km/óra
  2021.09.21., kedd  •  Máté, Mirella napja
Legyőzte a Szedeákot a Falco és előnybe került az elődöntőben

Legyőzte a Szedeákot a Falco és előnybe került az elődöntőben

A szombathelyiek immár szurkolóik előtt léphettek pályára és harcolhatták ki a nagyon fontos győzelmet a fináléba jutás szempontjából.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I, ELŐDÖNTÖ 1. MÉRKŐZÉS

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY - NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK 109-81 (28-19, 25-24, 34-22, 22-16)

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson 19/15, Váradi 13/3, Benke 16/6, Bruinsma 12/3, Keller 6. Cserék: Barac 16, Kovács B. -, Dancsecs -, Perl 25/3, Doktor 2

Edző: Gasper Okorn

Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 1, Govens 28/12,Brown 4, Dzseletovics 10/6, Dickey 17. Cserék: Olasz -, Bognár 16/6, Mayer -, Keller I. 2, Kerpel-Fronius B. 3/3

Edző: Srecko Sekulovic

 

A Körmend elleni 3-0-ás győzelem után a Szeged elleni elődöntő párharc első mérkőzésével folytatódott a bajnokság a Falco számára. Örömteli hír volt a szombathelyieknek, hogy a szurkolók az előírások betartásával visszatérhettek a csarnokba és a helyszínen buzdíthatták a csapatot. Kevésbé volt jó hír viszont, hogy DeQuon Lake térdsérülése miatt operáción esett át, így rá Gasper Okorn már nem számíthat a hátralévő mérkőzéseken.

 

Bruinsma pontjaival kezdődött a mérkőzés, amit hosszú idő után nézők előtt játszottak a csapatok. Dickey szerezte a vendégek első pontjait, majd Brown duplájával a vezetést is átvették. Benke dobott be két büntetőt, Bruinsma pedig távolról célzott pontosan. Dickey és Govens volt eredményes a másik oldalon. Jó mérkőzés volt, kevés védekezéssel. Remek kosarak születtek mindkét oldalon, Dickey remek tempója és Anderson triplája is szépre sikeredett. A hetedik percben a Falco 17-11-re meglépett, Szrecsko Szekulovics azonnal időt kért. A Szeged azonban továbbra is sokat hibázott, a szombathelyiek pedig elkapták a fonalat. Folyamatosan nyílt az olló. Govens egy triplával vitte közelebb csapatát, de a negyed hajrája ismét a hazaiaké volt. Barac zsákolásánál az egész publikum talpon volt. A játékrész Váradi triplájával zárult, 18-29-re vezetett ezzel a Falco.

 

Szegedi kosárral és meglehetősen feszült hangulatban kezdődött a második negyed. Bognár duplájával zárkóztak tovább a vendégek, Keller Iván kosara után pedig már csak három volt közte. Ez követően Váradi büntetőzött jól, minden labdáért nagy küzdelem folyt, érezhető volt a tét a csapatok játékán. Bognár és Barac is betalált, maradt az ötpontos különbség. A negyed közepét megnyomták a hazaiak, Váradi és Anderson kosaraival szereztek megnyugtató előnyt. Dzeletovics, Bognár és Govens is triplát dobott, de Barac és Váradi duplával, Perl pedig hármassal válaszolt rá. A Szeged rengeteg energiát mozgósított, hogy ne szakadjon le a hazaiktól, akik azonban végig lépéselőnyben tudtak maradni. Az utolsó perc egyértelműen a vasiaké volt. Anderson triplát dobott, Perl duplát, majd a büntetőt is bedobta a magyar válogatott kíválósága. A tízet Barac büntetői tették közé, a nagyszünetben 53-43 állt az eredményjelzőn.

 

