km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Lecsapnak az oladi autórongálókra

Lecsapnak az oladi autórongálókra

A rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrök már a kezükbe vették az oladi városrészen elterjedt autórongálások ügyének megoldását.

 

Az Olad, a mi otthonunk Facebook-csoport számolt be róla, hogy a nyár vége óta szomorú probléma terjed el a városrészen: a körzetben lakók autóit rendszeresen és különböző módokon rongálják meg ismeretlenek.

 

 
 
Mint írták, a jelenséggel kapcsolaban többen fordultak a lakosok közül a körzet képviselőjéhez, dr. Horváth Attila alpolgármesterhez, aki a helyzet megoldása érdekében egyeztetést hívott össze többek között Ágoston Sándorral, a közterület-felügyelet vezetőjével és Kelemen Krisztiánnal, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnökével.
 
 
A hogyan tovább kapcsán Ágoston Sándor lapunknak elmondta, hogy fokozott jelenlétet biztosítanak a környéken, és a Szombathelyi Rendőrkapitányság, illetve a polgárőrség is kiemelt figyelmet fordít az oladi városrész autósait érintő rongálások ügyére. Hozzátette, amennyiben tettenérés történik, a kollégák, a rendőrséggel karöltve, soron kívül intézkedni fognak.
 
 

 

A borítókép illusztráció.

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.