km/óra
  2021.12.03., péntek  •  Ferenc napja
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”

Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”

A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.

Márki-Zay Péter elnézéskéréssel kezdte el a sajtótájékoztatóját. Bocsánatot kért mindenkitől, akit megbántott a ma reggeli ATV-nek adott nyilatkozatában, amiben arra utalt, hogy azok a Párbeszédes politikusok, akik helyette Dobrev Klárára szavaznak hazaárulók. Elmondta, hogy rosszul fogalmazott, mélyen megköveti azokat, akik ezt a bántó mondatát elszenvedték.

 

Mári-Zay Péter elmondta, hogy a jelenlegi közvéleménykutatások azt mutatják, hogy az ő elnökségével most hét százalékkal legyőzné az ellenzéki összegfogás a Fideszt. Azt is megosztotta a közönséggel, hogy tiszteli és szereti dr. Nemény Andrást polgármestert, és a sajtótájékoztatóról is azért késett mert a polgármesterrel egyeztetett. Elmondta, hogy vannak olyan DK szavazók is, akik most őt támogatják, és akik a hazájuk érdekében hoznak most áldozatot: „Még Dobrev Klárnak is rám kell szavaznia, ha azt szeretné, hogy neki kormányzati pozíciója legyen jövőre.” Úgy gondolja, hogy a jobb és a bal oldalnak egyaránt arra van szüksége, hogy olyan jelölt induljon, aki le tudja győzni Orbán Viktort.

 

Márki-Zaytól azt is megtudtuk, hogy ő szombaton felhívta Dobrev Klárát, és arra kérte, hogy együtt adjanak ki egy olyan nyilatkozatot, ami szeretetre és békességre inti az embereket, ugyanis Dobrev Klára szavazóinak és az őt támogató szavazóknak is szombat után egymást kell támogatniuk. Kiemelte, hogy az ellenzék egységét szeretnék megőrizni. A miniszterelnök jelölt elmondta, hogy abból a gödörből amibe Orbán Viktor taszította Magyarországot nem jobba és balra van a kijárat hanem felfelé.

 

Dr. László Győző alpolgármester elmondta, hogy baloldali létére azért támogatja Dobrev Klára helyett Márki-Zay Péter, mert azt gondolja, hogy most annak kell vinnie az ellenzék zászlaját, aki a legtöbb embert össze tudja gyűjteni alá. Koczka Tibor megköszönte azoknak a választópolgároknak, akik elmentek szavazni az első fordulóban, különösen azoknak, akik Márki-Zay Pétert támogatták. Ismertette ő is annak a mai közvéleménykutatásnak az eredményét miszerint Márki-Zay Péterrel sokkal nagyobb esély van legyőzni Orbán Viktort mint Dobrev Klárával.

 

Márki-Zay Péter elmondta, hogy régóta barátjának tekinti Karácsony Gergelyt, akivel ketten együtt fogják leváltani Orván Viktort. Köszöni Karácsony Gergelynek, hogy nem mondta le a kampányát, hanem tovább dolgozik ő is az országért.

címkék
Savaria Fórum 30. évfolyam 43. szám - 2021.11.26.
Savaria Fórum 30. évfolyam 43. szám - 2021.11.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Holtan emeltek ki egy férfit a Gyöngyös-patakból a Sportház mögött
Egy Gyöngyös-patakban fekvő férfi miatt riasztották a tűzoltókat csütörtök reggel az AGORA Művelődési és Sportház mögötti területre, írja a 112Press. A szerencsétlenül járt ember életét már nem sikerült megmenteni.
Ausztria: országos zárás maximum 20 napig, jövőre kötelező lesz az oltás
Újabb, mindenkire kötelező zárlatot vezet be hétfőn 0 órától Ausztria maximum 20 napos időszakra, jövőre pedig kötelező lesz oltás - az Unióban elsőként. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették pénteken délelőtt, a kijárási tilalom szabályai hasonlóak lesznek, mint korábban voltak.
Meghaladja a nyolcezret a napi fertőzésszám
Vas megyében 141 koronavírusos beteget regisztráltak szerdára.
A britek elfogadják a kínai vakcinát
A brit kormány november végétől azokat a beutazókat is beoltottnak tekinti, akik egyes kínai, illetve indiai gyártmányú vakcinákból kapták meg a koronavírus elleni oltás teljes dózisát – közölte a brit közlekedési minisztérium.
Közgyűlés után: hosszas viták a város anyagi helyzetéről
A kevés napirendi pont ellenére estig eltartott a csütörtöki közgyűlés, a képviselők hosszan vitatkoztak a város anyagi helyzetéről és jövőbeni kilátásairól. Ez volt a fő téma az ülést követő sajtótájékoztatókon is.
legfrissebbek
Hét dinoszaurusz-maradványt találtak Triesztnél
Az egyik lelet egy gyakorlatilag teljesen ép egyedhez tartozik.
Győzelemmel kezdett a világbajnokságon a magyar női kézilabda-válogatott
Klujber Katrin és Háfra Noémi is hét-hét gólt lőtt a szlovákok ellen.
Gyengült péntek reggelre a forint
Washington és Teherán is borúlátó az atomalku felélesztésével kapcsolatban
Blinken egyelőre azt sem tudja eldönteni, hogy iráni tárgyalópartnerei jóhiszeműen tárgyalnak-e. 
Futsal Bajnokok Ligája: a hajrában kapott ki a Haladás a spanyol ezüstérmestől
A magyar bajnoki címvédő igencsak megnehezítette a Levante dolgát.