km/óra
  2024.05.18., szombat  •  Erik, Alexandra napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kutatók: sokkal többet ér három Pfizer-oltás, mint kettő

Kutatók: sokkal többet ér három Pfizer-oltás, mint kettő

Egy kutatás során a szakemberek azt tapasztalták, hogy a harmadik oltás 93 százalékkal csökkentette a kórházba kerülés esélyét.

 

A The Lancetben jelent meg egy tanulmány arról, hogy egy harmadik Pfizer-oltás milyen mértékben növeli meg a védelmet.

 

A cikk szerint a kutatók a Klalit egészségbiztosító kutatóintézetének 2021 júliusa és szeptembere közt keletkezett adatait elemezték. A vizsgálat keretében több mint egymillió embert adatai nézték meg, akik a harmadik oltást is megkapták, és összehasonlították több mint hétszázezer, hozzájuk hasonló egészségügyi állapotú résztvevővel, akik csak két oltást vettek fel. 

 

A harmadik oltás hatásosságát a beadást követő hetedik naptól kezdve figyelték, és azt tapasztalták, hogy a harmadik oltás 93 százalékkal csökkentette a kórházba kerülés esélyét, 92 százalékkal csökkentette a súlyos kimenetelű betegség kialakulásának esélyét, 81 százalékkal csökkentette az elhalálozás kockázatát azokhoz képest, akik csak két oltást adtak be.

 

A tudósok hangsúlyozták: mindez azt bizonyítja, hogy a harmadik oltás beadása jóval nagyobb védelmet biztosít a fentiek ellen, mint ha csak két Pfizer-vakcinát kapnak meg az emberek. 

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak