km/óra
  2022.09.30., péntek  •  Jeromos napja
Ma lenne 80 éves Szarka Zoltán

Ma lenne 80 éves Szarka Zoltán

Ma, azaz augusztus 12-én ünnepelné 80. születésnapját a Haladás egykori legendás kapusa, Szarka Zoltán, írja a Szombathelyi Haladás hivatalos Facebook-oldala.

Mint fogalmaznak, "A répcelaki származású kapus 1958-ban a Szombathelyi Dózsa csapatában kezdte pályafutását. 1961-ben került a Haladáshoz, ahol 19 éven át 245 első osztályú bajnoki mérkőzésen védett. A zöld-fehérek legnagyobb sikere az 1975-ös Magyar Népköztársaság Kupa döntőbe jutás volt. A legendás kapus 1968-ban két alkalommal szerepelt az olimpiai válogatottban és tagja volt a mexikóvárosi olimpián aranyérmet szerzett csapatnak. 2012-ben Szombathely, később Répcelak díszpolgára lett. Tagja volt a Vas Népe által alapított Vasi Halhatatlanok Klubjának. 2016. április 18-án hunyt el.

Emlékét tisztelettel és szeretettel őrizzük!"

(https://www.facebook.com/SzombathelyiHaladas/)

(Fotó: nyugat.hu)

 

 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Vasi néptáncpanoráma és verbunk napja a Berzsenyi téren
Idén a "Vasi néptánc-népzenei együttesek műsora" programjai mellett kerül megrendezésre - a Hagyományok Háza kezdeményezése alapján - "Verbunk napja" című programsorozat, amelyen hagyományos táncaink és a kiváló táncosok 5 helyszínen várják az érdeklődőket: Budapest, Nyíregyháza, Székelyudvarhely és Zselíz mellett Szombathelyen a Berzsenyi tér ad helyet a programnak október 1-én, 14 órától - adja hírül a Vaskarika.
Az Európai Diáksport Napja: programok a Zrínyiben is
A magyar hagyományokból a #BEACTIVE Európai Sporthét legnagyobb létszámú eseményévé fejlődő diáksport napon ma ismét megmozdulnak a kontinens iskolái. Hazánkban közel 1.400, Európa-szerte pedig közel 10 ezer iskolában szerveztek élménysport programokat a gyerekeknek. Az idei fókusztéma: a zöld környezetünk védelme mentén pedig számos környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehetnek a gyerekek.Szombathelyen a Zrínyi iskolában tartották a rendezvényt.
Szerződést kötöttek a duális gépészmérnöki képzés hallgatói a partnervállalatokkal
A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést a duális gépészmérnöki alapképzésen tanuló elsőéves hallgatók a partnervállalatokkal. A Savaria Egyetemi Központban (SEK) szeptember 30-án megtartott rendezvényen megyei, városi, illetve egyetemi vezetők is részt vettek - olvasható az ELTE SEK oldalán.
A közgyűlést értékelték a frakciók
Elfogadta a közgyűlés a 74 pontos takarékossági csomagot, a fideszes képviselők tartózkodtak a szavazásnál. Erről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon pénteken.
Elgurult a Kerek Kerék Mesejárat
Mesés buszjáratok is indultak ma a menetrend szerintiek mellett a szombathelyi vasútállomásról. A népmese napjának alkalmából a buszokon közismert helyi személyiségek olvastak mesét a gyermekeknek. A program a Blaguss és az Agora szervezésében valósult meg.