km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Már épül a járda és a kerékpárút a Metro és a Söptei úti körforgalmak között

Már épül a járda és a kerékpárút a Metro és a Söptei úti körforgalmak között

Már építik a kivitelezők a járdát és bicikliutat, ami a Metro-körforgalom és a Söptei úti körforgalom között, illetve a 112-es hívóközpontig halad. A beruházás része a város kerékpárúthálózat-fejlesztését célzó projektnek.

 

Kétirányú aszfaltozott gyalog- és kerékpárút épül nagyjából másfél kilométer hosszúságban, 3,8 méter szélességben. Ha az időjárás is engedi, november végén befejezik a munkát a kivitelezők. 


Biztonságosabban közlekedhetnek majd itt, akik a környező lakóövezetekből vagy busszal érkezve szeretnének eljutni akár az itt található üzletekig, vagy éppen a munkahelyükre, például a 112-es segélyhívó központba gyalogosan, illetve biciklivel. 


Bokányi Adrienn önkormányzati képviselő elmondta, hogy tavasszal 34 fát telepítenek majd, ennyivel is zöldebb lesz a Stromfeld lakótelep. Ez a projekt egy vasúti átvezetést is tartalmaz, illetve mivel teljesen új gyalog- és kerékpárútról van szó, ezért teljes hosszában a közvilágításnak a kiépítését is.  Ez tehát egy komplex beruházás, ami európai uniós TOP-os forrásból valósul meg.


A szombathelyi kerékpárút-hálózat fejlesztését célzó projektben több mint tíz és fél kilométernyi új szakasz készül el: önálló kerékpárút vagy kerékpársáv, illetve kijelölt kerékpározható útvonal formájában. Erre összesen kilencszáz millió forintot fordíthat a város. A projekt része a Stromfeld lakótelep mellett vezető útszakasz is.  


Kalmár Ervin, a Polgármesteri Hivatal osztályvezetője hozzátette, hogy ezen a szakaszon a 87-es főút mellett egyik oldalon sincs sem járda, sem kerékpárút, viszont jelentős a gyalogos és kerékpáros forgalom. Az épülő új úttal a 11-es Huszár úti körforgalomtól egészen a Söptei úti körforgalomig, illetve a kerékpáros összekötést megvalósítják a 112-es központtal.


Az északi városrészen a projekt során kerékpárút épül majd a Saághy utcában és Sugár úton is.
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.