km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Letartóztattak két férfit, akik közel 30 millió forint kárt okoztak egy zalaegerszegi férfinak

Letartóztattak két férfit, akik közel 30 millió forint kárt okoztak egy zalaegerszegi férfinak

Megszerezték a bankkártyaadatait.

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt indítványozta a Zalaegerszegi Járási Ügyészség két férfi letartóztatását, akik a gyanú szerint egy olyan bűnelkövetői csoporthoz tartoznak, akik adathalász módszerrel szerezték meg egy zalaegerszegi férfi bankkártyaadatait és közel 30 millió forint kárt okoztak.

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája 2024. március 1. napján 30 napra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása miatt, illetve más, újabb bűncselekmény elkövetésének veszélyére tekintettel.

A gyanúsítottak és a védőik fellebbeztek, így a végzés nem jogerős – írja közleményében a Zalaegerszegi Törvényszék.

 

Fotó: Pixabay

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.