km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Különleges fűszerezésű borok várnak mindenkit Táplánszentkereszten

Különleges fűszerezésű borok várnak mindenkit Táplánszentkereszten

Ebben a hónapban sem kell unatkozniuk a helyieknek Táplánszentkereszten, február 26-ra télűző forraltborfőző versenyt hirdetnek.

 

Dávid-Tóth Andrea közösségszervező elmondta, hogy az adventi programok közben merült fel az ötlet, hogy szervezhetnének forraltborfőző versenyt, hiszen sokaknak van különleges fűszerezésű receptje. Táplánszentkereszten korábban nem rendeztek még ilyen típusú versenyt, az újfajta kezdeményezéssel idén a telet is elűznék.  


– A versenyhez a bort Táplánszentkereszt Önkormányzata adja ajándékba, egy közeli pincészetből hozzuk majd az alapanyagokat – folytatta a közösségszervező. – Már csak szorgos kezekre van szükség, akik elkészítik a finom nedűket. Egy biztos, borból nem lesz hiány. Reméljük, hogy a finom illatok minél több embert kicsalogatnak majd a művelődési ház előtti parkba, ahol lassan – az időjárás és a járványhelyzet függvényében – újra beindulhat az élet. 


A kitelepüléshez szükséges eszközökről, a titkos receptről és a fűszerekről a csapatoknak kell gondoskodniuk. A zsűri majd a közönség lesz, ugyanis a kóstolás mellé mindenki kap egy értékelő lapot. 


A szervezők családi programokat is kínálnak az érdeklődőknek: a gyermekeket a művelődési házba várják, ahol 15 órától megnyitják a táplánszentkereszti játszóházat, és felavatják az új játékokat, melyeket a korábbi rendezvényeken befolyt tombola árából vásároltak. 16 órától Molnár Orsi farsangi, télűző családi koncertje hallható majd. Ő sem ismeretlen a településen, nyáron fergeteges hangulatú bulival kedveskedett a helyieknek. A délutánra akár jelmezben is lehet érkezni. 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Több mint 15 ezren látták a Sisi kiállítást
Rendkívüli sikerrel zárult a Sisi - Királyné feketén fehéren című kiállítás a Savaria Múzeumban. Márciusban rendezték be a dísztermet Erzsébet személyes tárgyaival, naplóbejegyzéseivel, ruháinak rekonstrukcióival, több mint 70 eredeti műtárgyat lehetett megtekinteni. A kiállításban pénteken délután tartottak záró tárlatvezetést.
Decembertől zárva lesz a Víztorony
Megállt a kereszteződésben, majd megütötte a másik autóban ülő férfit Bükön
Meteorológiai szolgálat: közelítjük a 100 Celsius-fokos különbséget
Megközelíti a 100 Celsius-fokot a hőmérséklet-különbség Argentína és Oroszország között - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
Három baleset egy nap alatt a vasi utakon
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 27-én 5 óra és 2022. november 28-án 5 óra közötti időben egy könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik kettő, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.