km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Lezárult a nyomozás a Váci Mihály utcai dohánybolt rablásának ügyében

Lezárult a nyomozás a Váci Mihály utcai dohánybolt rablásának ügyében

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát, olvasható a közleményükben.

 

Ahogy azt mi is megírtuk, egy férfi 2020. május 24-én, éjfél után bement a szombathelyi Váci Mihály utcai Nemzeti Dohányboltba, ahol az eladót – a nála lévő fegyverrel, vagy annak utánzatával fenyegetve – a bevétel átadására kényszerítette. A kassza tartalmát az eladó átadta, majd az így megszerzett pénzzel a férfi gyalogosan elmenekült a helyszínről.


Mint írják, a Vas megyei rendőrök széleskörű nyomozást folytattak, amelynek során szorosan együttműködtek az osztrák hatóságokkal is. Az együttműködés eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. 


A személyt a Burgenlandi Tartományi Rendőr-igazgatóság hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt már korábban őrizetbe vette. A nyomozók nemzetközi jogsegély keretén belül 2020. szeptember 24-én a 36 éves Vas megyei férfit gyanúsítottként kihallgatták, melynek során a bűncselekmény elkövetését beismerte.


Az eljárás folyamán beszerzett információk, videófelvételek alapján a rendőrök megállapították, hogy a férfi a cselekményét egy 31 éves Vas megyei nővel együtt követte el. A nyomozók a nőt 2020. október 16-án gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.  


A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya mindkét személlyel szemben fegyveresen elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.


A nyomozás során beszerzett információk alapján a rendőrök megállapították, hogy a rablást elkövető férfi 2020. május 16-án, Szombathelyen, a Hollán Ernő utcában ellopta egy helyi hölgy táskáját, a benne lévő iratokkal, készpénzzel és mobiltelefonnal. A 36 éves férfit lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A bűncselekményeket elkövető férfi 2020 decemberében meghalt, így a vele szemben folytatott eljárások, az elkövető halála miatt megszüntetésre kerültek.


A 31 éves nővel szemben folytatott nyomozást a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte, a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Vas Megyei Főügyészségnek megküldte.

 

Fotó: police.hu
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.