km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Lezárják a Károly Róbert utcát

Lezárják a Károly Róbert utcát

Mint arról korábban beszámoltunk: megkezdődött a Károly Róbert utca teljes felújítása. A munkálatok részleteiről Németh Ákos (Éljen Szombathely!) tanácsnok, a körzet képviselője adott tájékoztatást.

Az aszfaltmarási munkálatok is megkezdődnek, ezekkel várhatóan a héten végeznek majd a szakemberek. Ezt követően állnak neki az útalap helyreállításának.

- Október 9-én, tehát jövő hétfőn teljesen lezárják a Károly Róbert utcát, hiszen a felújítás megfelelő minőségű elvégzéséhez az út alapját is fel kell újítani, hogy a beszakadt részeket is helyreállítsák. A lezárás előreláthatólag két hétig tart majd. Ezalatt sem parkolni, sem keresztülhaladni nem lehet majd az útszakaszon, valamint a tömegközlekedés is alternatív útvonalakon és ideiglenes megállókkal használható – fogalmazott a körzet képviselője, aki hozzátette: a Blaguss szeptember 18-ától életbe lépett menetrendváltozásairól az interneten is  tudnak tájékozódni a közlekedők a https://blaguss-szombathely.hu/forgalmi-valtozas-karoly-robert-utca/ oldalon.

A parkolási nehézségek enyhítésére ideiglenes parkolókat is kijelöltek: a Szent Gellért utca 62-64. mögött, valamint a Jászai Mari utcai Szolgáltatóház melletti füves területen. Ezek használatára biztatja és kéri a körzet lakosságát Németh Ákos.

Fotó: Lutor Kata

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Közel 30 millió forintot sikkasztott egy vasi cég volt ügyvezetője
A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt halmazati büntetésül 1 év 4 hónap - végrehajtandó - börtönre, 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit. Eltiltotta továbbá 3 évre a gazdasági társaságok vezető tisztségviselői tevékenységének ellátásától. Kötelezte a vádlottat a sértett javára 28.824.786 forint kártérítés, valamint az állam javára 577.899 forint bűnügyi költség megfizetésére.
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.
Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén
Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Futsal: nyolcgólos Haladás-döntetlen Nyíregyházán
A hazaiak a 36. percben még két találattal vezettek, ekkor azonban jött Vas Ádám, aki kétszer is beköszönt és kialakította a 4-4-es végeredményt.