km/óra
  2020.10.23., péntek  •  Gyöngyi napja
Lejtmenetben a Haladás: elvitte a három pontot a Rohonci útról a Gyirmót

Lejtmenetben a Haladás: elvitte a három pontot a Rohonci útról a Gyirmót

Egy hónap után lépett pályára hazai pályán a bajnokságban a Haladás együttese. Desits Szilárdék a 20. fordulóban a Gyirmót együttesét fogadták. A hétközi Budafok elleni kupasiker után a bajnokságban is ráfért volna a győzelem a zöld-fehérekre, de ez ezúttal sikerült. A vendégek Szarka Ákos első félidei góljával elvitték a három pontot a Rohonci útról. 

Szombathelyi Haladás – Gyirmót FC Győr 0-1 (0-1)
Merkantil Bank Liga 20. forduló
Gólszerző:
Szarka 38.

Szombathelyi Haladás: Gyurján, - Tóth D. (Novák 72.), Jancsó, Habovda, Németh Milán, Holdampf, Kiss, Szekér, Tóth-Gábor (Szalay 66.), Medgyes, Gaál (Doktorics 77.)

Gyirmót FC Győr: Rusák - Nagy, Széles, Heffler (Herjeczki 79.), Szarka, Vass, Hudák, Zeke, Villám, Vogyicska (Lázár, 93.), Májer (Mayer 90.)


A mérkőzés nem kezdődött túl nagy iramban, főként a mezőnyben folyt a játék, egyik csapat sem tudott igazán veszélyes helyzeteket kialakítani az ellenfél kapuja előtt. Valamivel többet birtokolták a vendégek a labdát, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A kezdeti óvatosabb játék után jöttek az első lehetőségek. Először Szekér Ádám vehette célba a kaput jó 20 méterről, majd egy vendég támadás fejeződött be veszélyesnek ígérkező fejessel, de elszállt Gyurján kapuja felett.


A 19. percben ismét a Haladás veszélyeztetett, Habovda beadására érkezett veszélyesen Medgyes, de nem tudta már irányítani a labdát, így kapu mellé fejelt. A 22. percben ismét egy fejesnek köszönhetően alakult ki veszély, de most a másik kapu előtt: egy jobb oldali beadást követően Szarka bólintott nem sokkal a bal alsó sarok mellé. A szombathelyi csapat főként a jobb oldala volt aktív, Tóth-Gábor Kristóf és Habovda révén többször is sikerült a gyirmótiak védelme mögé kerülni. A 33. percben ismét a hazai kapu forgott veszélyben, de Heffler Norbert közeli lövését bravúrral védte Gyurján.


A 38.percben megszületett a mérkőzés első gólja, stílszerűen egy fejes után: Heffler beadása után Szarka ezúttal nem hibázott, így megszerezte a vezetést a Gyirmót együttese. A félidő vége előtt könnyen egyenlíthetett volna a Haladás: Németh Milán próbálkozott veszélyesen távolról, nem sokkal kerülte el a lövése a kaput, így maradt a szünetben a 0-1-es vendég vezetés.
 

A második félidő hazai helyzettel indult: a jobbról belőtt labdát Gaál perdítette kapura, de Rusák nagy bravúrral kitornászta a bal alsó sarokból. A következő percekben is támadásban maradt Desits Szilárd csapata, többször is sikerült megbontani a gyirmóti védelem bal oldalát, de a középre lőtt labdáknál rendre sikerült tisztázni a belső védőknek.


A 66. percben talán a mérkőzés legnagyobb helyzete maradt ki: Májer Milán lőtt 5 méterről centikkel a bal kapufa mellé. Ugyanebben a percben Desits Szilárd kihasználta első cserelehetőségét és Tóth-Gábor Kristóf helyére érkezett a hétközi kupamérkőzést a hajrában eldöntő Szalay Szabolcs a pályára. Pár perccel később ismét változtatott a hazai csapat és Novák Csanád szállt be Tóth Dávid helyére. ami egyben azt is jelentette, hogy Holdampf lépett vissza a védelem tengelyébe, Németh Milán pedig a bal oldalon folytatta Tóth Dávid helyén. Az egyenlítés reményében a 77. percben utolsó cserelehetőségét is kihasználta a vasi együttes, Gaál helyére érkezett 18-assal Doktorics.


Ezekben a percekben a Haladás mindent egy lapra feltéve rohamozott, a vendégek pedig megpróbáltak veszélyes ellentámadásokat vezetni és bebiztosítani a győzelmüket.  Az utolsó percek az időhúzó gyirmóti cseréket leszámítva eseménytelenül teltek, nem sikerült kicsikarni a döntetlent a hazai együttesnek, így a végeredmény 0-1 lett a vendégeknek. A Haladás továbbra is gödörben, a bajnokságban a Vác elleni hazai győzelem óta nem sikerült nyerni, így továbbra is kieső 18, helyen áll a csapat a bajnokságban. 


