km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Márki-Zay nem örül az ellenzék mutyijának

Márki-Zay nem örül az ellenzék mutyijának

Dr. Nemény András hódmezővásárhelyi kollégájával tartott közös sajtótájékoztatót pénteken.

 

Dr. Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke a szombathelyi polgármesterrel való másfél órás egyeztetés után arról nyilatkozott, hogy haragszik az ellenzéki összefogás pártjaira, amiért csak egyfordulós lesz a térségi egyéni jelöltek előválasztása. Kiemelte, szerinte a politikai taktikázás megmaradhatna egy második fordulóra, hogy az első körben minden helyi ellenzéki jelölt megmérettethesse magát.

 

Szerinte a vasi megyeszékhely nyerhető az ellenzék számára, viszont dr. Czeglédy Csaba jelöltsége Vas megye 1-es választókerületében óriási kockázatot jelent. Dr. Nemény András úgy reagált: Czeglédy legitimitása a közgyűlésben megkérdőjelezhetetlen, és szociális bizottsági elnökként is nagyon fontos munkát végez. Még nincs lezárva a jelentkezés az előválasztásra a megyében sem, s bárki legyen a győztes, támogatni fogja, hangsúlyozta a polgármester, aki arról is beszélt, hogy minden miniszterelnök-jelölttől elvárja, hogy hivatalba lépésük esetén egyforma mércével bánjanak a településekkel. Ez most hiányzik a városvezető szerint: Szombathely az egyik legnagyobb vesztese lett a kormányzati elvonásoknak, hiszen egyike annak a három megyei jogú városnak, amelyek egyáltalán nem kaptak kompenzációt.

 

A város a saját lábára állva dolgoz ki olyan projekteket, amelyek már idén bevételt hozhatnak. Ennek legfontosabb eleme a söptei iparterület értékesítése. Nemény emlékeztetett arra, hogy a 99 Mozgalom alapító tagjaként Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét támogatja, de valamennyi jelöltet, köztük Márki-Zayt is alkalmasnak tartja a feladatra.

 

A Szombathelyi Televízió élőben közvetítette a sajtótájékoztatót:

 

 

Fotók: Nagy Jácint / Savaria Fórum

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.