km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Magabiztosan nyert a Falco az MVM-OSE Lions ellen

Magabiztosan nyert a Falco az MVM-OSE Lions ellen

A sárga-feketék 99-70-re diadalmaskodtak az MVM-OSE Lions ellen az Aréna Savariában.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I./A 19. FORDULÓ


FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY – MVM-OSE LIONS 99-70 (25-21, 19-16, 26-18, 29-15)
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Nagy Viktor, Farkas Gábor (dr. Páli Kálmán)
Szombathely: Pot 14, Tanoh Dez 7/3, Benke 13/6, Tiby 25/9, Keller 12/3. Csere: Pongó 10/3, Jordano 5/3, Barac 5, Krivacevic 4, Kovács B. 3/3, Verasztó 1, Hansen D. -.
Oroszlány: Ruják 9/3, Szabadfi 1, Polutak 15, Thomas 12, Riddley 16/9. Csere: Balsay 10/3, Werner 4, Gáspár M. 3/3, Czermann -, Illés M. -.

 

A listavezető Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vendége volt az utolsó előtti helyen álló MVM-OSE Lions a férfi élvonal alapszakaszának 19. fordulójában.


Keller duplája nyitotta a pontok sorát, de Ruják és Thomas is felvette a fonalat, így hiába Pot jó büntetői, az OSE 6-4-es vezetésre tett szert, írja a bball1.hu portál. A Falco gyorsan kapcsolt, a kezdő ötös másik három tagja, Tiby, Benke és Tanoh Dez is feliratkozott a pontszerzők közé, így fordítottak a hazaiak (10-6). Gyors pontváltás után Riddley triplájával zárkózott az OSE, de Tiby is kintről vállalt pontos dobást, így a negyed közepéhez érve megléptek a hazaiak, akik a büntetővonalról és akcióból tovább növelték előnyüket (23-12). Ruják közelről, Gáspár távolról célzott pontosan, majd Thomas is csatlakozott egy duplával – a 7-0-s OSE-futást Pongó közelije zárta le (25-19). Riddley akcióból igen, büntetőkből nem talált be az utolsó percben, így 25-21 állt az eredményjelzőn az első negyed után.


Benke triplája vezette fel a második tíz percet, Werner kettessel válaszolt. Tartotta négypontos előnyét a Falco, majd Keller zsákolt, Jordano pedig rögtön a bedobás után labdát szerzett – utóbbi akció végül nem zárult ponttal (31-25). Ezúttal Benke passzát húzta a gyűrűbe Keller, nyolcra nőtt a Szombathely előnye. Nem sokáig: Riddley hármasa és Thomas zsákolása után már a hazaiak kértek időt (33-30). Riddley egy büntetője volt jó, kettőre jött fel az OSE. Hiába növelte ismét előnyét a Falco, az OSE újfent visszajött háromra – nem tudta lehagyni szívós ellenfelét a Szombathely (38-35). Benke triplája talált, Pot viszont ziccert rontott. Az OSE is többet hibázott, Ruják jegyzett már csak pontot az első félidőben, amit Pongó hármasa zárt le (44-37).


A beszámoló szerint Pongó ziccere kimaradt, a fordulásból Werner viszont jól centerezett. Jordano szerezte a Falco első pontjait a második félidőben – néhány centin múlt csak, hogy tripla legyen a ketteséből. Ruják adott bravúros passzt Balsaynak, aki bedobta ziccerét, és még a megítélt büntetőt is (46-44). Benke is gól jó plusz büntető-akcióval jelentkezett, amire Balsay a mezőnyből felelt három ponttal. Keller is beleállt egy triplába, sikerrel, majd Tiby büntetői is pontosak voltak. Az iménti páros egy közös akciót is vezetett: Keller készítette elő a terepet Tibynek, aki értékesítette a ziccert. Jordano triplája után időt kért a beragadó OSE (59-47). Benke villámgyors akciójára Thomas remek betörése volt a válasz – állandósult a tíz pont körüli különbség. A negyed hajrájában növelte előnyét a Falco, köszönhetően például a játékrészt lezáró Tiby-triplának (70-55).


Thomas gyors kettesét Pot közelije követte. Barac első büntetője volt csak jó, a második után viszont övé lett a lepattanó, majd Pot kosárral fejezte be a támadást. Barac ismét betalált, 77-57-nél meglett a közte húsz. A játék képe nem változott, a Falco kis léptékkel folyamatosan növelte a különbséget: mínusz 23-nál jött egy újabb OSE-időkérés (86-63). A mérkőzést innen már magabiztosan hozta le a Falco az egyre inkább elfáradó OSE-val szemben, és 99-70 különbségű győzelmet aratva őrizte meg hazai veretlenségét, tették hozzá.

 

Fotó: archív/Pataki Gergő

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.