A szombathelyiek az év utolsó mérkőzésén Siófokon lépnek pályára december 15-én délután egy órakor. 

 

Desits Szilárd:
- Azt kell mondjam, hogy egy góllal jobb volt az ellenfél, még akkor is, ha ezt az egy gólt találták.  A csapat mindent megtett, hogy egy pontot legalább itthon tartsunk, de ebben a mérkőzésben sajnos ennyi volt most. Ez a gárda és játékosállomány nem arra hivatott, hogy 15 ponttal a tabella 18. helyén álljon, de azok a csapatok, akik ellen játszunk, be kell látni, hogy előrébb járnak nálunk, sokkal régebb óta dolgoznak együtt, sokkal összeszokottabbak. Eddig is megtettünk mindent és ezután is meg fogunk mindent tenni, hogy ez a helyzet, amiben most van a csapat változzon és más hangulat uralkodjon a csapatnál és a szurkolóknál egyaránt. 
 

Csertői Aurél: 
- Úgy érzem, hogy végig kontrolláltuk a mérkőzést, helyenként jól is játszottunk. Reális a győzelem annak ellenére, hogy az nem volt bent a mérkőzésben, hogy több gólos sikert arassunk. Hosszú és rossz sorozat után érkeztünk ide Szombathelyre, és örülök, hogy ezt sikerült megszakítani. Ami a Haladás csapatát illeti, nagyon sajnálom a klubot, nem méltó az, amilyen helyzetben most vannak. A továbbiakban sok sikert kívánok nekik, és nagyon remélem, hogy látjuk még őket az NBI-ben. 

 

Szöveg: Malomsoki Cintia

Borítókép: Desits Szilárd, a Haladás edzője Fotó: Nagy Jácint 

Savaria Fórum 29. évfolyam különszám - 2020.10.23.
Savaria Fórum 29. évfolyam különszám - 2020.10.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gazdátlan betegek, ellátási zavarok várhatók
Elfogadhatatlan az orvosok és egészségügyi dolgozók számára a jogviszonyról szóló törvény. A kivezénylés, a választási kötelezettség állami- és magánellátás között lehetetlen helyzetbe hozza az orvosokat, a szakdolgozók jelentős részét, és ez által a betegeket is. Megkérdeztük egy orvos véleményét a témáról, aki negyven éve praktizál egy nyugat-magyarországi kórházban.
Egy halott a gyöngyösfalui kalandparkban, kidőlt fa rántotta el a drótkötélpályát
A 112press információi szerint egy ember meghalt, egy pedig megsérült, amikor kidőlt egy fa a Vas megyei Gyöngyösfalu kalandparkjában.
Operatív törzs: korlátozás nélkül lehet menni vásárolni Ausztriába, hazatérés után azonban karantén jár
Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdán online sajtótájékoztatón.
Az orvosok többlépcsős béremeléséről döntött a parlament
Az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremeléséről döntött kedden az Országgyűlés.
Megduplázzák az orvosok bérét, kivezetik a hálapénzt
Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született.
legfrissebbek
Lengyelországban szombattól tovább szigorítanak az intézkedéseken
Lengyelországban szombattól tovább szigorítanak a járványügyi intézkedéseken, bezárnak az éttermek, korlátozzák a kiskorúak kültéri mozgását, betiltják az öt személynél nagyobb gyülekezéseket.
Nem ússzák meg az éttermek és a vendéglátóhelyek
Úgynevezett ágazati vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal a hazai éttermek, kocsmák és egyéb vendéglátó-ipari egységek italbeszerzéseinek elemzésére.
Felborult egy gépkocsi a 87-es főúton, Kőszeg közelében
Fotókon az 1956-os forradalom szombathelyi eseményei
Az 1956. októberi szombathelyi eseményeket javarészt a szemtanúk elbeszéléséből ismerjük, de hiába kutatunk korabeli fotódokumentumok után. Ha készültek is fényképek, azok a mai napig családok asztalfiókjaiban lapulnak. A történtek hiteles felidézésében mindössze 5 ismert fotó lehet segítségünkre, amelyek ismeretlen készítőtől kerültek a Magyar Nemzeti Levéltár Vas Megyei Levéltárába.
Elindult a fűtési szezon, romlott a levegőminőség
Elkezdődött a fűtési szezon és ennek hatása megnőtt a légszennyezettség. Tíz településen kifogásolt a levegőminőség - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).