km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
Megforduló Suzukit perdített meg egy Opel Szombathelyen

Megforduló Suzukit perdített meg egy Opel Szombathelyen

A vasútállomás irányába tartó autó vezetője látta az út szélén álló és balra indexelő járművet, de azt hitte, hogy csak el akar indulni és ki akarta kerülni. A másik sofőr viszont meg akart fordulni, de rosszul mérte fel az érkező jármű sebességét, írja a 112press.hu.

A tudósításban ez áll: "Az elsődleges adatok alapján egy ember könnyű sérülést szenvedett abban a balesetben, ami kedden délután történt a szombathelyi Söptei úton. A vasútállomás irányába tartott egy Opel személygopkocsi, ami egy út szélén álló autót akart kikerülni, amikor az elé kanyarodott.

- Láttam a buszmegállóban álló autót és azt is, hogy balra indexel. El akartam menni mellette, mert azt gondoltam, hogy csak elindul. Amikor láttam, hogy elém kanyarodik, akkor fékeztem, de már nem tudtam megállni előtte - válaszolt kérdésünkre az Opel vezetője. A járműnek nem nyílt ki a légzsákja.

A visszaforduló Suzuki megpördült az ütközésnél. A mentők az utast szállították kórházba.

A Suzukit vezető középkorú férfi szintén válaszolt a kérdésünkre.
 
- Meg akartam fordulni és elindulás előtt belenéztem a tükörbe. Úgy ítéltem meg, hogy az érkező autó még messze van és biztonságosan be tudom fejezni a manővert. Rosszul mértem fel a sebességét, a megítélésem szerint gyorsabban jött a megengedettnél. Ezért egyelőre még nem tudom, hogy elismerjem-e a felelősségemet - mondta a sofőr.
 
A helyszíni szemle ideje alatt egy sávon, rendőri irányítás mellett haladhatott a forgalom. Nem alakult ki nagyobb torlódás.

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit."

(Fotó: Tánczos Mihály)

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet
Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott
Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.
A Derkovitson folytatódott a tavaszi utcatakarítási akció Szombathelyen
Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, szükség szerint újrafestik a parkolóhelyeket, és takarítás közben a fametszési és parkfenntartási munkákat is elvégzik.
Ne vigyük haza a madárfiókákat és az állatkölyköket!
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
Vigyázat! Megint csalók élnek vissza az MNB nevével és logójával
Újabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával: egy most terjedő e-mailes csalásban bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le – közölte az MNB hétfői közleményében, kiemelve hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem lakossági, sem vállalati ügyfelek számára.