km/óra
  2023.12.06., szerda  •  Miklós napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Magyar kultúra napja: díjátadó, fényfestés és könyvcserepont

Magyar kultúra napja: díjátadó, fényfestés és könyvcserepont

Rendhagyó módon, a járványhelyzetre tekintettel szűk körben adják át a kitüntetéseket a magyar kultúra napja alkalmából Szombathelyen, olvasható az AGORA közleményében.

 

Minden évben január 22-én ünnepeljük a Himnusz születésének napját. Az AGORA által szervezett ünnepségen január 21-én, pénteken 15 órakor a Polgármesteri Hivatal I. emeleti nagytermében vehetik át a kulturális ágazatban kiemelkedő tevékenységet végző szakemberek a Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzat által adományozható kitüntetéseket.


Szombathely legnagyobb kulturális intézménye, az AGORA Savaria Nonprofit Kft. fényfestéssel és könyvcsere akcióval készül a szombati ünnepre. A nemzeti lobogó színeibe öltözik január 22-én 16 és 20 óra között a Művelődési és Sportház, illetve a Savaria Filmszínház épülete. A magyar kultúra napja alkalmából piros, fehér és zöld színekben pompáznak majd az épületek, a látványos performansz a Kopula Tűzijáték jóvoltából valósulhat meg.


HOZD ÉS VIDD! - KÖNYVCSEREPONT nyílik a magyar kultúra napján az AGORÁBAN. Mint írják, ha kifogytál az olvasnivalóból és szívesen elajándékoznád valamelyik könyvedet, gyere az AGORA-Művelődési és Sportházhoz, és töltsd meg történetekkel a főbejárat mellett elhelyezett polcot. Böngéssz kedvedre és válassz magadnak könyvet, amelyet haza is vihetsz.
A cél az olvasás népszerűsítésén túl, hogy a nyomtatott termékek ne vesszenek kárba, minél több emberhez eljusson egy-egy kiadvány. A gyűjtőpont 2022. január 22-én, a magyar kultúra napján kezdi meg működését, a jótékony célra rendszeresített könyvespolc az épület nyitvatartási idejében érhető el a főbejárat mellett.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.