km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Különleges fűszerezésű borok várnak mindenkit Táplánszentkereszten

Különleges fűszerezésű borok várnak mindenkit Táplánszentkereszten

Ebben a hónapban sem kell unatkozniuk a helyieknek Táplánszentkereszten, február 26-ra télűző forraltborfőző versenyt hirdetnek.

 

Dávid-Tóth Andrea közösségszervező elmondta, hogy az adventi programok közben merült fel az ötlet, hogy szervezhetnének forraltborfőző versenyt, hiszen sokaknak van különleges fűszerezésű receptje. Táplánszentkereszten korábban nem rendeztek még ilyen típusú versenyt, az újfajta kezdeményezéssel idén a telet is elűznék.  


– A versenyhez a bort Táplánszentkereszt Önkormányzata adja ajándékba, egy közeli pincészetből hozzuk majd az alapanyagokat – folytatta a közösségszervező. – Már csak szorgos kezekre van szükség, akik elkészítik a finom nedűket. Egy biztos, borból nem lesz hiány. Reméljük, hogy a finom illatok minél több embert kicsalogatnak majd a művelődési ház előtti parkba, ahol lassan – az időjárás és a járványhelyzet függvényében – újra beindulhat az élet. 


A kitelepüléshez szükséges eszközökről, a titkos receptről és a fűszerekről a csapatoknak kell gondoskodniuk. A zsűri majd a közönség lesz, ugyanis a kóstolás mellé mindenki kap egy értékelő lapot. 


A szervezők családi programokat is kínálnak az érdeklődőknek: a gyermekeket a művelődési házba várják, ahol 15 órától megnyitják a táplánszentkereszti játszóházat, és felavatják az új játékokat, melyeket a korábbi rendezvényeken befolyt tombola árából vásároltak. 16 órától Molnár Orsi farsangi, télűző családi koncertje hallható majd. Ő sem ismeretlen a településen, nyáron fergeteges hangulatú bulival kedveskedett a helyieknek. A délutánra akár jelmezben is lehet érkezni. 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Változott az éves elszámolás a Távhőnél: érkezik az összesített számla
A Szomtáv eddig évente több elszámolást küldött a fogyasztóknak, most azonban ezeket egyszerre, összesített számlában kapják meg a szombathelyiek. Mindegyiket augusztus végéig kell befizetni. A változás minden fogyasztót érint, célja pedig, hogy még érthetőbb és átláthatóbb legyen az éves távhős rezsiköltség, olvasható a társaság közleményében.
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.