km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Magabiztosan nyert a Falco a Kecskemét elleni felkészülési mérkőzésen

Magabiztosan nyert a Falco a Kecskemét elleni felkészülési mérkőzésen

Legközelebb már a XII. Horváth Zoltán Emléktornán lép pályára a csapat.

 

FALCO KC SZOMBATHELY - DUNA-ASZFALT-DTKH KECSKEMÉT 95-59 (18-20, 27-15, 25-20, 25-4)

 

Újabb felkészülési mérkőzés szerepelt a Falco KC Szombathely programjában, Milos Konakov együttese ezúttal a Kecskemét együttesét látta vendégül az Aréna Savariában. A csapatok meglehetősen tompán, enerváltan kezdték a találkozót, mindkét fél próbálta elkapni a fonalat, és felvenni a játék ritmusát. Ez a vendégeknek sikerült valamivel jobban, Váradi Kornél együttese 18-20-ra vezetett tíz percnyi játék után. A folytatásban aztán folyamatosan kerekedett felül ellenfelén a sárga-fekete alakulat, támadásban Perl Zoltán vette hátára a csapatot, emellett pedig a védekezés is összeállít, a szünetben 45-35-re már a vasiaknál volt az előny.

 

A pihenő után repülőrajtot vettek a szombathelyiek, 10-0-ával sokkolták a kiskunságiakat, ezzel pedig 55-35-nél már húsz pontos volt a hazai vezetés. A KTE ugyan egy picit tudott kozmetikázni az eredményen, de még így is tizenöt pontos előnnyel, 70-55-tel fordulhatott a záró etapra Falco. Az utolsó tíz percben aztán mindössze négy pontot engedélyezett a sárga-fekete gárda ellenfelének, így fölényes, 95-59-es sikert könyvelhetett el.

 

A szombathelyiek számára igencsak fontos és különleges erőfelmérő következik a hétvégén, hiszen a már nagy hagyományokkal bíró, hazai rendezésű Horváth Zoltán Emléktornán szerepel szeptember 10-én, valamint 11-én, azaz pénteken és szombaton. 

 

Fotó: Nagy Jácint/archív

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.