km/óra
  2020.09.20., vasárnap  •  Friderika napja
Lejtmenetben a Haladás: elvitte a három pontot a Rohonci útról a Gyirmót

Lejtmenetben a Haladás: elvitte a három pontot a Rohonci útról a Gyirmót

Egy hónap után lépett pályára hazai pályán a bajnokságban a Haladás együttese. Desits Szilárdék a 20. fordulóban a Gyirmót együttesét fogadták. A hétközi Budafok elleni kupasiker után a bajnokságban is ráfért volna a győzelem a zöld-fehérekre, de ez ezúttal sikerült. A vendégek Szarka Ákos első félidei góljával elvitték a három pontot a Rohonci útról. 

Szombathelyi Haladás – Gyirmót FC Győr 0-1 (0-1)
Merkantil Bank Liga 20. forduló
Gólszerző:
Szarka 38.

Szombathelyi Haladás: Gyurján, - Tóth D. (Novák 72.), Jancsó, Habovda, Németh Milán, Holdampf, Kiss, Szekér, Tóth-Gábor (Szalay 66.), Medgyes, Gaál (Doktorics 77.)

Gyirmót FC Győr: Rusák - Nagy, Széles, Heffler (Herjeczki 79.), Szarka, Vass, Hudák, Zeke, Villám, Vogyicska (Lázár, 93.), Májer (Mayer 90.)


A mérkőzés nem kezdődött túl nagy iramban, főként a mezőnyben folyt a játék, egyik csapat sem tudott igazán veszélyes helyzeteket kialakítani az ellenfél kapuja előtt. Valamivel többet birtokolták a vendégek a labdát, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A kezdeti óvatosabb játék után jöttek az első lehetőségek. Először Szekér Ádám vehette célba a kaput jó 20 méterről, majd egy vendég támadás fejeződött be veszélyesnek ígérkező fejessel, de elszállt Gyurján kapuja felett.


A 19. percben ismét a Haladás veszélyeztetett, Habovda beadására érkezett veszélyesen Medgyes, de nem tudta már irányítani a labdát, így kapu mellé fejelt. A 22. percben ismét egy fejesnek köszönhetően alakult ki veszély, de most a másik kapu előtt: egy jobb oldali beadást követően Szarka bólintott nem sokkal a bal alsó sarok mellé. A szombathelyi csapat főként a jobb oldala volt aktív, Tóth-Gábor Kristóf és Habovda révén többször is sikerült a gyirmótiak védelme mögé kerülni. A 33. percben ismét a hazai kapu forgott veszélyben, de Heffler Norbert közeli lövését bravúrral védte Gyurján.


A 38.percben megszületett a mérkőzés első gólja, stílszerűen egy fejes után: Heffler beadása után Szarka ezúttal nem hibázott, így megszerezte a vezetést a Gyirmót együttese. A félidő vége előtt könnyen egyenlíthetett volna a Haladás: Németh Milán próbálkozott veszélyesen távolról, nem sokkal kerülte el a lövése a kaput, így maradt a szünetben a 0-1-es vendég vezetés.
 

A második félidő hazai helyzettel indult: a jobbról belőtt labdát Gaál perdítette kapura, de Rusák nagy bravúrral kitornászta a bal alsó sarokból. A következő percekben is támadásban maradt Desits Szilárd csapata, többször is sikerült megbontani a gyirmóti védelem bal oldalát, de a középre lőtt labdáknál rendre sikerült tisztázni a belső védőknek.


A 66. percben talán a mérkőzés legnagyobb helyzete maradt ki: Májer Milán lőtt 5 méterről centikkel a bal kapufa mellé. Ugyanebben a percben Desits Szilárd kihasználta első cserelehetőségét és Tóth-Gábor Kristóf helyére érkezett a hétközi kupamérkőzést a hajrában eldöntő Szalay Szabolcs a pályára. Pár perccel később ismét változtatott a hazai csapat és Novák Csanád szállt be Tóth Dávid helyére. ami egyben azt is jelentette, hogy Holdampf lépett vissza a védelem tengelyébe, Németh Milán pedig a bal oldalon folytatta Tóth Dávid helyén. Az egyenlítés reményében a 77. percben utolsó cserelehetőségét is kihasználta a vasi együttes, Gaál helyére érkezett 18-assal Doktorics.


Ezekben a percekben a Haladás mindent egy lapra feltéve rohamozott, a vendégek pedig megpróbáltak veszélyes ellentámadásokat vezetni és bebiztosítani a győzelmüket.  Az utolsó percek az időhúzó gyirmóti cseréket leszámítva eseménytelenül teltek, nem sikerült kicsikarni a döntetlent a hazai együttesnek, így a végeredmény 0-1 lett a vendégeknek. A Haladás továbbra is gödörben, a bajnokságban a Vác elleni hazai győzelem óta nem sikerült nyerni, így továbbra is kieső 18, helyen áll a csapat a bajnokságban. 


