km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Legovilággá változott a sportház aulája

Legovilággá változott a sportház aulája

Több ezer látogató a Kockanapokon! Az AGORA Művelődési és Sportház aulája “legó landdé” alakult át erre a hétvégére: a legmodernebb robot autóktól a népszerű mesefilmeken át a klasszikus darabokig mindenki megtalálhatta a neki legjobban tetsző asztalt. Természetesen ki is próbálhatták a legózást a legkisebbek.

 

Vonat húzott el a füvet nyíró rohamosztagos kertje előtt, mögötte egy kutyasétáltató figura, a városban forgalmi dugó - egy egész épített világot láthattak az AGORA aulájában azok, akik eljöttek a Kockanapokra. Az összes figurát, mozgalmas helyszínt Zentai Ferenc gyűjtötte és építette fel. A kiállítással pedig nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is megszólítja. 


Zentai Ferenc tulajdonos, magángyűjtő az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy a legó a logikát, a kreativitást fejleszti, a számolásban is segít. Sok helyen már használják a matematika oktatásban, továbbá az informatikában, mert most már programozható legókészletek is vannak. Gyakorlatilag a legó a legjobb játék.


A számítógépes világok játékait az emeleten nézhették meg a látogatók. Látványos repülőgépek és menő autók - mindez kockákból összerakva. A Jégvarázs Elzája és a királyi udvar mellett csatajelenet bűvölte el a látogatókat. A Csillagok háborúja rajongóinak egy egész termet kiépített Zentai. 


Gyakorlott legózókat is találtunk a Kockanapokon, ügyesen építették a tornyokat a kisebbek, hiszen ki is lehetett próbálni a játékot.


A szervezők túl vannak a 70. kiállításon, szinte minden városban jártak már. A szervező, Zentai Ferenc azt mondja, Szombathelyen van az egyik legnagyobb sikere a programnak. Hétvégén itt rekordot is döntött a látogatottság, több ezren jöttek el a Kockanapokra.

 

Fotó: Agora Savaria Facebook-oldala
 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.