km/óra
  2020.10.25., vasárnap  •  Blanka, Bianka napja
Levegőbe repült a Lexus, Seat-roncs állt a belső sávban az M86-oson

Levegőbe repült a Lexus, Seat-roncs állt a belső sávban az M86-oson

Súlyosan sérült fiát hátrahagyva rohant az apa, hogy mentse a családja életét, miután kimászott az M86-os autóúton a pályán keresztbe álló, tetőre borult Lexus roncsából. A sofőr a belső sávban találta magát szembe egy Seat roncsával, és a kerülési manőver után az autó a levegőbe repült.

 

Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt az M86-os autóúton, Vép közelében, hajnali 1 óra körül, írja a 112press. Győr felé tartott egy magyar rendszámú Seat személyautó, amely feltehetőleg a sofőr fáradtsága miatt a jobb oldali padkára futott, és szalagkorlátnak ütközött, majd a pályára visszatérve áttért a belső sávba, majd ismét szalagkorlátnak ütközött, és megpördülve, a menetiránnyal szemben állt meg.


A Seatból kirepült az akkumulátor, lámpái kitörtek, így a jármű világítás és visszacsillanó felületek nélkül állt az éjszakai sötétben a belső sávban. Az autót vezető fiatal nő kikászálódott a totálkáros roncsból, és karjaival a feje fölött integetve megpróbálta megállítani az érkező járműveket, de elmondása szerint 5-6 autó is elhajtott mellette. A nő telefonon sem tudott segítséget kérni, mert az ütközéskor a készülék elrepült, és a teljes sötétben nem találta meg.


Egy járművezető végre megállt, a jobb oldali padkára húzódva, a Seat sofőrje pedig odasietett hozzá. Az idegességtől hirtelen a megállított autó vezetője sem tudta, mit kell hívni. És ekkor érkezett a szlovák rendszámú Lexus. A következő pillanatokat a Seat vezetője úgy jellemezte, mintha a Cobra-11 képsorait látta volna. 

 

Levegőbe repült a Lexus

 

A Lexust vezető férfi feltehetőleg az út szélére húzódott autót látva besorolt a belső sávba, ahol szembetalálta magát a Seat sötét roncsával. A férfi az utolsó pillanatban rántotta félre a kormányt, éppen csak elkerülve az ütközést. A hirtelen irányváltástól – és feltehetőleg a Seatból kifolyt olaj miatt is – a sofőr elvesztette az irányítást a járműve felett, a jobbra kitérő, majd ismét balra sodródó Lexus a középső szalagkorlátnak ütközött, a tetejére fordulva csúszott rajta, majd a levegőbe repült, és ismét megpördülve a tetején ért földet.


A Lexus sofőrje a 112Press-nek elmondta, hogy azonnal tudta, hogy nagyon nagy bajban vannak, mivel a sötét autó keresztben állt az autóúton, elfoglalva mindkét sávot. Az autóban rajta kívül a felesége és két gyermeke utazott. Horvátországi nyaralásból tartottak hazafelé. A borulás után kiderült, hogy mindenki életben van, de a fia nagyon súlyosan megsérült. A vérző fejű férfi kimászott a roncsból, az ajtóból kikapta a fényvisszaverő mellényt, és sérült családtagjait hátrahagyva rohanni kezdett Szombathely felé, hogy megállítsa a Lexus felé tartó járműveket. Ez sikerült is, így újabb súlyos és valószínűleg már halálos kimenetelű balesetet előzött meg az édesapa. A balesetet szenvedettek közül mindenki használta a biztonsági övét. A Seat vezetője nem sérült meg. A Lexusban utazó egyik gyermek súlyos végtagsérülést szenvedett, édesanyja pedig 20 perccel a baleset után lett rosszul, őt csigolyasérülés gyanújával szállították kórházba a mentők. Az M86-os autóút Budapest felé tartó oldalát Szombathely és Vép között lezárták. A Magyar Közút munkatársainak 300 méteren kellett letakarítaniuk a törmeléket, a kifolyt olajat és hűtővizet. Mindkét autó egy-egy kereke kiszakadt, és a több helyen megrongálódott a szalagkorlát is. Alkatrészek repültek a Szombathely felé vezető oldalra is.


Fotó: Tánczos Mihály/112press
 

Savaria Fórum 29. évfolyam különszám - 2020.10.23.
Savaria Fórum 29. évfolyam különszám - 2020.10.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gazdátlan betegek, ellátási zavarok várhatók
Elfogadhatatlan az orvosok és egészségügyi dolgozók számára a jogviszonyról szóló törvény. A kivezénylés, a választási kötelezettség állami- és magánellátás között lehetetlen helyzetbe hozza az orvosokat, a szakdolgozók jelentős részét, és ez által a betegeket is. Megkérdeztük egy orvos véleményét a témáról, aki negyven éve praktizál egy nyugat-magyarországi kórházban.
Egy halott a gyöngyösfalui kalandparkban, kidőlt fa rántotta el a drótkötélpályát
A 112press információi szerint egy ember meghalt, egy pedig megsérült, amikor kidőlt egy fa a Vas megyei Gyöngyösfalu kalandparkjában.
Operatív törzs: korlátozás nélkül lehet menni vásárolni Ausztriába, hazatérés után azonban karantén jár
Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdán online sajtótájékoztatón.
Az orvosok többlépcsős béremeléséről döntött a parlament
Az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremeléséről döntött kedden az Országgyűlés.
Megduplázzák az orvosok bérét, kivezetik a hálapénzt
Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született.
legfrissebbek
Új tulajdonosa van Savaria Szállónak: kilenc hónap után kifizette az ajánlattevő a 470 milliós vételárat
Kicsengette Krosnow Property Kft. a Nagyszálló vételárát, a cég tulajdonjogát be is jegyezték: ezzel előrelépés megtörtént az ikonikus, de nagyon rossz állapotban lévő szálloda régóta húzódó ügyében. A dolognak azért van pár szépséghibája, egyebek mellett az, hogy a várossal hónapokig nem állt szóba a felszámoló. 
Ipkovich György: amikor egyszemélyes volt a frakció
Önkormányzati képviselő, egyszemélyes frakció, polgármester, országgyűlési képviselő, bizottsági elnök – dr. Ipkovich György az elmúlt harmincból huszonnyolc éven át dolgozott közvetlenül a szombathelyiek érdekében.
A csereként beállt Tóth Barna szállította a Haladás győzelmét Kazincbarcikán
A vendégek fölénye és a rengeteg próbálkozás a 88. percben érett góllá, a hajrában pedig már nem volt válasza a Kazincbarcikának.
Súlyosan megsérült a Kawasaki motorral árokba sodródó motoros Zsédenynél
A 84-es főúton, Zsédeny és Hegyfalu között történt a baleset. A motoros férfiért mentőhelikopter érkezett.
Bérgyilkos végzett az orosz Forma 1-es pilóta apjával
Bérgyilkos orvlövész végzett szombaton Alekszandr Petrov vállalkozóval, a viborgi járási képviselőtestület tagjával, Vitalij Petrov első orosz Forma 1-es pilóta apjával.