A szombathelyiek az év utolsó mérkőzésén Siófokon lépnek pályára december 15-én délután egy órakor. 

 

Desits Szilárd:
- Azt kell mondjam, hogy egy góllal jobb volt az ellenfél, még akkor is, ha ezt az egy gólt találták.  A csapat mindent megtett, hogy egy pontot legalább itthon tartsunk, de ebben a mérkőzésben sajnos ennyi volt most. Ez a gárda és játékosállomány nem arra hivatott, hogy 15 ponttal a tabella 18. helyén álljon, de azok a csapatok, akik ellen játszunk, be kell látni, hogy előrébb járnak nálunk, sokkal régebb óta dolgoznak együtt, sokkal összeszokottabbak. Eddig is megtettünk mindent és ezután is meg fogunk mindent tenni, hogy ez a helyzet, amiben most van a csapat változzon és más hangulat uralkodjon a csapatnál és a szurkolóknál egyaránt. 
 

Csertői Aurél: 
- Úgy érzem, hogy végig kontrolláltuk a mérkőzést, helyenként jól is játszottunk. Reális a győzelem annak ellenére, hogy az nem volt bent a mérkőzésben, hogy több gólos sikert arassunk. Hosszú és rossz sorozat után érkeztünk ide Szombathelyre, és örülök, hogy ezt sikerült megszakítani. Ami a Haladás csapatát illeti, nagyon sajnálom a klubot, nem méltó az, amilyen helyzetben most vannak. A továbbiakban sok sikert kívánok nekik, és nagyon remélem, hogy látjuk még őket az NBI-ben. 

 

Szöveg: Malomsoki Cintia

Borítókép: Desits Szilárd, a Haladás edzője Fotó: Nagy Jácint 

Savaria Fórum 29. évfolyam 33. szám - 2020.09.11.
Savaria Fórum 29. évfolyam 33. szám - 2020.09.11.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megszüntetik az Ausztriába ingázók 30 kilométeres és 24 órás korlátozását
Az osztrák belügyminisztérium tájékoztatása szerint Magyarország megszünteti az Ausztriába ingázók 30 kilométeres és 24 órás korlátozását. A hír péntek délelőtt az osztrák Belügyminisztérium honlapján jelent meg.
Határzárás: hétfőn lesz hivatalos bejelentés arról, milyen szabályok vonatkoznak az Ausztriába ingázó magyar munkavállalókra (Frissítés: megjelent a rendelet)
A szeptember 1-re tervezett magyar határzárról közölt cikket a kurier.at. Az Ausztriában dolgozó magyar ingázók ügyében már történt egyeztetés, hivatalos bejelentés hétfőn várható.
Gulyás Gergely: szeptember 1-től zárjuk a határokat
A koronavírusjárvány-helyzet alakulása miatt a járvány első hulláma idején alkalmazott határvédelmi szabályokhoz való visszatérésről döntött a kormány - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Ausztriai magyar ingázók: órákkal a határzárás előtt még nagy a bizonytalanság
Csak találgatni tudnak az Ausztriába ingázó magyar munkavállalók, hogy a szeptember 1-én életbe lépő, a határzárról szóló kormányrendelet intézkedései nyomán mi vár rájuk. 
Orbán Viktor: szigorú határvédelmi intézkedéseket rendeltünk el
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése után Facebook-videójában.
legfrissebbek
Közel állt a bravúrhoz, de a végére elfogyott az SZKKA a DVSC otthonában
Sokáig úgy tűnt, hogy a szombathelyiek borsot törnek a DVSC orra alá, az utolsó tíz percben azonban a maga javára fordította a mérkőzést a hazai csapat és 32-24 arányban győzni tudott.
Együtt tisztították meg a környezetet a herényi városrészen
Ma folytatódott a "Vigyázzunk Együtt Szombathelyre!" program: az önkéntesek Herény és Kámon városrészek zöldterületén, a Béke tér és Nefelejcs utcák közötti szakaszt tisztították meg.
Körforgalomból kihajtó Skoda csapódott villanyoszlopnak Körmendnél
A 8-as és 86-os főút körforgalmánál történt a baleset, azt autó vezetője megsérült.
Országos tisztifőorvos: most a fiatal korosztályt érinti elsősorban a járvány
A koronavírus-járvány első hulláma elsősorban az idősebbeket érintette, most viszont a 20-29 éves korosztályból kerül ki a legtöbb pozitív eset - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.
Oszlopnak ütközött egy autó Körmenden, a 8-as és a 86-os főutak körforgalmánál