km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Március 11-én rendezik meg a XII. Tóth Géza Emlékversenyt

Március 11-én rendezik meg a XII. Tóth Géza Emlékversenyt

Hétvégén rendezik a Savaria Kupát, az ország egyik legnívósabb súlyemelő versenyét, amely 12. alkalommal viseli az egykori olimpikon, Tóth Géza nevét. A pénzdíjas erőpróbára ezúttal nemcsak hazánkból, hanem Szerbiából és Szlovéniából is érkeznek versenyzők.

 

Hétvégén ismét megrendezik a nagy múltú Savaria Kupát, amely egyben Tóth Géza-emlékverseny is, és a hazai súlyemelő sport egyik legrangosabb erőpróbája.


László Győző alpolgármester elmondta, hogy neki személyes viszonya volt Géza bácsival. Akiben sokan a bajnokot, a csúcstartót és a kiváló sportembert látják, de számára amilyen kiváló sportoló, legalább olyan kiváló ember is volt.


Az egykori olimpiai ezüstérmes súlyemelő nevével fémjelzett versenynek ezúttal is a Haladás Sportkomplexum Tóth Géza-csarnoka ad otthont. Idén először már a határon túlról - Szerbiából és Szlovéniából - is érkeznek sportolók. A szombathelyi önkormányzat, a Haladás VSE és a Pannonsport Kft. támogatásával megvalósuló erőfelmérő kiemelten fontos a Magyar Súlyemelő Szövetségnek is, hiszen a válogatott versenyzők már a közelgő nemzetközi megmérettetésekre hangolnak.


Hencz Kornél, a Magyar Súlyemelő Szövetség szakmai alelnöke hozzátette, ez egy felmérés az Európa-bajnoksághoz, a súlyemelés eleve egy egzakt, egyéni sport, az egyéni eredmények számítanak. Ez egy nagyon jó felmérő, jó körülményeket tudnak biztosítani, hiszen a Haladás Sportkomplexum az ország egyik legszínvonalasabb, legjobban felszerelt terme. Szeretnek a versenyzők ezen a versenyen részt venni, amihez még hozzájárul a kiemelt pénzdíj összege is. 


A Savaria Kupán 61-en vesznek részt. Fontos állomás lesz a házigazda Haladás VSE súlyemelői számára is a hétvégi emlékverseny. 


Márkus Erzsébet, a Haladás VSE szakosztályvezetője kiemelte, nagyon nagy elánnal készülnek, hiszen itthon rendezik, szervezik. Kilenc fővel vesznek részt a Tóth Géza Emlékversenyen. Ebből vannak serdülő, ifjúsági, junior, illetve felnőtt korcsoportú versenyzők. 


A sajtótájékoztatón részt vett Tóth Géza lánya, Tóth Orsolya, valamint az egykori kiváló súlyemelő életrajzát jegyző Szabó S. András is. A kötetből nemcsak az olimpikont, hanem a súlyemelő-termen túli hétköznapi embert is jobban megismerhetik a sportbarátok. Az emlékverseny szombaton 10 órakor kezdődik, majd fél 12-kor megkoszorúzzák a Tóth Géza téren a sportoló szobrát.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.