Benke-triplával indult a harmadik etap, majd Dickey tudott rá két ponttal felelni. Egy gyönyörű Keller-Benke összjáték után utóbbi hozott össze egy 2+1-es akciót, ezzel pedig tovább nőtt az amúgy sem kicsi hazai előny. A vendégek ezt követően egy hármassal próbáltak kapaszkodni és meccsben maradni, ám Keller ezt másképp gondolta és ő is kintről villantotta meg klasszisát. 61-50-nél a csapatkapitány, Váradi köszönt be, a kékmezesek viszont nem tudták kosárral befejezni a támadást. Nem úgy a következőt, amikor is triplát dobtak, örülni azonban nem örülhettek sokáig, mert ismét Váradi Benedek jelentkezett egy szép betöréssel. A Falco tartotta a nagyjából tíz pont körül különbséget, a Szedeák egy-egy fellángolástól eltekintve nem igazán tudott nehéz pillanatokat okozni a szombathelyieknek. Hogy milyen szépen kosárlabdáztak a vasiak, azt Anderson végletekig kijátszott triplája is bizonyította, amivel tizenhárom pontosra nőtt a hazai előny. Dickey szinte a kihagyhatatlant hagyta ki, Perl viszont faultos kosarat szerzett - igaz, a büntető kimaradt utána - . A magyar válogatott klasszisának újabb duplájával nyílt tovább az olló, 77-61-nél már közelített a húsz ponthoz a két csapat közti különbség. Keller triplája után Benke szerzett könnyű kosarat, egyre inkább úgy tűnt, hogy innen már nincs visszaút a szegediek számára. Anderson hármasa után huszonkét pont volt a differencia, ez pedig a negyed végéig így is maradt, 87-65-ös állással várták a záró felvonást a felek.

 

Vendég dupla, hazai tripla - így kezdődött az utolsó tíz perc. Srecko Sekulovic együttese mindent egy lapra feltéve próbálkozott, hogy a sírból visszahozza a mérkőzést, ebben azonban bőven benne voltak a hibák, a rendkívül sok pontatlanság, ezt pedig ki is tudták használni a sárga-feketék. Perl a tőle megszokott hatékonysággal dobálta a középtávolikat, 94-69-nél már huszonöt volt közte. Öt perccel a találkozó vége előtt még az is belefért, hogy Keller büntetőket hibázzon, a győzelem így sem forgott veszélyben. A Szeged egyre inkább kapkodott, siettette a támadásokat, a céljuk már csak az lehetett, hogy minél szorosabbá tegyék a végjátékot. Anderson triplájával lépték át a százas határt a szombathelyiek, két perccel a vége előtt 101-78 állt az eredményjelző táblán. A hajrára maradtak még azért szép kosarak mindkét oldalon, a lényegi kérdések azonban már korábban eldőltek, a Falc o 109-81 arányban nagyon magabiztosan tudott nyerni az elődöntő párharc első mérkőzésén.

 

A folytatás kedden, 18 órűától Szegeden.

 

Fotó: Nagy Jácint

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lecsapnak az oladi autórongálókra
A rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrök már a kezükbe vették az oladi városrészen elterjedt autórongálások ügyének megoldását.
Dr. Vincze Magdolna szombathelyi gyermekorvos szerint: "Ritka, hogy ilyen sokan betegednek meg"
Jellemzően 4-8 gyerek hiányzik most az óvodás csoportokból és az iskolai osztályokból felsőlégúti megbetegedések miatt Szombathelyen.
Január elsejéig hosszabbítanák meg a veszélyhelyzetet
A kormány a delta-mutáns terjedése miatt tesz a hosszabbításra javaslatot a parlamentnek.
122 osztály került karanténba Bécsben a tanév első hetében
A 2021/22-es tanév első hetében 270 tanuló és 39 pedagógus koronavírus-tesztje lett pozitív Bécs iskoláiban. Így 122 intézményben került legalább egy osztály karanténba. Christoph Wiederkehr oktatási tanáncsnok szerint minden a várakozások szerint alakul, olvasható az orf.at-n.
Ausztriában emelkedik a koronavírus-fertőzés miatt kórházban ápoltak száma
Ausztriában a napi új koronavírusos megbetegedések számának emelkedése - késleltetve ugyan, de - magával hozta a kórházban ápoltak és az intenzív kezelésre szorulók számának növekedését is - derül ki az egészségügyi hatóságok legfrissebb, hétfőn nyilvánosságra hozott adataiból.
legfrissebbek
NKK: növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja
Lassan, de továbbra is növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve hétfőn a honlapján.
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Futsal: remek mérkőzésen vette el a DEAC veretlenségét a Haladás
A rendkívül kiélezett, sok fordulatot hozó találkozón a szombathelyiek hátrányból tudtak fordítani, a győztes találatot Henrique szerezte.
Elegük lett a montenegrói vendéglátósoknak
Tiltakoznak a montenegrói cégtulajdonosok, mert a kormány bevezette, hogy a vendéglátóhelyek mellett a plázákba lépéskor is oltási igazolást kell felmutatni – adta hírül az MTI.
Húsz fok alatt marad a keddi hőmérséklet
A közepesen és erősen felhős időszakok között rövidebb napos időszakok lesznek a jellemzőek.