km/óra
  2023.06.07., szerda  •  Róbert napja
Dacia
Ma még kinyithattak, holnaptól csak megrendeléseket vehetnek fel a virágboltosok

Ma még kinyithattak, holnaptól csak megrendeléseket vehetnek fel a virágboltosok

Jelentős lehet a virágboltok bevételkiesése még akkor is, ha a többi, nem létfontosságú terméket árusító üzlettől eltérően ezek a kereskedelmi egységek egy nappal tovább, tehát a mai nőnapon még nyitva tarthattak. Március 8. és ezzel együtt a tavasz kiemelt időszaka ezeknek a boltoknak, erre készülve már napokkal korábban felduzzasztották készleteiket, amelyeknek most nagy része rajtuk marad. A virágboltok keddtől nem nyithatnak ki, de elvitelre dolgozhatnak, így például a temetésekre fogadhatnak megrendeléseket.

 

Igazi nagyüzem volt már csütörtöktől az egyik legnagyobb szombathelyi kertészetben. A nőnap mindig kiemelt időszak, ez most, a járványhelyzetben is így van. A maszk itt is kötelező, sokan kesztyűben válogattak a növények közül. A tavaszi virágok, az orchideák mellett a különböző virágtálak is közkedveltek – tudta meg az SZTV Pásztorháziné Magyar Mónikától, a Parti Kertészet árudavezetőjétől, aki hozzátette: „Nagyon kedveltek a szobanövények is. Ilyenkor mindenki a nőkre úgy gondol, hogy valami kis szépséget ad bentre. A rózsától kezdve a korallvirágon át a fokföldi ibolyáig ez is mindig favorit a nőnap alkalmával.”


 A céges köszöntések nagy része a fertőzésveszély miatt idén elmaradt, ezt a kertészetben és a boltokban is megérezték.


A Margaréta Virágszalonban is felkészültek a nőnapi rohamra – árulta el Veres Magdolna üzletvezető, tulajdonos, majd így folytatta:  „A nőnapi virágot, a cserepest és a szálvirágot is két héttel korábban az importőröknél meg kellett rendelnünk. Azt az illem úgy hozza, hogy nem hagyhatjuk az ő nyakukon sem, mert ők is megrendelték a hollandnál, a magyarnál, a kertészeknél. Mi a cserepeseket szerdán-csütörtökön elhoztuk Budapestről, aztán csütörtökön bejelentették, hogy be kell keddtől zárnunk.” 


A szigorítások bejelentése után hosszított nyitvatartást hirdettek a hétvégére, hogy a hatalmas készletet el tudják adni. A tulajdonos elmondta, hogy a szektor érdekképviseletének agrártárcával folytatott egyeztetése vezetett ahhoz, hogy nőnapon még kinyithattak. Ami hétfőig nem kelt el, az a cserepes növényeken és az örökzöldeken kívül valószínűleg a veszteségüket gyarapítja. A korlátozó intézkedések miatt a virágboltok keddtől két hétig nem nyithatnak ki. Hátul a műhelyben az alkalmazottak dolgozhatnak, tehát akinek van online kereskedése, az is dolgozhat. 


Veres Magdolna elmondta, hogy ők a következő napokban a megrendeléseket, például a temetésekre, telefonon fogadják, fizetni pedig – mivel úgy tudják, a pénztárgépeket nem használhatják – csak átutalással vagy utólagos teljesítéssel lehet.


 

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
legfrissebbek
A kalapácsvető Halász Bence ötödik lett Bydgoszczban
A kalapácsvető Halász Bence az ötödik helyen végzett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség második számú, WA Continental Tour Gold nevű versenysorozatának lengyelországi állomásán, Bydgoszczban.
Hatalmas eső zúdult rövid idő alatt Acsádra
Ma sem kímélte az időjárás megyénket, több helyen kiadós záporok, zivatarok alakultak ki. Olyan mennyiségű csapadék hullott rövid idő alatt Acsádra, hogy a víz lett az úr. Salköveskútra is sok csapadék zúdult.
Földrengés volt Románia nyugati részén, a magyar határ közelében
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében – közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Asztalos bizonyítványt hamisíttatott magának egy sárvári férfi
A Sárvári Járási Ügyészség felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.