km/óra
  2022.12.09., péntek  •  Natália napja
Magyar kultúra napja: díjátadó, fényfestés és könyvcserepont

Magyar kultúra napja: díjátadó, fényfestés és könyvcserepont

Rendhagyó módon, a járványhelyzetre tekintettel szűk körben adják át a kitüntetéseket a magyar kultúra napja alkalmából Szombathelyen, olvasható az AGORA közleményében.

 

Minden évben január 22-én ünnepeljük a Himnusz születésének napját. Az AGORA által szervezett ünnepségen január 21-én, pénteken 15 órakor a Polgármesteri Hivatal I. emeleti nagytermében vehetik át a kulturális ágazatban kiemelkedő tevékenységet végző szakemberek a Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzat által adományozható kitüntetéseket.


Szombathely legnagyobb kulturális intézménye, az AGORA Savaria Nonprofit Kft. fényfestéssel és könyvcsere akcióval készül a szombati ünnepre. A nemzeti lobogó színeibe öltözik január 22-én 16 és 20 óra között a Művelődési és Sportház, illetve a Savaria Filmszínház épülete. A magyar kultúra napja alkalmából piros, fehér és zöld színekben pompáznak majd az épületek, a látványos performansz a Kopula Tűzijáték jóvoltából valósulhat meg.


HOZD ÉS VIDD! - KÖNYVCSEREPONT nyílik a magyar kultúra napján az AGORÁBAN. Mint írják, ha kifogytál az olvasnivalóból és szívesen elajándékoznád valamelyik könyvedet, gyere az AGORA-Művelődési és Sportházhoz, és töltsd meg történetekkel a főbejárat mellett elhelyezett polcot. Böngéssz kedvedre és válassz magadnak könyvet, amelyet haza is vihetsz.
A cél az olvasás népszerűsítésén túl, hogy a nyomtatott termékek ne vesszenek kárba, minél több emberhez eljusson egy-egy kiadvány. A gyűjtőpont 2022. január 22-én, a magyar kultúra napján kezdi meg működését, a jótékony célra rendszeresített könyvespolc az épület nyitvatartási idejében érhető el a főbejárat mellett.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
legfrissebbek
A decemberi közgyűlést értékelték a frakciók
Az elmúlt három év eredményeiről, a kibővített 1000 fa programról és a SZOVA likviditásáról esett a legtöbb szó a közgyűlést követő sajtótájékoztatókon. Utóbbi téma zárt ülésen került elő, és nagy vitát kavart. A cég összeállított egy húsztételes listát az értékesíthető ingatlanokról.
Horváth Soma: komoly fejlődési pályán a Derkovits
A Fogadóóra soron következő részében a 4. számú választókörzet képviselőjével, Horváth Soma alpolgármesterrel beszélgettünk egy újonnan épült játszótéren a Derkovits-lakótelep fejlesztéseiről, a jövőbeli tervekről és arról, hogy milyen egy képviselői munka a mindennapokban.
Ukrajnai háború - Az orosz erők eltaláltak egy kórházat Herszonban
A tisztségviselő szavai szerint a kórház épületében a lövedékek megrongálták a gyermekosztályt és a hullaházat.
Nőtt a gyermekek online szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos bűncselekmények száma 
Nőtt azoknak a felvételeknek a száma, amelyet a sértettek önmagukról készítettek
Újrahasználati Központot nyit a SZOVA
Szolgáltatási körének bővítéseként a SZOVA Nonprofit Zrt. Újrahasználati Központothoz létre a lakosság részére, melynek célja a hulladékok keletkezésének csökkentése a még használható és jó állapotú tárgyak „újra használatba” kerülésével.