km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Szűk körű megemlékezés a forradalom és szabadságharc évfordulóján

Szűk körű megemlékezés a forradalom és szabadságharc évfordulóján

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata megemlékezést tart az 1956-os forradalom és szabadságharc 64., a Magyar Köztársaság kikiáltásának 31. évfordulója alkalmából és az elesett szombathelyi nemzetőrök emlékére 2020. október 23-án.

 

16 órakor a Jáki úti temetőben megkoszorúzzák Welther Károly síremlékét, majd 16.30-kor a Március 15. téren katonai tiszteletadással felvonják az Országzászlót. 17 órakor kezdődik az 56-osok terén az ünnepi megemlékezés az elesett szombathelyi nemzetőrök emlékére. Ünnepi beszédet mond: Lechner Ferenc, az 56-os Szövetség Országos Elnökségének tagja. A megemlékezés koszorúzással zárul. 18 órakor a Városháza dísztermében ünnepi közgyűlés veszi kezdetét. 

 

Az október 23-i események és megemlékezések szűk körben zajlanak, így nem nyilvánosak. A koszorúzásokat és a zászlófelvonást a Szombathelyi TV élőben közvetíti a Facebook-oldalán, az ünnepi közgyűlést pedig a televízióban. A 18 órakor kezdődő ünnepi közgyűlésen kizárólag a meghívottak vehetnek részt.


Változik a buszok közlekedése és forgalomkorlátozások is lesznek október 23-án Szombathelyen a megemlékezés zavartalan lebonyolítása érdekében. 


16.20 órától – kb. 16.45 óráig Március 15. tér:
18-as Honvéd utca – Wesselényi Miklós utca, Szelestey László utca – Wesselényi Miklós utca, Petőfi Sándor utca – Kőszegi utca, Liszt Ferenc utca – Karinthy Frigyes utca, Március 15. tér – Deák Ferenc utca kereszteződések.


16.40 órától – kb. 17.50 óráig Nemzetőrök Emléktáblája (56-osok tere):
Király utca – Széll Kálmán utca, Kisfaludy Sándor utca – Vörösmarty Mihály utca, Vörösmarty Mihály utca – Szelestey László utca, Széll Kálmán utca – Wesselényi Miklós utca kereszteződések. 


A rendőrség a fenti helyszíneken ezen idő alatt mindennemű gépjárműforgalmat elterel.


Változások lesznek a buszközlekedésben is. 

Az ünnepségek befejezése után áll vissza az eredeti forgalmi rend.
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.