km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Lejtmenetben a Haladás: elvitte a három pontot a Rohonci útról a Gyirmót

Lejtmenetben a Haladás: elvitte a három pontot a Rohonci útról a Gyirmót

Egy hónap után lépett pályára hazai pályán a bajnokságban a Haladás együttese. Desits Szilárdék a 20. fordulóban a Gyirmót együttesét fogadták. A hétközi Budafok elleni kupasiker után a bajnokságban is ráfért volna a győzelem a zöld-fehérekre, de ez ezúttal sikerült. A vendégek Szarka Ákos első félidei góljával elvitték a három pontot a Rohonci útról. 

Szombathelyi Haladás – Gyirmót FC Győr 0-1 (0-1)
Merkantil Bank Liga 20. forduló
Gólszerző:
Szarka 38.

Szombathelyi Haladás: Gyurján, - Tóth D. (Novák 72.), Jancsó, Habovda, Németh Milán, Holdampf, Kiss, Szekér, Tóth-Gábor (Szalay 66.), Medgyes, Gaál (Doktorics 77.)

Gyirmót FC Győr: Rusák - Nagy, Széles, Heffler (Herjeczki 79.), Szarka, Vass, Hudák, Zeke, Villám, Vogyicska (Lázár, 93.), Májer (Mayer 90.)


A mérkőzés nem kezdődött túl nagy iramban, főként a mezőnyben folyt a játék, egyik csapat sem tudott igazán veszélyes helyzeteket kialakítani az ellenfél kapuja előtt. Valamivel többet birtokolták a vendégek a labdát, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A kezdeti óvatosabb játék után jöttek az első lehetőségek. Először Szekér Ádám vehette célba a kaput jó 20 méterről, majd egy vendég támadás fejeződött be veszélyesnek ígérkező fejessel, de elszállt Gyurján kapuja felett.


A 19. percben ismét a Haladás veszélyeztetett, Habovda beadására érkezett veszélyesen Medgyes, de nem tudta már irányítani a labdát, így kapu mellé fejelt. A 22. percben ismét egy fejesnek köszönhetően alakult ki veszély, de most a másik kapu előtt: egy jobb oldali beadást követően Szarka bólintott nem sokkal a bal alsó sarok mellé. A szombathelyi csapat főként a jobb oldala volt aktív, Tóth-Gábor Kristóf és Habovda révén többször is sikerült a gyirmótiak védelme mögé kerülni. A 33. percben ismét a hazai kapu forgott veszélyben, de Heffler Norbert közeli lövését bravúrral védte Gyurján.


A 38.percben megszületett a mérkőzés első gólja, stílszerűen egy fejes után: Heffler beadása után Szarka ezúttal nem hibázott, így megszerezte a vezetést a Gyirmót együttese. A félidő vége előtt könnyen egyenlíthetett volna a Haladás: Németh Milán próbálkozott veszélyesen távolról, nem sokkal kerülte el a lövése a kaput, így maradt a szünetben a 0-1-es vendég vezetés.
 

A második félidő hazai helyzettel indult: a jobbról belőtt labdát Gaál perdítette kapura, de Rusák nagy bravúrral kitornászta a bal alsó sarokból. A következő percekben is támadásban maradt Desits Szilárd csapata, többször is sikerült megbontani a gyirmóti védelem bal oldalát, de a középre lőtt labdáknál rendre sikerült tisztázni a belső védőknek.


A 66. percben talán a mérkőzés legnagyobb helyzete maradt ki: Májer Milán lőtt 5 méterről centikkel a bal kapufa mellé. Ugyanebben a percben Desits Szilárd kihasználta első cserelehetőségét és Tóth-Gábor Kristóf helyére érkezett a hétközi kupamérkőzést a hajrában eldöntő Szalay Szabolcs a pályára. Pár perccel később ismét változtatott a hazai csapat és Novák Csanád szállt be Tóth Dávid helyére. ami egyben azt is jelentette, hogy Holdampf lépett vissza a védelem tengelyébe, Németh Milán pedig a bal oldalon folytatta Tóth Dávid helyén. Az egyenlítés reményében a 77. percben utolsó cserelehetőségét is kihasználta a vasi együttes, Gaál helyére érkezett 18-assal Doktorics.


Ezekben a percekben a Haladás mindent egy lapra feltéve rohamozott, a vendégek pedig megpróbáltak veszélyes ellentámadásokat vezetni és bebiztosítani a győzelmüket.  Az utolsó percek az időhúzó gyirmóti cseréket leszámítva eseménytelenül teltek, nem sikerült kicsikarni a döntetlent a hazai együttesnek, így a végeredmény 0-1 lett a vendégeknek. A Haladás továbbra is gödörben, a bajnokságban a Vác elleni hazai győzelem óta nem sikerült nyerni, így továbbra is kieső 18, helyen áll a csapat a bajnokságban. 


A szombathelyiek az év utolsó mérkőzésén Siófokon lépnek pályára december 15-én délután egy órakor. 

 

Desits Szilárd:
- Azt kell mondjam, hogy egy góllal jobb volt az ellenfél, még akkor is, ha ezt az egy gólt találták.  A csapat mindent megtett, hogy egy pontot legalább itthon tartsunk, de ebben a mérkőzésben sajnos ennyi volt most. Ez a gárda és játékosállomány nem arra hivatott, hogy 15 ponttal a tabella 18. helyén álljon, de azok a csapatok, akik ellen játszunk, be kell látni, hogy előrébb járnak nálunk, sokkal régebb óta dolgoznak együtt, sokkal összeszokottabbak. Eddig is megtettünk mindent és ezután is meg fogunk mindent tenni, hogy ez a helyzet, amiben most van a csapat változzon és más hangulat uralkodjon a csapatnál és a szurkolóknál egyaránt. 
 

Csertői Aurél: 
- Úgy érzem, hogy végig kontrolláltuk a mérkőzést, helyenként jól is játszottunk. Reális a győzelem annak ellenére, hogy az nem volt bent a mérkőzésben, hogy több gólos sikert arassunk. Hosszú és rossz sorozat után érkeztünk ide Szombathelyre, és örülök, hogy ezt sikerült megszakítani. Ami a Haladás csapatát illeti, nagyon sajnálom a klubot, nem méltó az, amilyen helyzetben most vannak. A továbbiakban sok sikert kívánok nekik, és nagyon remélem, hogy látjuk még őket az NBI-ben. 

 

Szöveg: Malomsoki Cintia

Borítókép: Desits Szilárd, a Haladás edzője Fotó: Nagy Jácint 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.