km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Lezárult a nyomozás a Váci Mihály utcai dohánybolt rablásának ügyében

Lezárult a nyomozás a Váci Mihály utcai dohánybolt rablásának ügyében

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát, olvasható a közleményükben.

 

Ahogy azt mi is megírtuk, egy férfi 2020. május 24-én, éjfél után bement a szombathelyi Váci Mihály utcai Nemzeti Dohányboltba, ahol az eladót – a nála lévő fegyverrel, vagy annak utánzatával fenyegetve – a bevétel átadására kényszerítette. A kassza tartalmát az eladó átadta, majd az így megszerzett pénzzel a férfi gyalogosan elmenekült a helyszínről.


Mint írják, a Vas megyei rendőrök széleskörű nyomozást folytattak, amelynek során szorosan együttműködtek az osztrák hatóságokkal is. Az együttműködés eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. 


A személyt a Burgenlandi Tartományi Rendőr-igazgatóság hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt már korábban őrizetbe vette. A nyomozók nemzetközi jogsegély keretén belül 2020. szeptember 24-én a 36 éves Vas megyei férfit gyanúsítottként kihallgatták, melynek során a bűncselekmény elkövetését beismerte.


Az eljárás folyamán beszerzett információk, videófelvételek alapján a rendőrök megállapították, hogy a férfi a cselekményét egy 31 éves Vas megyei nővel együtt követte el. A nyomozók a nőt 2020. október 16-án gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.  


A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya mindkét személlyel szemben fegyveresen elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.


A nyomozás során beszerzett információk alapján a rendőrök megállapították, hogy a rablást elkövető férfi 2020. május 16-án, Szombathelyen, a Hollán Ernő utcában ellopta egy helyi hölgy táskáját, a benne lévő iratokkal, készpénzzel és mobiltelefonnal. A 36 éves férfit lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A bűncselekményeket elkövető férfi 2020 decemberében meghalt, így a vele szemben folytatott eljárások, az elkövető halála miatt megszüntetésre kerültek.


A 31 éves nővel szemben folytatott nyomozást a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte, a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Vas Megyei Főügyészségnek megküldte.

 

Fotó: police.hu
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.
legfrissebbek
A melegben végzett munka veszélyeire figyelni kell
A következő napokban várható hőhullám miatt több oldalas, a melegben betartandó munkavédelmi szabályokat ismertető tájékoztatót tett közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya a minisztérium honlapján.
230 településen gyérítik a szúnyogokat a héten, Vas megyében egy helyen sem
A héten tizenhárom vármegye 230 településén, hatvanezer hektáron gyérítik a szúnyogokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.
Foci Eb 2024: Románia-Ukrajna 3-0
A román válogatott 3-0-ra legyőzte az ukrán csapatot hétfőn a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első mérkőzésén.
Zsúfolásig megtelt a szurkolói sátor a Sportház előtt
Zsúfolásig megtelt az Agora és a TDK által közösen kialakított szurkolói zóna szombaton a Sportház előtti téren. 15 órakor első Európa-bajnoki mérkőzését játszotta a magyar labdarúgó válogatott a németországi tornán. A szurkolói házban a drukkerek óriáskivetítőn követhették a Svájc elleni találkozót, amely 3-1-es vereséggel ért véget.
ÖkoPlusz Fesztivál a környezettudatosság jegyében
Nyolc helyszínen közel 100 programmal várta a látogatókat az ÖkoPlusz Fesztivál pénteken és szombaton a Kámoni Arborétumban. A természetközeli rendezvényt immár harmadszor szervezte meg a H+ Média és Kulturális Egyesület a környezettudatosság, az ismeretterjesztés és a szórakoztatás jegyében, minden korosztály számára.