km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Megkezdődött Vépi út felújítása Szombathelyen

Megkezdődött Vépi út felújítása Szombathelyen

A 86-os és 87-es főutak körforgalmától a Zanati útig a teljes szakasz rekonstrukciója megtörténik, szegélyeket cserélnek és aszfaltburkolatot terítenek. A beruházás egy nagyobb útfelújítási csomag részeként uniós forrásból valósul meg.

Több nagyipari cég telephelye is a Vépi úton található, így rengeteg kamion és teherautó jár arra. Az út burkolata rossz állapotban van, egyenetlen az úttest és sok a kátyú. Már megkezdődtek a felújítási munkák: kicserélték a szegélyköveket, felmarták a burkolatot. Az egész Vépi út új aszfaltréteget kap, egy szakaszon teljes szerkezetcsere is történik. Kiegészítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, járda és kerékpárút is épül.

"Marási munkákat végeztünk és szegélycseékéet, és most indul egy remix technológia, amivel az út felső szakasza lesz kijavítva, júliusban indulnak az aszfaltozási munkák, úgy tervezzük, hogy szeptember hónapban a teljes szakaszt át tudjuk adni"

- mondta Koroknai Róbert, az Alpok Terra Kft. ügyvezetője a Szombathelyi Televíziónak.

TOP-forrásból több mint 5 km hosszan újulhat meg a város úthálózata. A Vépi út mellett a Dózsa György, a Jókai, az Újvilág, az Ernuszt Kelemen, a Márton Áron utca és a Sugár út rekonstrukciója is megvalósul.

"Van egy 915 milliós csomag, amely szombathelyi utak felújításáról szól, ez 7 utat jelent, ennek egyike a Vépi út. Egy km 561 méteres szakasza újul meg, részben teljesen új burkolatot kap részben a burkolat megerősítése történik"

- tette hozzá dr. Puskás Tivadar, polgármester.

A Vépi úton forgalomkorlátozásra is számítani kell, a kivitelező szakaszosan zárja majd le a környékbeli ipari üzemekkel egyeztetve. A Savaria Fórumnak azt mondták a környék lakói, hogy az ott működő számos vállalkozás nagy teherautóforgalma már rég indokolttá tette a felújítást.

A befejezési határidő egyébként év vége, de várhatóan már őszre elkészülnek a munkákkal.

 

(Fotó: szombathely.hu)

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.