km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Más Audijával és nyomkövetővel a lábán menekült a rendőrök elől a szombathelyi ámokfutó

Más Audijával és nyomkövetővel a lábán menekült a rendőrök elől a szombathelyi ámokfutó

Letöltendőt kapott a visszaeső férfi, aki épp reintegrációs őrizetben volt, amikor egy közlekedési szabálysértés után menekülni kezdett a rendőrök elől, akik meg akarták állítani egy szabálytalanság miatt.

A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli közúti veszélyeztetés bűntette és 1 rendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt halmazati büntetésül – mint visszaesőt – 3 év 6 hónap börtönre, végleges hatályú a közúti járművek vezetésétől eltiltásra, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit. Elrendelte továbbá a Dunaújvárosi Járásbíróság által korábban kiszabott 2 év és 1 év 10 hónap börtönbüntetések utólagos végrehajtását – közölte a Szombathelyi Törvényszék.

A vádlott az alábbi bűncselekményeit a felfüggesztett szabadságvesztés-büntetések próbaidejei alatt követte el.

A reintegrációs őrizetben lévő vádlott – egy utast szállítva, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt – 2023. február 9-én 14 óra körül egy Audi A3 típusú személygépkocsit vezetett Szombathelyen, a Vörösmarty utcában a Széll Kálmán utca irányába. A vádlott a közlekedése során a Vörösmarty utca és a Széll Kálmán utca kereszteződésében a forgalomirányító fényjelző készülék piros jelzése ellenére, az egyenes irányba továbbhaladást biztosító forgalmi sávból – szabálytalanul – jobbra kanyarodott a Széll Kálmán utcára.

A vádlott által elkövetett szabálysértést észlelte egy rendőr, aki egy jelöletlen szolgálati személygépkocsival az Audi után indult, majd megkülönböztető fény és hangjelzés használatával a vádlottat megállásra szólította fel. A vádlott a rendőri felszólítás ellenére azonban nem állt meg, hanem nagy sebességgel menekülni kezdett a Széll Kálmán utca, Nádasdy Ferenc utca, Szent Márton utca, Zanati út útvonalon azért, hogy a rendőri intézkedés alól kivonja magát. A vádlott a városból kifelé jobbról hajtott végre előzést, záróvonalat lépett át, a forgalomirányító fényjelző készülék piros jelzése miatt álló járműsort kikerülte. A vádlottal szemben – a vádlott által szabálytalanul igénybe vett forgalmi sávban – érkező és emiatt egy másik gépkocsi az ütközés elkerülése érdekében hirtelen fékezésre kényszerült.

A gépkocsik ugyan nem ütköztek, személyi sérülés sem történt, de a vádlott az egyik sofőr életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki. A vádlott ezt követően a belváros körül folytatta a menekülést, üldözésével pedig emiatt a rendőr felhagyott. A vádlott észlelte, hogy a rendőr már nem üldözi, ezért egy családi ház előtt megállt, és a kocsit hátrahagyva elmenekült.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője bizonyítottság hiánya miatt felmentésért illetve megalapozatlanság miatti hatályon kívül helyezés végett fellebbezett.

Az esetről a 112Press videót is közölt:

 

Fotó: 112Press

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Munkába állt a szombathelyi tűzoltóság új járműve
Új gépjárműfecskendővel bővült a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság járműállománya: 4000 liter vizet képes szállítani, és minden káreseménynél bevethető. A beszerzés egy 10,1 milliárd forint értékű pályázat keretében történt, összesen 37 gépjárműfecskendőt osztottak szét a tűzoltóságok között.
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Irokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.