km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Különleges fűszerezésű borok várnak mindenkit Táplánszentkereszten

Különleges fűszerezésű borok várnak mindenkit Táplánszentkereszten

Ebben a hónapban sem kell unatkozniuk a helyieknek Táplánszentkereszten, február 26-ra télűző forraltborfőző versenyt hirdetnek.

 

Dávid-Tóth Andrea közösségszervező elmondta, hogy az adventi programok közben merült fel az ötlet, hogy szervezhetnének forraltborfőző versenyt, hiszen sokaknak van különleges fűszerezésű receptje. Táplánszentkereszten korábban nem rendeztek még ilyen típusú versenyt, az újfajta kezdeményezéssel idén a telet is elűznék.  


– A versenyhez a bort Táplánszentkereszt Önkormányzata adja ajándékba, egy közeli pincészetből hozzuk majd az alapanyagokat – folytatta a közösségszervező. – Már csak szorgos kezekre van szükség, akik elkészítik a finom nedűket. Egy biztos, borból nem lesz hiány. Reméljük, hogy a finom illatok minél több embert kicsalogatnak majd a művelődési ház előtti parkba, ahol lassan – az időjárás és a járványhelyzet függvényében – újra beindulhat az élet. 


A kitelepüléshez szükséges eszközökről, a titkos receptről és a fűszerekről a csapatoknak kell gondoskodniuk. A zsűri majd a közönség lesz, ugyanis a kóstolás mellé mindenki kap egy értékelő lapot. 


A szervezők családi programokat is kínálnak az érdeklődőknek: a gyermekeket a művelődési házba várják, ahol 15 órától megnyitják a táplánszentkereszti játszóházat, és felavatják az új játékokat, melyeket a korábbi rendezvényeken befolyt tombola árából vásároltak. 16 órától Molnár Orsi farsangi, télűző családi koncertje hallható majd. Ő sem ismeretlen a településen, nyáron fergeteges hangulatú bulival kedveskedett a helyieknek. A délutánra akár jelmezben is lehet érkezni. 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.