km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Különleges fűszerezésű borok várnak mindenkit Táplánszentkereszten

Különleges fűszerezésű borok várnak mindenkit Táplánszentkereszten

Ebben a hónapban sem kell unatkozniuk a helyieknek Táplánszentkereszten, február 26-ra télűző forraltborfőző versenyt hirdetnek.

 

Dávid-Tóth Andrea közösségszervező elmondta, hogy az adventi programok közben merült fel az ötlet, hogy szervezhetnének forraltborfőző versenyt, hiszen sokaknak van különleges fűszerezésű receptje. Táplánszentkereszten korábban nem rendeztek még ilyen típusú versenyt, az újfajta kezdeményezéssel idén a telet is elűznék.  


– A versenyhez a bort Táplánszentkereszt Önkormányzata adja ajándékba, egy közeli pincészetből hozzuk majd az alapanyagokat – folytatta a közösségszervező. – Már csak szorgos kezekre van szükség, akik elkészítik a finom nedűket. Egy biztos, borból nem lesz hiány. Reméljük, hogy a finom illatok minél több embert kicsalogatnak majd a művelődési ház előtti parkba, ahol lassan – az időjárás és a járványhelyzet függvényében – újra beindulhat az élet. 


A kitelepüléshez szükséges eszközökről, a titkos receptről és a fűszerekről a csapatoknak kell gondoskodniuk. A zsűri majd a közönség lesz, ugyanis a kóstolás mellé mindenki kap egy értékelő lapot. 


A szervezők családi programokat is kínálnak az érdeklődőknek: a gyermekeket a művelődési házba várják, ahol 15 órától megnyitják a táplánszentkereszti játszóházat, és felavatják az új játékokat, melyeket a korábbi rendezvényeken befolyt tombola árából vásároltak. 16 órától Molnár Orsi farsangi, télűző családi koncertje hallható majd. Ő sem ismeretlen a településen, nyáron fergeteges hangulatú bulival kedveskedett a helyieknek. A délutánra akár jelmezben is lehet érkezni. 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.