km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Magyar kultúra napja: díjátadó, fényfestés és könyvcserepont

Magyar kultúra napja: díjátadó, fényfestés és könyvcserepont

Rendhagyó módon, a járványhelyzetre tekintettel szűk körben adják át a kitüntetéseket a magyar kultúra napja alkalmából Szombathelyen, olvasható az AGORA közleményében.

 

Minden évben január 22-én ünnepeljük a Himnusz születésének napját. Az AGORA által szervezett ünnepségen január 21-én, pénteken 15 órakor a Polgármesteri Hivatal I. emeleti nagytermében vehetik át a kulturális ágazatban kiemelkedő tevékenységet végző szakemberek a Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzat által adományozható kitüntetéseket.


Szombathely legnagyobb kulturális intézménye, az AGORA Savaria Nonprofit Kft. fényfestéssel és könyvcsere akcióval készül a szombati ünnepre. A nemzeti lobogó színeibe öltözik január 22-én 16 és 20 óra között a Művelődési és Sportház, illetve a Savaria Filmszínház épülete. A magyar kultúra napja alkalmából piros, fehér és zöld színekben pompáznak majd az épületek, a látványos performansz a Kopula Tűzijáték jóvoltából valósulhat meg.


HOZD ÉS VIDD! - KÖNYVCSEREPONT nyílik a magyar kultúra napján az AGORÁBAN. Mint írják, ha kifogytál az olvasnivalóból és szívesen elajándékoznád valamelyik könyvedet, gyere az AGORA-Művelődési és Sportházhoz, és töltsd meg történetekkel a főbejárat mellett elhelyezett polcot. Böngéssz kedvedre és válassz magadnak könyvet, amelyet haza is vihetsz.
A cél az olvasás népszerűsítésén túl, hogy a nyomtatott termékek ne vesszenek kárba, minél több emberhez eljusson egy-egy kiadvány. A gyűjtőpont 2022. január 22-én, a magyar kultúra napján kezdi meg működését, a jótékony célra rendszeresített könyvespolc az épület nyitvatartási idejében érhető el a főbejárat mellett.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.