km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
Legovilággá változott a sportház aulája

Legovilággá változott a sportház aulája

Több ezer látogató a Kockanapokon! Az AGORA Művelődési és Sportház aulája “legó landdé” alakult át erre a hétvégére: a legmodernebb robot autóktól a népszerű mesefilmeken át a klasszikus darabokig mindenki megtalálhatta a neki legjobban tetsző asztalt. Természetesen ki is próbálhatták a legózást a legkisebbek.

 

Vonat húzott el a füvet nyíró rohamosztagos kertje előtt, mögötte egy kutyasétáltató figura, a városban forgalmi dugó - egy egész épített világot láthattak az AGORA aulájában azok, akik eljöttek a Kockanapokra. Az összes figurát, mozgalmas helyszínt Zentai Ferenc gyűjtötte és építette fel. A kiállítással pedig nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is megszólítja. 


Zentai Ferenc tulajdonos, magángyűjtő az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy a legó a logikát, a kreativitást fejleszti, a számolásban is segít. Sok helyen már használják a matematika oktatásban, továbbá az informatikában, mert most már programozható legókészletek is vannak. Gyakorlatilag a legó a legjobb játék.


A számítógépes világok játékait az emeleten nézhették meg a látogatók. Látványos repülőgépek és menő autók - mindez kockákból összerakva. A Jégvarázs Elzája és a királyi udvar mellett csatajelenet bűvölte el a látogatókat. A Csillagok háborúja rajongóinak egy egész termet kiépített Zentai. 


Gyakorlott legózókat is találtunk a Kockanapokon, ügyesen építették a tornyokat a kisebbek, hiszen ki is lehetett próbálni a játékot.


A szervezők túl vannak a 70. kiállításon, szinte minden városban jártak már. A szervező, Zentai Ferenc azt mondja, Szombathelyen van az egyik legnagyobb sikere a programnak. Hétvégén itt rekordot is döntött a látogatottság, több ezren jöttek el a Kockanapokra.

 

Fotó: Agora Savaria Facebook-oldala
 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Márk Gergely kertészmérnök tiszteletére rendeztek konferenciát Szombathelyen
Megnyílt a Márk Gergely Centenáriumi Év. A 100 éve született legnevesebb magyar rózsanemesítő 710 fajtát hozott létre, amiket az acsádi Márk Rosariumban  gyűjtöttek össze és szaporítanak. A génmegőrzés jelentőségét, valamint a rózsák szépségét hangsúlyozták a Kámoni Arborétumban megtartott egész napos konferencián.
Áprilisban nyílik Kardos Tamás fotókiállítása
2023. április 3-án (hétfőn) 15.30 órakor nyílik Kardos Tamás Utazásaim a nagyvilágban című önálló fotókiállítása az ELTE Savaria Egyetemi Központban.
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.