdődött Vépi út felújítása Szombathelyen

Megkezdődött Vépi út felújítása Szombathelyen

A 86-os és 87-es főutak körforgalmától a Zanati útig a teljes szakasz rekonstrukciója megtörténik, szegélyeket cserélnek és aszfaltburkolatot terítenek. A beruházás egy nagyobb útfelújítási csomag részeként uniós forrásból valósul meg.

Több nagyipari cég telephelye is a Vépi úton található, így rengeteg kamion és teherautó jár arra. Az út burkolata rossz állapotban van, egyenetlen az úttest és sok a kátyú. Már megkezdődtek a felújítási munkák: kicserélték a szegélyköveket, felmarták a burkolatot. Az egész Vépi út új aszfaltréteget kap, egy szakaszon teljes szerkezetcsere is történik. Kiegészítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, járda és kerékpárút is épül.

"Marási munkákat végeztünk és szegélycseékéet, és most indul egy remix technológia, amivel az út felső szakasza lesz kijavítva, júliusban indulnak az aszfaltozási munkák, úgy tervezzük, hogy szeptember hónapban a teljes szakaszt át tudjuk adni"

- mondta Koroknai Róbert, az Alpok Terra Kft. ügyvezetője a Szombathelyi Televíziónak.

TOP-forrásból több mint 5 km hosszan újulhat meg a város úthálózata. A Vépi út mellett a Dózsa György, a Jókai, az Újvilág, az Ernuszt Kelemen, a Márton Áron utca és a Sugár út rekonstrukciója is megvalósul.

"Van egy 915 milliós csomag, amely szombathelyi utak felújításáról szól, ez 7 utat jelent, ennek egyike a Vépi út. Egy km 561 méteres szakasza újul meg, részben teljesen új burkolatot kap részben a burkolat megerősítése történik"

- tette hozzá dr. Puskás Tivadar, polgármester.

A Vépi úton forgalomkorlátozásra is számítani kell, a kivitelező szakaszosan zárja majd le a környékbeli ipari üzemekkel egyeztetve. A Savaria Fórumnak azt mondták a környék lakói, hogy az ott működő számos vállalkozás nagy teherautóforgalma már rég indokolttá tette a felújítást.

A befejezési határidő egyébként év vége, de várhatóan már őszre elkészülnek a munkákkal.

 

(Fotó: szombathely.hu)

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: A Vép nyerte forduló rangadóját, helycsere történt az élen
Tovább menetel a Haladás VSE-Zanati SE, az újoncot csupán három pont választja el a dobogós helyektől. A Kőszeg tíz emberrel dolgozta le kétgólos hátrányát, a Jánosháza pedig az utolsó percekben csikarta ki a győzelmet Szentgotthárdon. A Sárvár és a Király is magabiztosan nyert, amivel utóbbi a tabella élére ugrott. A Bük és az Egyházasrádóc összecsapása gól nélküli döntetlent hozott.
Vonattal ütközött egy autó Csákánydoroszlónál, hárman meghaltak (frissítve)
Vonattal ütközött össze egy gépkocsi Gasztony és Csákánydoroszló között, egy vasúti átjáróban. Az autóban utazók közül mindenki életét vesztette.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Dübörög az előválasztás második fordulója
Hétfőn majdnem 85 ezren, kedden 97 ezren tették le a voksukat Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre.
legfrissebbek
Háborús állapotok vannak a romániai kórházakban
Háborús állapotok uralkodnak a koronavírusos betegek által megrohamozott romániai kórházakban: a betegségben elhunytak már nem férnek el a halottasházban, a folyósokon fekete zsákokba helyezett holttestek sorakoznak, a temetkezési vállalatok járművei pedig sorban állnak a kórházak udvarán - jelentette a Digi24 hírtelevízió.
Rajzpályázat virágos vasútállomásokról
22 új fertőzött Vasban, 1668 Magyarországon, 30 beteg meghalt
1668 az új fertőzött, elhunyt 30 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 24.129-ről 24.151-re nőtt.
Halott menekülteket találtak egy kisbuszban Ausztriában
Egy embercsempész kedden 28 menekültet szállított furgonjával Magyarországról Ausztriába. A Cinfalvai/Siegendorf Puszta területén járőröző katonák tartóztatták fel a kisbuszt, melynek rakterében két halottat is találtak. A sofőr elmenekült a helyszínről, a keresésben a magyar rendőrség is részt vesz, olvasható az orf.at-n.
Halálos karambol a 84-es főúton Nemeskeresztúrnál: aszfaltot szállító kamion és egy személyautó ütközött (frissítve)
Összeütközött egy aszfaltot szállító kamion és egy személyautó a 84-es főúton, Nemeskeresztúr térségében. A személyautó vezetője a helyszínen meghalt.